JOHANNIS,PROCURORUL GENERAL LAZAR SI FINALIZAREA DOSARELOR REVOLUTIEI SI A MINERIADELOR!

11 oct.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a afirmat, marţi, referindu-se la dosarul Revoluţiei, că în cursul anului următor procurorii se vor apropia de finalizarea acestui dosar, iar dosarul Mineriadei și-au propus să-l termine spre sfârșitul acestui an.

„Este adevărat că dosarul Revoluţiei este din păcate întârziat, însă el reprezintă, ca şi alte dosare vechi, priorităţi ale actualului mandat. În continuare avem un plan de anchetă foarte clar, un grafic de acte de urmărire penală cu termene pe care le-am stabilit în aşa fel încât să putem instrumenta într-un termen absolut rezonabil de acum încolo. Ne-am fixat ca dosarul Mineriadei să ajungem cu el la finalizare spre sfârşitul acestui an, ceea ce înseamnă un efort mare din partea colegilor procurori militari. Dosarul Revoluţiei este instrumentat în continuare şi în cursul anului următor ne vom apropia de finalizarea acestui dosar. Nu sunt dosare imposibil de soluţionat. Termenele sunt fixate de procurorii care lucrează în cauze, ei îşi evaluează actele pe care le mai au de făcut, le discută cu procurorul ierahic, îşi apreciază singuri nevoia de resurse şi de timp. Nu alte autorităţi ale statului român, dar am înţeles mesajul public al preşedintelui, nu doar al preşedintelui, societatea civilă, publicul aşteaptă proporul român să se clarifice aceste dosare. Noi avem o responsabilitate pentru a da soluţia în ele”, a declarat Augustin Lazăr.

În ce privește discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis anunțată de șeful statului săptămâna trecută, procurorul general a spus că a avut loc în contextul în care Asociaţia 21 Decembrie a fost în audienţă atât la Parchet cât şi la Preşedinţie.

„A fost contextul în care Asociaţia 21 Decembrie a fost în audienţă atât la Parchetul General cât şi la Preşedinţie pentru a se interesa de stadiul urmăririi penale în dosarele cunoscute ca istorice. În acest context, eu am dat asigurări că dosarele respective se instrumentează, exista toate resursele pentru a fi instrumentate în termenele stabilite, că există voinţă pentru instrumentare temeinică. S-a discutat şi despre faptul că există dosare care sunt în atenţia opiniei publice care trebuiesc instrumentate cu celeritate pentru a clarifica în faţa opiniei publice diverse acuze care sunt formulate public. A existat un mesaj al preşedintelui, să se intrumenteze dosarele pe care opinia publică le aşteaptă spre clarificare, ceea ce noi vom face”, a declarat, marţi dimineaţă, Lazăr.

Procurorul general a negat totodată că este prieten cu tatăl șefei DNA Laurei Codruţa Kovesi.

„Dacă dumneavoastră veţi urmări, veţi vedea că dumnealui aparţine unei generaţii de distinşi procurori care sunt la pensie acum, vra să zică cu vreo zece ani mai matură decât generaţia mea. Dumnealui locuieşte într-o altă localitate, în care eu mergeam doar ocazional. Ne-am cunoscut, îl apreciez că profesionist al ministerului public, dar de unde până unde o prieteni?! Fiindcă lucrurile astea trebuie să aibă un temei. Am avut relaţii bune atât cu domnia sa cât şi cu alţi procurori care au lucrat cu mine. Domnia sa lucra la un parchet local, eu la Parcetul Curţii de Apel Alba Iulia”, a precizat Lazăr, răspunzând unei întrebări.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: