CINE ESTE PARLAMENTARUL PNL BAPTISTUL BEN- ONI ARDELEAN SENATORUL CEL MAI BOGAT DE TIMIS CARE ESTE ABONAT LA EXCURSII IN STRAINATATE SI LA AMICUL SAU MIHAITA GADEA DE LA PNL-TV SI CARE DUPA CE L-O INVITAT PE FOSTUL BOXER FALIT MIKE TYSON IN PARLAMENTUL ROMANIEI,O DISPARUT CA O NALUCA,DUPA LUAREA DE POZITIE A PRESEDINTELUI SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU!

5 oct.

 

Senatorul baptist Ben Oni Ardelean a furat startul în PNL Timiș, în competiția privind înlocuirea lui Vasile Blaga în capul listei la Senat. El își face un imens lobby în filială pentru a primi acest loc. Numai că, în cazul în care îl va și obține, va răsturna ca pe niște piese de domino locurile ocupate deja pe cele două liste.

benoni

Începerea urmăririi penale pe numele lui Vasile Blaga a aruncat din nou în aer pacea greu instalată în PNL Timiș. Și asta fiindcă a rămas vacant locul I la Senat, cel rezervat inițial deja fostului copreședinte al PNL. Pe principiul parității invocat chiar de președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, foștii PDL-iști din filială susțin că locul le aparține, urmând ca din rândul lor să nominalizeze un înlocuitor. Amintim aici că, în momentul în care s-a pus problema ocupării ultimei poziții considerate 100% eligibilă, locul III pe lista de la Camera Deputaților, Robu a anunțat că în competiție vor participa doar vechii libeerali, pe principiul partității cu cei proveniți din PDL. Numai că primul care și-a anunțat dorința ocupării locului vacantat de DNA este senatorul Ben Oni Ardelean, care deținea poziția a II-a la Camera Deputaților. El provine din vechiul PNL și a refuzat inițial locul II la Senat, considerându-l nesigur. Acum își face însă un lobby puternic în interiorul partidului pentru a schimba lista.

E adevărat, paritatea poate rămâne funcțională și în cazul în care Ardelean va fi mutat pe lista de Senat, dar atunci trebuie făcute mai multe permutări pe liste. Astfel, Dumitru Dinulescu, cel care a câștigat la votul BPJ locul II semi-eligibil la Senat își va pierde poziția pe același principiu al parității. Apoi trebuie făcute modificări și la lista de la Camera Deputaților. Cel mai ușor ar fi ca toți candidații să urce cu un loc. Ca atare, pe locul II s-ar afla Liliana Oneț, din vechiul PNL, marea câștigătoare a votului din BPJ. În schimb, ar promova pe poziția a treia, eligibilă, no name-ul Balint Petrescu, din vechiul PDL. Care nici măcar n-a avut vot în BPJ, fiind doar propunerea foștilor PDL-iști. Plus, tot din vechiul PDL vor locuri eligibile și deputații Alin Popoviciu, care a spus că nu mai vrea pe liste, și autoreactivatul Cornel Sămărtinean. Ca atare, scandalul întocmirii listelor la PNL Timiș care a dus până acum la demisia din funcții a 20 de primari riscă să continue. Poate chiar cu o mai mare amploare. Și totul, în numele parității lui Robu.

Ben-Oni Ardelean, cel mai bogat parlamentar de Timiş, nu a luat niciodată cuvântul de la tribuna parlamentului în primele şase luni de mandat, în schimb este abonat la excursii externe şi se laudă cu activtatea sa pe Facebook şi e-mail.

Fostul mare boxer american Mike Tyson a vizitat miercuri Camera Deputatilor a României și a fost interzis de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu sa participa la o ședință a plenului Camerei Superioare. Anunțul privind această vizită a fost făcut de senatorul de Timiș Ben-Oni Ardelean, care deține și funcția de secretar al Senatului, fiind cunoscut și pentru relațiile sale în Statele Unite.

mike-tyson

„Mâine (miercuri – n.r.) în cadrul ședinței de dimineața a plenului Senatului, va veni și domnul Mike Tyson, care este recunoscut în lumea sportului și a filantropiei, în general. Va veni și va fi salutat în cadrul Senatului. Bineînțeles va vizita și această clădire frumoasă, și Bucureștiul. Aterizează mâine dimineață la ora 11”, a declarat Ben-Oni Ardelean, citat de HotNews. Fost mare boxer, Tyson are un trecut extrem de controversat, care l-a dus de câteva ori și în spatele gratiilor. El și-a făcut praf imensa avere în petreceri extravagante și droguri, dar și după un partaj în urma unui divorț. Tyson nu numai că nu este filantrop, așa cum îl prezintă Ben-Oni Ardelean, dar a ajuns falit, iar acum poate fi „închiriat” de unii bogătași pentru distracții sau alte activități.

 

Conform datelor publicate pe site-ul Senatului, liberalul Ben-Oni Ardelean nu a avut, în prima sesiune parlamentară, nici o declaraţie politică, nici o întrebare sau interpelare pentru vreun ministru, ca să susţină proiectele Timişoarei şi judeţului Timiş. Ardelean a făcut cunoştinţă cu microfonul de la pupitrul senatului doar atunci când a depus jurământul de învestitură.

Dacă n-a făcut nimic cu vorba, senatorul liberal toacă în schimb banii contribuabilului pe excursii externe, unde este ca şi abonat. În prima legislatură ca parlamentar de Timiş, el s-a plimbat prin Coreea, Turcia, Macedonia, Germania şi evident SUA. ”Sunt onorat să pot sluji ţara în calitate de Secretar al Comisiei de Politică Externă a Senatului şi mult din activitatea desfăşurată este legată de tot ceea ce ţine de sfera internaţională. Am considerat util să fac uz de relaţiile mele de peste graniţă, pentru a promova interesele României”, spunea senatorul Ardelean, care este şi pastor şi cadru didactic la Institutul Teologic Baptist Bucureşti.

Extrem de activ în campania electorală, candidatul liberal vorbea încă de atunci despre o seamă de politici fiscale prin care ”România să devină un El Dorado financiar”, astfel încât să fie stimulată într-o măsură foarte mare atragerea investitorilor. Lucrurile stau însă taman invers, căci investitorii se cam retrag, nu sunt ”pe vine”. Ardelean mai spunea că înăsprirea controalelor fiscale sunt ”măsuri contraproductive şi ineficiente”. Atunci când susţinea aceste lucruri în faţa alegătorilor din Colegiul 1 Senat, Circumscripţia electorală 37, jud. Timiş, nu se gândea la modul de dobândire a propriei averi, situată mult peste a celorlalţi parlamentari din acelaşi judeţ.

Ben-Oni Ardelean deţine zeci de terenuri intravilane în Timişoara şi localitatea Ghiroda, cumpărate în perioada de ”pastorat” 2004-2006. Senatorul mai are patru case de locuit, în Timişoara şi Ghiroda, dintre care cea mai mică are 233 mp, iar cea mai mare, 388 mp. La acestea se adaugă un autoturism Audi A6 şi un VW Golf 5, dar şi 150.000 de lei rezultaţi din vânzarea unei alte proprietăţi.

Întrebat de jurnalişti cum explică faptul că nu s-a implicat în susţinerea proiectelor Timişoarei de la tribuna parlamentului, Ben-Oni Ardelean a răspuns că el a discutat direct cu miniştrii şi factorii responsabili aceste lucruri. Apoi a mai spus că bilanţul său cuprinde participarea la 12 conferinţe de presă şi că are activitate intensă pe Facebook şi e-mail. Pastorul-senator pare însă să aibă şi un succes în activitatea parlamentară, printre excursii externe şi conferinţe de presă. De curând, senatorul PPDD de Timiş Ioan Iovescu a renunţat la religia ortodoxă şi s-a botezat baptist.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: