DEGRINGOLADA SI SCANDAL IN PNL DATORITA PROTEJATILOR,RUDELOR SI AMICILOR LUI GORGHIU SI BLAGA CARE APAR PE LISTELE PARLAMENTARE IN FAVOAREA USR CARE ESTE NOUL PARTIDUL LUI KLAUS WERNER JOHANNIS!

12 oct.

Imagini pentru IOHANNIS ,BLAGA,,GORGHIU POZE

 

PNL promite o reîmprospătare a Parlamentului, motiv pentru care tot flutură ideea oamenilor noi  ce  vor  figura pe liste la alegerile parlamentare din iarnă. Mai bine de 30% din oamenii de pe listele de candidați ai PNL la parlamentare,  ar fi noutăți, susține conducerea liberală. Sub umbrela acestui deziderat,  atât Vasile Blaga, cât și  noul  președinte unic, Alina  Gorghiu, își fac  jocurile pentru a-și impune  protejații pe locuri eligibile, parașutându-i pe capul filialelor din teritoriu.

Chiar dacă nu mai este la cârma PNL,  Blaga continuă sa facă și să desfacă listele cu locuri eligibile pentru Parlament. Potrivit unor surse din conducerea PNL, el și-a rezervat o cotă de cel puțin 20 de astfel de locuri în mai toată țara pentru  a-și impune oamenii de încredere, colaboratorii și prietenii și a-i trimite  astfel în Parlament.

La Timiș,  Blaga  l-a impus cap de listă  pentru Camera Deputaților,pe rectorul  Marilen  Pirtea,  unul dintre apropiații săi, despre care presa locală a  scris, în mod eronat, că ar  fi  nepotul fostului lider PNL. Acum, după ce  Blaga a vacantat locul pentru Senat, în urma problemelor  apărute cu justiția, Pirtea ar  putea fi transferat pe  locul său,  cap de listă la Senat, în timp ce pentru Cameră, Blaga caută să convingă conducerea locală, în frunte  cu Nicolae Robu, să o accepte drept  candidat pe un loc eligibil pe  Adriana Săftoiu,  prim-președinte PNL București.

La Cluj,  Blaga a  obținut  sprijinul liberalilor locali pentru a-l parașuta de la Arad pe Sorin Ovidiu Moldovan,  fiul unui afacerist orădean abonat la contractele cu statul, Ovidiu Petrică Moldovan, cu care este prieten din tinerețe. Pentru a face  hatârul lui Blaga, Emil Boc l-a scos de pe listă pe vicepreşedintele consiliului judeţean Marius Mânzat și l-a plasat  pe Moldovan  pe un eligibil loc trei la Camera Deputaților. Moldovan este  în acest moment, președinte al organizației de tineret Oradea. În 2012, Blaga a încercat să-i dea o primă mână de ajutor odraslei prietenului său, trimiţându-l să candideze, din partea ARD, în judeţul Vaslui, unde, însă, a suferit o înfrângere drastică în faţa candidatului USL, Ana Birchall, obținând doar 9% din voturi. De această dată merge la sigur, sub acoperirea listei de partid.

Potrivit  surselor citate, Blaga  mai caută un loc călduț pe listele  PNL Cluj și pentru o altă colaboratoare de-a sa, bună prietenă cu Adriana Săftoiu.  Fosta şefă a ANRMAP, Cristina Trăilă nu are nici o șansă de un loc eligibil la București. Din punct de vedere politic, ea este acum președintele  organizaţiei de femei a PNL, după demisia Luciei  Varga.

La Olt se anunță scandal.  Deși organizația PNL locală a pus-o pe  Siminica  Mirea pe locul trei  la Senat, loc  considerat neeligibil,  Blaga ar intențioan  să tragă sforile necesare pentru a o urca pa listă, ne-au precizat sursele citate. Actual consilier județean, Mirea a  fost, la un moment dat, liderul PDL Olt.

Nici Alina  Gorghiu nu stă cu mâinile în  sân.  Campioană a  promovării tinerilor și femeilor pe locurile eligibile ale partidului pe mai toate canalele tv,  Gorghiu a  început să se achite de promisiune cu Mihai Voicu.  Având  deja  cinci mandate la activ, Voicu a fost impus, în ultimul moment,  cap de listă la Camera Deputaților din partea PNL Diaspora, în locul  lui Victor  Ionescu, propus și votat de către această organizație.   Tot cu sprijinul lui Gorghiu,  Voicu și-a găsit o nouă șefie de filială, la Sectorul 1,  după ce colegii doljeni  au vrut să-l treacă pe linie  moartă acolo. După  eșecul usturător de la locale, a demisionat cu scandal, ca mai apoi să candideze din nou cu succes  pentru șefia acestei filiale.  Cu amintirea  înfrângerii drastice de la  locale în minte,  Voicu a  căutat și a  obținut acum un loc mai sigur pe listele PNL.

O altă colaboratoare a președintelui, acum unic al PNL, a fost impusă  și ea pe liste,  dar în teritoriu. Corina Bote  este  fiica afaceristului  Aurel Bote și figurează  cap de listă  pentru Camera Deputaților din partea  PNL Covasna. Fostă consilieră locală la Sfîntu Gheorghe, actual vicepreședinte PNL Covasna, Bode este  cunoscută în cercurile liberale drept una din consilierele Alinei Gorghiu. Surse  din conducerea PNL ne-au declarat că Gorghiu  caută un loc eligibil pe listele unei organizații pentru o altă colaboratoare de-a sa, în timp ce  pentru noua sa favorită, jurnalista  Denise  Rifai, ar dori un  loc pe listele din Capitală.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: