GRUPUL DE INVESTIGATII POLITICE,CONDUS DE MUGUR CIUVICA O INGENUNCHEZA PE „MAMA CATUSELOR”,LULUTZA LASCU ,FOSTA KOVESI CARE A PLAGIAT LUCRAREA EI DE DOCTORAT „COMBATEREA CRIMEI ORGANIZATE PRIN DISPOZITII DE DREPT PENAL!”

12 oct.

Imagini pentru KOVESI ,IOHANNIS POZE

Apar noi indicii privind plagiatul pe care sefa DNA Laura Kovesi (foto) l-ar fi comis in teza sa de doctorat „Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal”. Grupul de Investigatii Politice (GIP) a anuntat, luni 10 octombrie 2016, finalizarea analizei lucrarii de doctorat a sefei DNA, softul iThenticate utilizat la respectiva analiza stabilind ca Laura Kovesi ar fi plagiat masiv inclusiv in capitolele 5 si 6 ale lucrarii, la fel cum facuse si in capitolele anterioare. Mai exact, potrivit Grupului de Investigatii Politice, condus de Mugur Ciuvica, „mama catuselor” ar fi plagiat in aceste doua capitole in proportie de 50%.

Foarte interesant este si un alt aspect descoperit de GIP. Laura Kovesi ar fi plagiat inclusiv din lucrarea unei pesrsoane care, in trecut, a fost anchetata de procurorii DNA. Este vorba despre Radu Alexandru Macovei, fost manager al Spitalului Floreasca, fata de care DNA a declansat urmarirea penala in 18 iulie 2012 pentru favorizarea infractorului in dosarul lui Adrian Nastase, acuzandu-l ca ar fi incercat „sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim-ministru”. Ulterior, in decembrie 2012, in comunicatul prin care anunta trimiterea in judecata a medicului Serban Bradisteanu, DNA a anuntat ca fata de Radu Alexandru Macovei a fost dispusa scoaterea de sub urmarire penala.

Astfel, Grupul de Investigatii Politice sustine ca, in capitolul 5, Laura Kovesi ar fi copiat masiv din lucrarea „Elemente de toxicologia drogurilor” si ca ar fi incercat sa isi ascunda plagiatul schimband unele cuvinte din textul original: „opiumul” in loc de „opium-ul”; „sfarsitul anilor 1930” in loc de „sfarsitul anilor 30”; „toti componentii societatii” in loc de „toti membrii societatii”, „afrodiziace” in loc de „afrodisiace”. De asemenea, GIP arata ca Laura Kovesi nu ar fi pus ghilimele sau note de subsol care sa indice sursa textului pe care l-a reprodus.

In ceea ce priveste coapitolul 6, Grupul de Investigatii Politice dezvaluie ca Laura Kovesi ar fi plagiat masiv din lucrarea profesorului Maxim Dobrinoiu, „Infractiuni in domeniul informatic”, aparuta in 2006. GIP sustine ca Sectiunea a 2-a din Capitolul 6 al lucrarii lui Kovesi este copiata integral dupa Sectiunea a 2-a a lucrarii profesorului Dobrinoiu, sefa DNA luand cu copy – paste inclusiv titlul Sectiunii din lucrarea originala „Aspecte de drept comparat privind criminalitatea informatica”. Si in acest caz, acuza GIP, Kovesi ar fi apelat la diverse tertipuri pentru a-si ascunde plagiatul.

Iata anuntul Grupului de Investigatii Politice despre plagiatul lui Kovesi din capitolele 5 si 6 ale lucrarii de doctorat:

Kovesi a plagiat inclusiv lucrarile unei persoane cercetate de DNA.

GIP a finalizat analiza lucrarii de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Potrivit celui mai performant soft anti-plagiat, iThenticate, capitolele 5 si 6 ale lucrarii lui Kovesi sunt plagiate in proportie de 50%.

In capitolul 5, Kovesi a plagiat masiv inclusiv din lucrarea ‘Elemente de toxicologia drogurilor’, publicata in 2006 de profesorul Radu Alexandru Macovei. Profesorul Macovei este fostul director al spitalului Floreasca. In 2012, DNA l-a cercetat pe profesorul Macovei pentru ca l-ar fi tinut in spital pe Adrian Nastase. La fel ca in capitolele anterioare, Kovesi a incercat sa-si ascunda plagiatul schimband unele cuvinte din textul original: ‘opiumul’ (Kovesi) in loc de ‘opium-ul’ (Macovei); ‘sfarsitul anilor 1930’ (Kovesi) in loc de ‘sfarsitul anilor 30’ (Macovei); ‘toti componentii societatii’ (Kovesi) in loc de ‘toti membrii societatii’ (Macovei), ‘afrodiziace’ (Kovesi) in loc de ‘afrodisiace’ (Macovei). Kovesi nu a pus ghilimele sau vreo nota de subsol care sa indice sursa textului pe care il reproduce.

Capitolul 6 plagiaza masiv din lucrarea profesorului Maxim Dobrinoiu, ‘Infractiuni in domeniul informatic’, aparuta in 2006. De exemplu, Sectiunea a 2-a din Capitolul 6 al lucrarii lui Kovesi (paginile 368-377) este copiata integral dupa Sectiunea a 2-a a lucrarii profesorului Dobrinoiu. Kovesi a preluat cu copy – paste inclusiv titlul Sectiunii din lucrarea originala ‘Aspecte de drept comparat privind criminalitatea informatica’. Profesorul Dobrinoiu a studiat modul in care este sanctionata criminalitatea informatica in diverse tari. Kovesi a copiat integral analiza profesorului Dobrinoiu, schimband ordinea tarilor si inserand notele de subsol din lucrarea originala ca si cand i-ar fi apartinut. Dupa 10 pagini plagiate, Kovesi a inserat in antepenultimul paragraf al sectiunii o nota in care face trimitere la lucrarea lui Dobrinoiu, pentru a da impresia ca doar acel paragraf e preluat.

In zilele urmatoarele zile vom depune din nou la CNATDCU o sesizare privind plagiatul Laurei Codruta Kovesi.

Publicam fragmente identificate de iThenticate drept plagiat impreuna cu sursele plagiatului.

De asemenea, publicam pe site-ul kovesiplagiat.wordpress.com Rapoartele complet generat de iThenticate in format text only pentru capitolele 5 si 6”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: