ALDE A PRIMIT O DELEGATIE A UNIONISTILOR SI SOLICITA DEMISIA MINISTRULUI DE INTERNE TUDORACHE!

23 oct.

ALDE a cerut duminică demisia ministrului Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, după incidentele de la marşul unioniştilor.

”Ca partid care militează pentru drepturile și libertățile cetățenești, trebuie să condamne ferm atitudinea pe care reprezentanții Ministerului de Interne au avut-o la mitingul de ieri. Am spus de fiecare dată că una din libertățile care trebuie respectate în România este libertatea de exprimare și ea nu trebuie să fie atacată sub nicio formă. Cred că se putea găsi o cale a dialogului și intervenția de ieri putea fi evitată. Din acest punct de vedere, cred încă o dată în plus, că o demisie ar fi un gest de responsabilitate, de asumare. Domnul Tudorache a procedat greșit, după alte forme, în care a înțeles să plece din țară când aici aveam inundații și alte lucruri de genul acesta”, a declarat copreşedintele ALDE Daniel Constantin în urma discuţiei cu liderii unioniştilor.

În ce privește întâlnirea, Constantin a spus că s-a discutat despre un set de măsuri concrete pe care George Simion urmează să le prezinte public în perioada următoare.

„I-am asigurat pe protestatari că la ALDE nu avem decât să continuăm drumul pe care l-am început cu mulți ani în urmă. Suntem aici reprezentanți, care am fost într-un guvern mai mult decât apropiat de Republica Moldova și prin măsuri concrete credem că am reușit să aducem mai aproape cetățenii și poporul – până la urmă să spunem așa, națiunea română – care se află pe cele două părți ale Prutului. Acum am discutat despre un set de măsuri concrete pe care o să ni-l prezinte domnul Simion în zilele următoare și încercăm încet – încet, prin dialog, să ne asumăm toate aceste măsuri astfel încât să ne îndeplinim obiectivul comun. Din punctul nostru de vedere, cred că primul lucru care trebuie făcut, chiar dacă astăzi proiectul european nu este în cel mai bun moment al existenței sale, trebuie ca oameni care am crezut în acest proiect să ne luptăm astfel încât prin derogări, prin lucruri care trebuie să fie bine explicate la nivel european, la nivel de Bruxelles, Republica Moldova să fie pe același teritoriu cu România, în comunitatea europeană. Eu personal cred mult în acest lucru. Al doilea lucru, sigur că trebuie să găsim cele mai bune căi de dialog, cele mai bune declarații pe care să le facem la nivel de partide politice, la nivel de Parlament, astfel încât, așa cum spuneam, lucrurile care par să ne despartă azi să nu mai existe”, a mai spus Daniel Constantin.

La rândul său, liderul unioniştilor, George Simion, a apreciat susţinerea pe care a găsit-o la ALDE.

De la același partid, copreşedintele Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, duminică, pe Facebook, că intervenţia de sâmbătă a jandarmilor împotriva manifestanţilor unionişti arată că în România sunt ”încălcate brutal” drepturile şi libertăţile cetăţenilor, puse în pericol de instituţiile de forţă ale statului.

”Prin ce s-a întâmplat sâmbătă seară în Bucureşti se dovedeşte încă o dată că România încalcă brutal drepturile şi libertăţile elementare ale cetăţenilor. De peste doi ani tot atrag atenţia că drepturile cetăţenilor sunt în pericol în ceea ce priveşte justiţia din România. Acum vedem din nou că, prin guvernarea tehnocrată, acestea sunt puse în pericol de instituţiile de forţă ale statului”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: