ELENA UDREA ATAC LA DOTTORESA PLAGIATOARE „CUCUVEAUA MOV”,LULUTZA LASCU ,FOSTA KOVESI CARE PRIN BRATUL INARMAT DNA, CERE URMARIREA DEPUTATEI!

12 oct.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere din nou urmărirea penală pentru deputatul Elena Udrea. Este vorba de cauza mediatizată pe 22 septembrie 2016, când Elena Udrea a fost audiată de procurori în legătură cu o presupusă șpagă de un milion de euro, dată în timpul campaniei electorale prezidențiale din 2009.

UPDATE Elena Udrea a reacţionat, miercuri, pe Facebook, după ce DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea sa penală, în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită, privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009. Udrea susţine că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, „de câte ori este în criză de imagine, apelează la dosare şi acuzaţii sonore”.

Kovesi incearca sa scape de cucuveaua mov, folosindu-se de mine! Nimic nou! De cate ori este in criza de imagine, apeleaza la dosare si acuzatii sonore: la adresa mea, a lui Ponta, Blair etc. De data aceasta, rahatul in care se afla nu poate fi acoperit nici cu o eventuala lapidare a mea!

Instigare la luare de mita, in campania electorala, in dosarul unde deja m-au acuzat de spalare de bani in campania din 2009. Desi de la momentul chemarii mele la DNA, acum doua saptamani, nu s-a mai intamplat nimic, abia acum cer urmarirea penala pentru aceste presupuse fapte. De ce nu au cerut atunci??? Pentru ca acum era nevoie de ceva care sa acopere cucuveaua mov.

Faptele? Ca cei care au solicitat unor firme sa faca sponsorizari in campanie, ambii lideri politici PDL, au facut-o la instigarea mea!!! Pe bune??? Pai eu nici nu cunosteam firmele care au facut sponsorizarile pe de o parte, asa cum reiese chiar din declaratiile celor care au facut platile! Pe de alta parte, intr-o campanie, toti liderii politici din teritoriu ori de la centru, contribuie dupa cum pot. De ce un lider politic ar fi avut nevoie sa fie instigat sa ceara sponsorizare??? Cand aceste lucruri ei le fac dintotdeauna, in fiecare campanie? Cu mult inainte sa fiu eu implicata in politica, chiar…

Si inca o data! Nu vreti, doamna Kovesi, sa vedeti ce este si cu sponsorizarile ori banii adusi la sediul central al PDL, la cei care astazi sunt in conducerea PNL, facute in aceeasi campanie?

Chiar daca mai reusiti sa faceti putin scandal, tot va trebui sa raspundeti daca foloseati adrese de mail secrete ca sa vorbiti cu Ghita despre cum sa va acoperiti plagiatul sau pentru a da in mod ilegal informatii pe surse din dosarele adversarilor! Si chiar este penal daca este adevarat!„, a scris Elena Udrea, pe Facebook.

DNA a cerut, miercuri, aviz de urmărire penală pentru Elena Udrea. Procurorii îi aduc acuzații într-un dosar în care mai este anchetată și fiica cea mare a lui Traian Băsescu. Aceștia vorbesc despre instigare la luare de mită pentru campania electorală din 2009.

„Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Anterior, în cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) şi Tarhon Victor (la data faptei preşedintele Consiliului judeţean Tulcea) pentru luare de mită, precum şi faţă de Udrea Elena Gabriela pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani. În urma probelor administrate ulterior au fost obţinute probe noi cu privire la săvârşirea, de către Udrea Elena Gabriela, a două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale”, se arată în comunicatul de presă al procurorilor anticorupţie postat pe site-ul instituţiei.

Procurorii o acuză pe Elena Udrea că i-a determinat pe Gheorghe Nastasia, atunci secretar general al Ministerului Turismului, precum şi pe Victor Tarhon, pe atunci preşedintele Consiliului judeţean Tulcea (instituţie care primea finanţare şi de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), să ceară reprezentanţilor unor firme care aveau contracte cu cele două instituţii să plătească contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale.

„Plata s-a realizat în baza unor contracte fictive, iar legătura dintre persoanele care obţineau fondurile infracţionale şi prestatorii de servicii a fost realizată de către Udrea Elena Gabriela. Totodată, Udrea Elena Gabriela coordona persoanele care au acţionat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel încât banii obţinuţi pe cale nelegală să ajungă la societăţile care prestau servicii legate de campanie”, potrivit documentului citat.

În acest dosar, Gheorghe Nastasia, Victor Trahon Ioan Silviu Wagner, dar şi Francesco Giovanni – Mario sunt cercetaţi sub control judiciar, aceeaşi măsură fiind dispusă şi faţă de Elena Udrea, în legătură cu cele cinci infracţiuni de spălare de bani.

Cererea DNA a fost înaintată Camera Deputaților, care va trebuie să o supună la vot.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: