CHRISTIAN TOUR A FOST SCOASA DE PE LISTA AGENTIILOR DE TURISM CARE SI-AU PIERDUT LICENTA!

7 oct.

Compania Christian Tour, unul dintre cei mai mari tour-operatori din țară, a fost scoasă de pe lista agențiilor de turism care și-au pierdut licențele pentru că nu au prezentat o poliță valabilă de asigurare necesară în caz de insolvență sau faliment. Oficialii societății au amenințat Autoritatea Națională pentru Turism că vor cere în instanță despăgubiri în valoare de un milion de euro pentru lezarea imaginii publice.

Pe noua listă prezentată de ANT, Christian Tour apare cu polița de asigurare numărul 45.807 emisă de Omniasig și valabilă până la 18 iunie 2017. De altfel, ANT a mai scos de pe lista neagră alte aproape 250 de societăți, lăsând 1.138 de agenții de turism fără licență, față de 1.384 câte au fost acum două zile. În prezent, în România există 2.490 agenţii şi puncte de lucru licenţiate, potrivit datelor publicate de ANT şi datate 6 octombrie.

La începutul acestei săptămâni, Autoritatea Naţională pentru Turism a anunţat că a retras, în vederea radierii din oficiu, 1.384 de licenţe de turism emise companiilor care nu au prezentat poliţa valabilă de asigurare. Patronatele din turism au arătat că în lista anunţată de ANT nu se află numai agenţii de turism care funcţionau fără să deţină o poliţa de asigurare valabilă, ci şi agenţii cu licenţă radiată la cerere, pentru încetarea activităţii sau schimbarea sediului.
Șeful Christian Tour, Marius Pandel, susține că ANT a trecut pe lista respectivă nouă puncte de lucru ale societății (din Deva, Oradea și București) care au fost închise și relocate în trecut.

„Nu este posibil că o autoritate să transmită informaţie în piaţă care să creeze panică şi care să afecteze imaginea unor touroperatori. ANT a ales să publice o listă cu agenţii cărora li s-a retras licenţă sau au intrat în faliment, dar pe acea lista sunt puse agenţii cărora care au radiat puncte de lucru, ceea ce nu este normal. Ne afectează imaginea! [… ] Cerem ANT că în 24 de ore să facă rectificare şi să trimită un comunicat prin care să-şi asume ce a făcut: faptul că creat panică în piaţă, a dezinformat şi a deformat realitatea”, a declarat Marius Pandel.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: