FOSTUL EUROPARLAMENTAR,ADRIAN SEVERIN ,AFLAT LA ICCJ,A SOLICITAT COMPLETULUI DE JUDECATA ,AUDIEREA LUI TRAIAN BASESCU SI GEORGE MAIOR!

10 oct.

Adrian Severin a ajuns luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde a fost audiat mai multe ore în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.
La termenul de luni al procesului, Severin le-a cerut magistraţilor audierea, în calitate de martori, a fostului preşedinte Traian Băsescu şi a fostului director al SRI George Maior.
Europarlamentarul a fost condamnat, în februarie 2016, în primă instanţă, la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare.
El a fost acuzat de DNA că a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la publicaţia britanică „The Sunday Times”, care efectuau o investigaţie sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Severin a spus că l-a informat pe reprezentantul serviciilor de informaţii din cadrul Misiunii României la UE în legătură cu contractul de consultanţă pe care urma să îl semneze cu firma de lobby reprezentată de cei doi jurnalişti, pentru a se verifica dacă acea firmă punea probleme de securitate naţională, el primind răspuns că nu sunt probleme.
De asemenea, Severin a mai spus că, în februarie 2011, a primit de la consilierul de politică externă al preşedintelui Ucrainei informaţia că este ţinta unei înscenări, pentru a fi compromis.
„Miza era rolul pe care eu îl jucam în problema integrării Ucrainei în Uniunea Europeană. Jurnaliştii britanici au fost folosiţi ca un instrument de cineva, care a dorit compromiterea mea. Eu ştiu cine s-a aflat la originea acţiunii de compromitere, dar nu vreau să dezvălui acum. Sigur nu este din România. Ceea ce s-a întâmplat cu scandalul Sky News ne arată un mod de operare, care nu poate fi tolerat”, a spus Severin.
Severin a precizat că, după izbucnirea scandalului cu jurnaliştii de la „The Sunday Times”, a avut o convorbire cu Traian Băsescu, preşedintele României la acea vreme, care i-a spus: „Din informaţiile pe care le avem eşti nevinovat şi tratăm acest caz ca pe o problemă de securitate naţională.
Adrian Severin le-a cerut judecătorilor ca jurnaliştii de la „The Sunday Times” să fie audiaţi în România.
Completul de cinci judecători a rămas în pronunţare pe cererile de audiere făcute de Adrian Severin, următorul termen al procesului fiind stabilit pentru data de 14 noiembrie.

Severin le-a spus judecătorilor că acel contract convenit cu cei doi jurnalişti britanici nu este unul de lobby, ci de consultanţă şi că, potrivit documentului el urma să primească 100.000 de euro anual pentru a participa la lucrările unui consiliu de consultanţă şi 4.000 de euro pe zi în cazul unor „servicii suplimentare”. Astfel, altfel, pentru trei zile de consultanţă, Severin a emis o factură de 12.000 de euro.
Întrebat de preşedintele completului de judecată dacă nu i se pare o sumă prea mare pentru activitatea depusă, europarlamentarul a răspuns că acestea sunt tarifele care se practică.
” Monica Macovei a luat 100.000 de euro pentru consultanţă. Poate vi se pare mult pentru prea puţin. Noi nu trebuie să judecăm aici cum este lumea acolo”, a mai spus Severin.
Vizaţi de jurnaliştii ziarului „The Sunday Times au fost şi slovenul Zoran Thaler, şi austriacul Ernst Strasser, care ar fi acceptat „să-şi vândă serviciile” .

Potrivit anchetatorilor, Adrian Severin a depus amendamentul prin intermediul unui coleg, iar întrebat de unul dintre jurnalişti dacă a fost uşor să-l convingă pe colegul deputat să depună amendamentul, Severin a răspuns că până la un anumit punct i-a fost greu, dar că în cele din urmă acesta a acceptat ideea, „însă a fost o adevărată muncă”.
Eurodeputatul sloven şi cel austriac au demisionat din Parlamentul European, renunţând astfel la imunitatea parlamentară, în schimb Adrian Severin a refuzat, susţinând că este vorba de „o înscenare pusă la cale de persoane care au acţionat ca agenţi provocatori şi cu o motivaţie politică”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: