SEFUL DSU,MINISTRUL SECRETAR DE STAT IN MAI RAED ARAFAT,A ACTIVAT CODUL ROSU DE URGENTA!

12 oct.

 Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat, miercuri, că în județul Galați a fost activat codul roșu de urgență, 510 persoane fiind evacuate preventiv din trei localități afectate de inundații.

Pentru persoanele evacuate există, potrivit acestuia, posibilitatea de cazare temporară.

„Situația la acest moment este mai delicată în județul Galați, unde sunt mai multe localități afectate și care se află sub cod roșu (meteorologic — n.r.). Am decurs la activarea grupei operative pe plan național a IGSU care funcționează în cadrul Centrului Național de Coordonare la minister, împreună cu colegii de la Departamentul pentru Situații de Urgență, iar la nivelul județelor care sunt afectate și mai ales la nivelul județului Galați sunt activate grupele operative. La Galați a fost crescut nivelul de alertă al ISU Galați la cod roșu, adică sunt chemați aproape toți cei care lucrează în cadrul inspectoratului pe linie operativă să asigure intervenția și, în același timp, Comitetul pentru Situații de Urgență Județean și comitetele locale sunt activate”, a declarat Raed Arafat, potrivi Agerpres.

Potrivit acestuia, în prezent, au fost trimise forțe de sprijin către zonele din Galați: motopompe cu capacitatea de zece mii și trei mii de litri pe minut, ce urmează să ajungă în ariile afectate cu unitatea specială de intervenție a IGSU de la Ciolpani și cu echipe de la Călărași și de la Ialomița.

„În același timp, monitorizăm situația și, dacă va fi nevoie de completarea acestui sprijin, o să o facem”, a spus Raed Arafat care a subliniat că forțele suplimentare vor sta în zonele afectate cât timp este nevoie.

La ora 16,00, va avea loc o videoconferință cu prefecții ale căror zone se află sub cod meteorologic galben, portocaliu sau roșu pentru o evaluare a situației, a mai precizat oficialul.

O videoconferință cu prefecții va avea loc miercuri pentru gestionarea situației generate de precipitațiile abundente din ultimele 24 de ore, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

„Având în vedere situația generată de ploile din ultimele 24 de ore, (…) prim-ministrul Dacian Cioloș este în legătură permanentă cu instituțiile cu atribuții în gestionarea efectelor precipitațiilor abundente. Ministerul Afacerilor Interne l-a informat pe premier în legătură cu măsurile de urgență pe care le-a luat pentru înlăturarea efectelor generate de ploile abundente înregistrate în opt județe. Situația este în acest moment în dinamică și se acționează cu efective sporite. Până la acest moment nu sunt înregistrate victime, iar în cazurile în care situația o va impune se va trece la evacuarea (…) populației din zonele de risc. S-a întâmplat asta deja în cel puțin 2 localități. De asemenea, va fi (…) o videoconferință cu prefecții la ora 16,00, coordonată de secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, și s-a activat de asemenea la MAI o echipă operativă pentru gestionarea acestei situații”, a spus Liviu Iolu, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, premierul Cioloș a cerut și o informare detaliată asupra lucrurilor care se impun în acest moment pentru gestionarea acestei situații de criză.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: