PRESEDINTA UNJR DANA GARBOVAN :SCRISOARE DESCHISA CATRE JULIEN CIOLOS CARE SA IA POZITIE OFICIALA IN LEGATURA CU MINCIUNILE ABSOLVENTEI DE SCOALA PROFESIONALA DE DREPT,RALUCA PRUNA MINISTRESA JUSTITIEI!

13 oct.

Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) i-a solicitat printr-o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș “să condamne oficial minciunile spuse atât personal cât și oficial de ministrul Justiției Raluca Prună” privind faptul că 60 de magistrați ar beneficia de o pensie lunară de 1 miliard de lei.

“Acest mod iresponsabil de a acționa al ministrul Justiției Raluca Prună este incalificabil, făcând dovada unei acțiuni inadmisibile de dezinformare și manipulare a opiniei publice, ce a subminat imaginea întregului sistem judiciar și încrederea cetățenilor în justiție”, reclamă magistrații în scrisoare.

Judecătorii i-au mai cerut premierului să explice “opiniei publice și corpului magistraților ce măsuri veti lua pentru a corecta această situație, care, prin gravitatea precedentului creat, nu poate fi trecută sub tăcere și lipsită de consecințe pentru cei responsabili”.

Scrisoarea integrală:

Domnului Dacian Ciolos
Primul-ministru al Romaniei

Stimate domnule Prim-ministru,

In urma afirmatiilor mincinoase facute de Ministrul Justitiei Raluca Pruna vizand existenta a 60 de magistrati care au pensii de peste de 1 miliard de lei vechi pe luna, va solicitam sa explicati opiniei publice ce veti face din pozitia de premier pentru a corecta consecintele acestei dezinformari, ce a produs grave efecte negative asupra imaginii magistratilor si a increderii cetatenilor in justitie.

Atitudinea Ministrului Justitiei Raluca Pruna de a manipula cu buna stiinta opinia publica, sustinand ca ar exista peste 60 de magistrati care ar avea pensii de peste 1 miliard de lei vechi pe luna, este incalificabila si necesita un raspuns din partea dumneavoastra, ca sef al Guvernului din care face parte si domnia sa.

Va reamintim ca aceasta afirmatie grava a fost facuta inaintea unei intalniri la care Ministrul Justitiei, membru al Guvernului pe care il conduceti, trebuia sa discute cu reprezentantii magistratilor despre problemele din sistemul judiciar si solutiile oferite de magistrati in “Memorandumul privind justitia” pentru a eficientiza justitia din Romania.

Concret, pe data de 21 septembrie, cu cateva zile inaintea intalnirii pe care aceasta trebuia sa o aiba cu reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii, ai asociatiilor profesionale ale magistratilor, presedintilor Curtilor de Apel si procurorii generali de la acelasi nivel pe tema “Memorandumului privind justitia”, Ministrul Justitiei Raluca Pruna a afirmat pe pagina personala de Facebook ca “as fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum (…) despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scapare a legii”.

Aceeasi afirmatie a fost apoi intarita de un raspuns oficial pe care Ministerul Justitiei l-a trimis presei, care a confirmat ca “din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii”.

Contrazisa ulterior oficial de Casa Nationala de Pensii, informatia mincinoasa a ministrului Raluca Pruna a fost preluata de toata media, generand o reactie de indignare a cetatenilor asupra corpului magistratilor si personalului auxiliar, in contextul in care acestia atrageau atentia asupra unor probleme reale si grave din sistemului judiciar.

Acest mod iresponsabil de a actiona al Ministrul Justitiei Raluca Pruna este incalificabil, facand dovada unei actiuni inadmisibile de dezinformare si manipulare a opiniei publice, ce a subminat imaginea intregului sistem judiciar si increderea cetatenilor in justitie.

Va solicitam, in consecinta, ca in calitate de Prim Ministru sa condamnati oficial minciunile spuse atat personal cat si oficial de Ministrul Justitiei Raluca Pruna si sa explicati opiniei publice si corpului magistratilor ce masuri veti lua pentru a corecta aceasta situatie, care, prin gravitatea precedentului creat, nu poate fi trecuta sub tacere si lipsita de consecinte pentru cei responsabili.

Cu stima,

Judecator Dana Girbovan
Presedinte

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: