BIROUL DE PRESA AL BISERICII ORTODOXE ROMANE REACTIONEAZA DUR DUPA CE EVANGHELICUL LUTERAN KLAUS WERNER JOHANNIS A VORBIT DESPRE „FANATISM RELIGIOS” AL POPORULUI ROMAN,IN CONTEXTUL IN CARE CCR A VALIDAT UN DEMERS CIVIC,PERFECT LEGAL!”

20 oct.

Imagini pentru klaus iohannis si patriarhul daniel poze
Biserica Ortodoxă Română reacționează după ce președintele Klaus Iohannis a vorbit despre „fanatism religios”, în contextul în care Curtea Constituțională  a dezbatut dacă să recunoască mariajul între două persoane de același sex.
Patriarhia Română

În urma declarației președintelui Klaus Iohannis referitoare la demersul Coaliției pentru Familie în urma căruia 3 milioane de cetățeni români au solicitat modificarea art. 48, alin. 1 din Constituția României referitor la definirea familiei, Patriarhia Română face următoarele precizări:

Reacția Domnului Preşedinte Iohannis este un răspuns la „o solicitare ultimativă” a pastorului baptist Iuga Viorel privind atitudinea Președintelui faţă de familia creștină. Probabil acest demers a fost catalogat ca „solicitare ultimativă”.

Oricum, un demers civic, perfect legal și validat de Curtea Constituțională a României, nu poate fi considerat în niciun caz o „cale a fanatismului religios”, sau o dovadă de intoleranță. Cel mai amplu demers civic din România, la care a participat un număr fără precedent de cetățeni, este un exercițiu democratic firesc şi necesar.

Propunerea de amendare a Constituției nu reprezintă „o solicitare ultimativă”, ci o chemare firească la exprimarea democratică a voinței cetățenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societății, familia. Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a părinților şi a copiilor, şi nu condamnarea altor persoane.

Pledarea pentru definirea mai clară a naturii familiei este justificată nu doar de rațiuni ale moralei creștine, ci și de realitatea dramatică a prăbușirii demografice atât în România, cât și în celelalte țări europene.

Ne exprimăm speranța că demersul moral și civic al Coaliției pentru Familie va fi înțeles corect de către toate autoritățile statului român și că i se va da curs conform Constituției.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

BOR arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției că „un demers civic, perfect legal și validat de Curtea Constituțională a României, nu poate fi considerat în niciun caz o „cale a fanatismului religios”, sau o dovadă de intoleranță”.

„Cel mai amplu demers civic din România, la care a participat un număr fără precedent de cetățeni, este un exercițiu democratic firesc și necesar”, scrie basilica.ro

Propunerea de amendare a Constituției nu reprezintă „o solicitare ultimativă”, ci o chemare firească la exprimarea democratică a voinței cetățenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societății, familia, se mai arată în comunicatul Bisericii.

„Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a părinților și a copiilor, și nu condamnarea altor persoane.

Pledarea pentru definirea mai clară a naturii familiei este justificată nu doar de rațiuni ale moralei creștine, ci și de realitatea dramatică a prăbușirii demografice atât în România, cât și în celelalte țări europene.

Ne exprimăm speranța că demersul moral și civic al Coaliției pentru Familie va fi înțeles corect de către toate autoritățile statului român și că i se va da curs conform Constituției”, susține Biserica Ortodoxă Română.
„Ne exprimăm speranța că demersul moral și civic al Coaliției pentru Familie va fi înțeles corect de către toate autoritățile statului român și că i se va da curs conform Constituției”, se încheie comunicatul postat pe Basilica.ro.

2 răspunsuri sa “BIROUL DE PRESA AL BISERICII ORTODOXE ROMANE REACTIONEAZA DUR DUPA CE EVANGHELICUL LUTERAN KLAUS WERNER JOHANNIS A VORBIT DESPRE „FANATISM RELIGIOS” AL POPORULUI ROMAN,IN CONTEXTUL IN CARE CCR A VALIDAT UN DEMERS CIVIC,PERFECT LEGAL!””

  1. dininimapentrutine 20 octombrie 2016 la 7:55 pm #

    Laudabila initiativa!

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: