GAULEITERUL NATIONAL -SOCIALIST CETATEANUL GERMAN KWJ CRITICA DECIZIA SENATULUI PRIVIND PLAGIATELE!

11 oct.

Imagini pentru IOHANNIS  POZE

 

Președintele Klaus Iohannis a reacționat pe pagina personală și a criticat această decizia parlamentarilor cu privire la plagiat acuzând că afectează verificarea imparțială a tezelor și doctorat și că au modificat lege în grabă, fără discuții pe fond, ceea ce este „suspect”.

Plagiatorii au obținut o victorie în lupta cu justiția. Senatul a votat, luni, ordonanța care îi favorizează pe plagiatori. Astfel, potrivit noii legi, plagiatorii pot să renunțe de bunăvoie la doctorat, fără să răspundă pentru frauda intelectuală comisă, iar titlurile de doctor vor fi acordate și retrase de universități, nu de Ministerul Educației.

Pentru această lege au votat 90 de senatori, 12 s-au opus, iar alți 6 s-au abținut de la vot, transmite adevarul.ro. În urma acestui vot, CNADTCU va fi scos din sistemul care analizează tezele de doctorat și va avea rolul de instanță de apel.

„În cazurile în care există indiciile unor plagiate, avem nevoie de verdicte clare, realizate după criterii transparente. Decizia de astăzi a Senatului riscă să afecteze verificarea imparțială a acuzațiilor de plagiat, care au devenit tot mai dese în ultimii ani. Este cel puțin suspectă graba cu care s-a acționat pentru modificarea Legii educației, fără o discuție pe fond, într-un moment în care toată lumea așteaptă integritate şi performanţă” a scris președintele pe Facebook.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: