JUDETUL IALOMITA UN CUIB DE RASCULATI IMPOTRIVA LUI CALIN POPESCU TARICEANU.DEPUTATUL AURELIAN IONESCU,PRESEDINTELE ORGANIZATIEI DE SENIORI ALDE IALOMITA,II CERE PRINTR-O SCRISOARE DESCHISA DEMISIA COPRESEDINTELUI ALDE CALIN POPESCU TARICEANU,DUPA CE DEPUTATUL ALDE NEAMT, VASILE CATALIN DRAGUSANU SI SENATORUL ALDE ,VASILE NISTOR CARE I-O CERUT DEMISIA A FOST EXCLUS DIN PARTID!

30 sept.

https://i2.wp.com/stiri-neamt.ro/wp-content/uploads/2016/09/5-76.png

 

Județul Ialomița pare să fie un cuib de răsculați, din moment ce un deputat ALDE vrea DEMISIA lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcția de co-președinte al partidului.

Amintim că președintele organizației de tineret ialomițene, Cătălin Frangulea, a solicitat deja același gest din partea propriului șef de partid.

Biroul Executiv Județean ALDE Neamț, în ședința din 28 septembrue 2016, luând act de declarațiile domnului deputat Vasile Cătălin Dragușanu făcute în mass-media locală, (…) a decis următoarele: demiterea deputatului Vasile Cătălin Dragușanu din funcția de copreședinte al Filialei ALDE Neamț și de membru al Biroului Executiv Județean Neamț, excluderea deputatului Vasile Cătălin Dragușanu din rândurile membrilor ALDE Neamț”, a transmis, printr-un comunicat de presă filiala nemțeană a ALDE.
Decizia fulger a fost luată după ce deputatul a declarat că susține poziția președintelui executiv al ALDE, senatorul Vasile Nistor, privind organizarea unui congres extraordinar al partidului. „Este imperios necesar ca ALDE să adopte un Cod de Etică şi să stabilească nişte criterii de integritate pentru membrii care doresc să ocupe în continuare funcţii publice. Pentru schimbarea clasei politice şi pentru un Parlament format din oameni curaţi, cerem ca pe listele partidului nostru să fie numai oameni integri, care nu au probleme cu legea”, a declarat, miercuri, Drăgușanu.
Luni, Vasile Nistor, senator și președinte executiv al ALDE, i-a cerut demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, în plenul Camerei Superioare. „Domnule Călin Popescu Tăriceanu, consider că aveţi datoria morală, faţă de România, să vă prezentaţi demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât sunteţi anchetat pentru mărturie mincinoasă şi pentru favorizarea infractorului”, a spus Nistor. După intervenția acestuia în plenul Senatului, replica a venit de la senatorul ALDE Varujan Vosganian, care a susținut că poziția colegului său ar fi generată de neincluderea pe lista de candidați. „Nu se mai află pe listele ALDE pentru alegerile parlamentare, nefiind dorit de nicio organizaţie a partidului din ţară. Lipsa de activitate, dar şi interesul strict personal de care a dat dovadă, au demostrat că domnul Nistor nu are prestanţa necesară pentru a ocupa o funcţie politică”, a precizat Vosganian.

Nistor își încheie în decembrie al șaselea mandat de parlamentar.

Iată că, acum, un deputat din partea aceluiași județ face un demers identic, într-o scrisoare deschisă trimisă, vineri. Este vorba despre Aurelian Ionescu, președintele organizației de seniori din Ialomița.

Redăm mai jos textul integral al scrisorii:

Domnului Călin Popescu Tăriceanu,

Preşedinte al Senatului României, copreşedinte ALDE

Din postura de deputat ALDE şi preşedinte al Filialei ALDE Ialomiţa, vă solicit să urmaţi exemplul domnului Vasile Blaga, să demisionaţi de la şefia Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor. Această decizie a dumneavoastră, deşi un demers tardiv, raportat la momentul la cere aţi fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, ar mai putea fi încă privit public drept un gest de onoare prin care aţi da un semnal că încercaţi să dezlipiţi de pe sigla şi imaginea ALDE imaginea de partid al penalilor.

Vă cer să faceţi un pas în spate, să daţi o şansă partidului pentru o reconstrucţie fundamentală pe principii de moralitate şi integritate şi să renunţaţi la funcţia de preşedinte al ALDE, întrucât sunteţi trimis în judecată într-un dosar penal, pentru că faceţi afirmaţii mincinoase la fiecare ieşire publică şi fiindcă v-aţi înconjurat de persoane care, la rându-le, măsluiesc adevărul pentru a se pune la adăpost de justiţie şi reacţii negative din partea societăţii civile.

Domnule Călin Popescu Tăriceanu,

Minţiţi când spuneţi că sunteţi deschis organizării de îndată a unui Congres Extraordinar ce va adopta un set de criterii de integritate cu aplicabilitate imediată în cazul listelor de candidaturi la alegerile parlamentare, în condiţiile în care, la zile bune de la primirea adresei oficiale trimise de senatorul Vasile Nistor, nu aţi demarat nicio acţiune în acest sens, deşi, potrivit art. 114 din Statutul ALDE, doar dumneavoastră şi domnul copreşedinte Daniel Constantin puteţi reuni reprezentanţii forului de decizie al partidului („Până la data alegerilor, Delegaţia Permanentă Naţională nu va putea convoca Congresul Extraordinar fără acceptul scris al celor doi Copreşedinţi la nivel naţional”).

Minţiţi când giraţi afirmaţiile neadevărate ale senatorului Varujan Vosganian, un alt politician ALDE cu probleme în justiţie, în legătură cu finalizarea listelor de candidaturi la alegerile parlamentare, din moment ce, în ultima şedinţă a Comisiei de fuziune, s-a fixat ca termen săptămâna în curs doar pentru discuţii asupra nominalizărilor. În plus, din informaţiile pe care le deţin de la mai mulţi şefi de Filiale ALDE din ţară, listele de candidaturi nu sunt întocmite în teritoriu, inclusiv în Ialomiţa.

Minţiţi când declaraţi că nu sunteţi „adeptul excluderilor din partid” şi că sunteţi de părere că, „într-un partid liberal, fiecare e liber să vorbească”, fiindcă tocmai ce aţi permis excluderea total nestatutară a deputatului de Neamţ, Cătălin Drăguşanu, pe motiv de delict de opinie.

Minţiţi în continuare în toate acţiunile şi luările de poziţie din mediul politic, cu aceeaşi dezinvoltură cu care aţi făcut-o în cadrul penal al implicării în dosarul retrocedărilor ilegale, fapt care mulţumeşte pe deplin camarila de politicieni certaţi cu legea din preajma dumneavoastră.

În ceea ce mă priveşte, consider că am dreptul să vă atrag atenţia asupra aspectelor menţionate mai sus, întrucât, ca politician aflat la început de carieră, refuz să fac parte dintr-un partid care a devenit umbrelă de vreme rea în justiţie pentru toţi politicienii puşcăriabili care nu ezită să intre, unul câte unul, pe uşa deschisă larg de dumneavoastră pentru ei”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: