POHTA CE-O POHTIT-O KLAUS WERNER JOHANNIS.PNL CU DOUA COZI SI FARA CAP.”GHICI GHICITOAREA MEA CINE VA FI PRESEDINTELE PNL?”

28 sept.

Vasile Blaga a fost luat cu lopata din fruntea PNL,la fel va fi luata si Alina Gorghiu-Isaak,scuze Isar. Nu se aștepta, a fost un șoc, deși se vorbea de ceva vreme că va veni și vremea sa. Dar probabil că nu a crezut că i se poate întâmpla tocmai lui, boldogului. Dispunerea de către DNA a urmăririi penale faţă de senatorul și liderul PNL Vasile Blaga aruncă scena politică în mare derută, cu foarte puțină vreme înaintea alegerilor parlamentare. Demisia sa din fruntea partidului este o consecință firească, nu mai putea rămâne.

Încet-încet, pe urmele banilor de partid procurorii mai au foarte puțin până să ajungă la Traian Băsescu. Deși cei doi s-au certat, și încă destul de rău, au făcut destul de multe ghidușii împreună. De fapt Vasile Blaga, ca să scape cu o pedeapsă mai ușoară, nici nu are altă soluție decât – deși procurorii l-au pus sub control judiciar acum pentru campania electorală din 2012 -, să înceapă să le povestească despre campania din anul 2009. Și atunci să vezi tsunami!
Pentru partid, lucrurile se îndreptă către o catastrofă pentru alegerile parlamentare. Reformarea și coagularea celor două formațiuni PNL și PDL într-un singur partid este un proces departe de a fi încheiat. Blaga era un fel de zid, de perete în care se trageau mingi de ambele părți. Era singurul care menținea echilibrul, precar ce-i drept.

E clar că este debutul unor mișcări spectaculoase. Dar cine să-l înlocuiască pe Blagasi pe Alina Gorghiu la copreședinția PNL? Predoiu,Orban nu au atâta autoritate.

În partid, sunt acum două grupări principale care se pregătesc pentru preluarea puterii, și ambele vin dinspre liberali. Un grup va încerca să-l readucă în fruntea partidului pe Teodor Stolojan. Un alt grup este format din membrii care vor încerca, poate chiar împreună cu Falcă și Predoiu, să mențină echilibrul până la alegeri. Sunt destul de mulți în partid care se gândesc că Dacian Cioloș ar fi potrivit să preia din decembrie șefia partidului.

Tocmai ne gândeam că actuala campanie electorală nu mai seamănă cu precedentele, pentru că dacă atunci vedeam tot felul de importante personaje politice duse cu cătușe la DNA, acum se prefigurează mutarea accentului către diverse personaje venite dinspre serviciile secrete. Corupția e atât de mare, lucrurile atât de complicate, mai ales când vorbim despre banii pentru partid, încât cu siguranță, și în PSD sunt destui îngrijorați la această oră.

3 răspunsuri sa “POHTA CE-O POHTIT-O KLAUS WERNER JOHANNIS.PNL CU DOUA COZI SI FARA CAP.”GHICI GHICITOAREA MEA CINE VA FI PRESEDINTELE PNL?””

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: