WIKILEAKS:FOSTUL AMBASADOR AL USA IN ROMANIA ,MARK GITENSTEIN IL INFORMA PE JOHN PODESTA CONSILIER AL LUI BARACK OBAMA IN 30 IULIE 2012 CA REFERENDUMUL DE DEMITERE IMPOTRIVA LUI BASESCU NU A FOST FRAUDAT!

13 oct.

Fostul ambasador al Statelor Unite la București, Mark Henry Gitenstein, îl informa pe 30 iulie 2012 pe John Podesta, actualul șef de campanie al candidatului democrat despre cele mai recente rezultate ale referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, desfășurat cu o zi înainte, potrivit unui mesaj e-mail publicat de WikiLeaks.

Mesajul este , datat 30 iulie 2012 și trimis de pe adresa e-mail GitensteinMH@state.gov către adresele john.podesta@gamail.com, adresa personală a politicianului democrat și jpodesta@americanprogress.org, adresa lui Podesta de la think-tank al cărui președinte era la acea vreme.

Amabsadorul îi scria atunci lui Podesta că, rezultatele referendumului nu erau încă definitive, dar că fuseseră deja numărate oficial voturile din 97% din secții, ceea ce însemna că, cel mai probabil, nu mai putea surveni o răsturnare a deznodământului scrutinului.

”Asta înseamnă, totodată, că frauda nu e semnificativă. Voi susține o declarație după ce Curtea Constituțională certifică rezultatul”, scria ambasadorul american la București, la o zi după referendumul din 29 iulie 2012.

Mesajul, al cărui titlu este ”Noi rezultate oficiale”, conține și o precizare cu privire la număril de participanți la referendum.

Astfel, scrie amasadorul, luni, 30 iulie, la ora 10 dimineața, Biroul Electoral Central a anunțat că prezența la vot a fost de 46,13%, cu o marjă de eroare de 3%, și rezultatele indică faptul că președintele Traian Băsescu va rămâne în funcție în urma referendumului, nefiind atins pragul minim de participare necesar pentru validarea rezultatelor scrutinului.

”Această cea mai recentă estimare a prezenței la vot include și câteva secții de votare din străinătate. Potrivit BEC, 87,55% dintre cei care au votat s-au exprimat pentru demiterea președintelui, iar 11,2% au votat împotrivă”, mai scrie în e mailul făcut public de cei de la WikiLeaks.

Acesta a fost de altfel și motivul pentru care ulterior Curtea Constituțională a invalidat referendumul, iar Băsescu și-a continuat mandatul.

Mesajul ambasadorului Gitenstein către John Podesta a devenit public o dată cu deconspirarea unui întreg set de documente atribuite importantului politician american.

Au fost publicate mii de e-mailuri trimise și primite de Podesta pe contul de Gmail, în ultimii ani, care au legătură cu Hillary Clinton.

Podesta a declarat de altfel că FBI anchetează atacul informatic vizând contul său de e-mail, care a permis WikiLeaks să publice mesajele. El a precizat că ancheta face parte dintr-o investigație mai amplă care vizează toate atacurile asupra computerele oficialilor democrați, și a acuzat Rusia că se află în spatele acestora.

Podesta este unul dintre liderii democraților americani. A fost șef de cabinet al lui Bill Clinton, consilier al lui Barack Obama și președinte al think-tank-ului progresist Center for American Progress. În aceată calitate cu câteva zile înainte de a primi informarea de la abasadorul sua la București Podesta a publicat un articol în care îl susținea pe Victor Ponta în disputa acestuia cu Traian Băsescu.

Analiza intitulată ”Protejând democrația României. Actuala criză politică nu este despre o întoarcere la tiranie” a fost publicată cu doar șase zile înainte de desfășurarea referendumului și era extrem de elogios la adresa lui Ponta.

”Acuzatiile că premierul Ponta subminează democrația și amenință stabilitatea economică nu sunt doar eronate ci și voit mincinoase. Analiza antecedentelor și a acțiunilor președintelui suspendat și deciziile Curții Constituționale sugerează că primul ministru apără democrația nu o subminează”, era la acea dată opinia lui Podesta.

Cu toate acestea, în aprilie 2016, președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru că ar fi uzat de influența și autoritatea sa în PSD în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, și anume îndeplinirea cvorumului de participare la referendumul din 2012 cu ajutorul voturilor obținute ”în alte condiții decât cele legale”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: