DOSARUL PRIMARULUI DIN CRAIOVA ,LIA OLGUTA VASILESCU RETRIMIS LA DNA!

7 oct.

Olguţa Vasilescu

Dosarul primarului din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, este trimis de judecătorii Tribunalului București la DNA.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de DNA.

Olguța Vasilescu este acuzată de corupție, dar judecătorii au constatat nereguli în ceea ce priveşte actul de sesizare a instanței.

Potrivit hotărârii date de instanță, „în baza art.346 alin.1 și 3 lit.a Cpp restituie cauza la Parchetul de pe lângă ÎCCJ — DNA Secția de Combatere a Corupției constatând neregularitatea actului de sesizare a instanței care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului și limitelor judecății cu privire la inculpații Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela și Vasilescu Lia Olguța”.

Decizia a fost luată după ce, pe 20 septembrie, tribunalul a declarat ca nule mai multe probe strânse de anchetatori în acest dosar, respectiv declarațiile date de trei martori în fața ofițerilor de poliție judiciară, deoarece aceștia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum și o declarație dată de denunțătorul Ionuț Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguței Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Procurorii au avut la dispoziție cinci zile să comunice instanței dacă retrag dosarul în vederea refacerii urmăririi penale sau aleg să continue judecarea procesului.

Trimisă în judecată pe 19 iulie, Vasilescu este acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni).

În același dosar, au fost deferiți justiției Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită (două infracțiuni) și instigare la spălare de bani, și Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociații non-profit, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: