DAILYPOST:”AMBASADA ROMANA A ANUNTAT MAE,CA ROMANUL CRISTIAN NEDELCU SI ECHIPA SA AU FOST RAPITI IN DELTA STATE DIN NIGERIA!

11 oct.

Potrivit MAE, Ambasada României la Abuja urmărește cu atenție cazul cetățeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie, iar familia acestuia a fost notificată cu privire la incident.

„Reprezentanții misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autoritățile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum și cu familia cetățeanului român. De asemenea, precizăm faptul că, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, a fost activată Celula de Criză, fiind inițiate procedurile specifice în astfel de cazuri. Având în vedere sensibilitatea situației, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tratarea subiectului cu precauție și responsabilitate”, adaugă MAE.

Românul se numește Cristian Nedelcu, are 52 de ani, și a fost capturat alături de echipa sa în Delta State.

Potrivit sursei citate, la locul incidentului a avut loc un schimb de focuri între personalul de securitate care însoțiea echipa inginerului și răpitori, potrivit Dailypost.

Romanian engineer kidnapped in Delta

Regent of Akungba-Akoko, three others kidnapped

A Romanian engineer, Mr. Christian Nedelcu, has been abducted by gunmen who swooped on him and others in Delta State.

The expatriate and his team were kidnapped at Railway Village in Owa Oyibo, Agbor, Delta State.

There was an exchange of sporadic gunshots at the scene of the incident between security escorts of the Romanian and the abductors after which the engineer was taken.

Răpirea românului a fost confirmată de autorități, care au anunțat că este în desfășurare o operațiune de căutare.
Ambasadorul român în Nigeria a transmis un mesaj prin care precizează că deplânge incidentul și face apel la guvernul federal, Inspectoratul General de Poliție și alte instituții cu atribuții de securitate să ia toate măsurile necesare pentru salvarea cetățeanului român. Acesta este al doilea caz de răpire a unui cetățean român într-o țară africană, în ultimii doi ani.

În aprilie 2015, Iulian Gherguț, un agent de securitate român, a fost răpit în Burkina Faso, în apropiere de granița cu Mali. Incidentul a avut loc la mina de mangan Tambao, situată în nord-estul statului Burkina Faso. Indivizii înarmați l-au răpit pe român dupa ce au atacat o patrulă de securitate pe care acesta o conducea.

În luna septembrie a anului trecut, procurorii DIICOT au deschis un dosar penal pentru terorism în cazul românului răpit în Burkina Faso. Asta după ce pe 30 august 2015, au fost făcute publice primele imagini cu Iulian Gherguț, imagini în care, sub amenințarea armelor, acesta cerea ajutor pentru a fi salvat. În ultima perioadă nu au mai fost făcute publice informații despre soarta lui Iulian Gherguț.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: