CETATEANUL GERMAN KLAUS WERNER JOHANNIS”666″”PREMIERUL DE LA GRIVCO” SI EDUARD HELLWIG ,DOI TREPADUSI AI OMULUI DE AFACERI DAN VOICULESCU TREBUIE AUDIATI IN DOSARUL BLACK CUBE!

23 oct.

Imagini pentru IOHANNIS,HELLVIG POZE

 

Un nou scandal la nivel înal explodează public după ce stiripesurse.ro a prezentat mărturia unei persoane audiate în dosarul Black Cube. Potrivit lui Dan Zorella, acțiunea de spionare a șefei DNA ar fi fost aprobată de SRI și de președinte, lucru informat de Iohannis. Jurnalistul Ion Cristoiu scoate în evidență elementele-cheie ale scandalului și pune întrebările capitale pentru ceea ce se poate ascunde în spatele scandalului.

„De precizat în chip obligatoriu că nu e vorba de o intervenție în presă a lui Dan Zorella, cel care a coordonat în România Operațiunea Black Cube. E vorba de o declarație dată în cadrul unui proces. Minciunile în astfel de cazuri sînt sancționate. Ca declarație în cadrul Procesului, cea a lui Dan Zorella nu poate fi făcută dispărută sau măsluită. Chiar și după un număr de ani, ea poate fi invocată în cadrul unei redeschideri a anchetei, dacă cea desfășurată de DIICOT în prezent va fi o mușamalizare a Scandalului”, scrie Ion Cristoiu pe blog.

black cube
Ies la iveală noi amănunte incendiare din controversatul dosar Black Cube. După documentele prezentate în exclusivitate de stiripesurse.ro, avocata lui Daniel Dragomir a reacţionat. În document se spune că misiunea agenților israelieni ai Black Cube era una autorizată la cel mai înalt nivel și că urmau să primească sprijin și să funcționeze ca celulă a SRI, iar șeful operativ al SRI nu trebuia să știe de operațiune.

 

Avocata Adriana Manoli, reprezentanta lui Daniel Dragomir recunoaşte veridicitatea documentului, dar se îndoieşte de faptul că Eduard Hellvig sau Klaus Iohannis ar putea fi anchetaţi. „E un document real. Nu ştiu cum a putut apărea în presă, dar este real. Urmează ca totul să se investigheze de către organele de cercetare penală. Îmi este greu să cred că domnul Klaus Iohannis sau Eduard Hellvig vor fi chemaţi la audieri. Persoanele reţinute pe teritoriul României sunt cercetate în stare de libertate. Nu ştiu dacă mai sunt pe teritoriul României. Au făcut un acord de recunoaştere cu procurorii.”, a spus Manoli la RTV, la emisiunea Paulei Rusu.

„Ce ne spune Dan Zorella?

Că la un moment dat i s-a prezentat un Proiect (cel de investigare a Codruței Kovesi) ca fiind un proiect guvernamental. Pentru că n-avea încredere totală în această prezentare (făcută de Daniel Dragomir) a vrut să verifice. Și atunci s-a gîndit la Meir Dagan, președintele onorific la vremea respectivă al Black Cube, care avusese „relații foarte bune cu serviciile de informații din România”. De precizat că Meir Dagan, invocat în Declarație ca președinte de onoare al Black Cube, fusese director Mosad din 2002 pînă în 2011. A murit pe 17 martie 2016. Potrivit Rechizitoriului, Operațiunea Black Cube a fost discutată la București în intervalul 1 februarie-16 martie 2016. De ce voia să verifice Dan Zorella, potrivit Declarației sale de la Comisia rogatorie, dacă Proiectul e unul guvernamental?

Pentru că ar fi fost o nebunie să declanșezi o Operațiune de investigare a șefei DNA, una dintre persoanele cele mai bine protejate informativ din statul român, un stat amic al Serviciilor de informații israeliene. Din acest punct de vedere, Meir Dagan era persoana cea mai nimerită și prin faptul că era președinte de onoare al Black Cube. E greu de crezut că președintele de onoare a unei firme precum Black Cube își îngăduia să-l mintă pe Dan Zorella trimițînd o echipă Black Cube la condamnare sigură în România. Dan Zorella era conștient de pericolul la care se expunea echipa dacă nu beneficia de aprobare la nivele dintre cele mai înalte. Potrivit Declarației, Dan Zorella i-a expus lui Meir Dagan unele informații preliminare. Că Florian Coldea e un susținător al Codruței Kovesi și, prin urmare, să-l ocolească în verificarea aserțiunii că e un proiect guvernamental. Că șefii care aprobaseră Proiectul erau dintre adversarii Codruței Kovesi. Deși Declarația n-o spune, e de presupus că lui Dan Zorella i s-a zis că șefa DNA e persoana pe care n-o poate verifica nimeni, că sînt multe indicii de activități dubioase ale Codruței Kovesi (Scandalul Cucuveaua mov a confirmat această credință, că șefa DNA nu e chiar Fecioară din punct de vedere moral) și că prin Operațiunea unei echipe Black Cube se speră să se obțină informații despre Codruța Kovesi care, difuzate în presa internațională, o vor obliga să demisioneze (în chip paradoxal, astfel de informații despre Kovesi au apărut în presa noastră, fără ca șefa DNA să le dezmintă). Dan Zorella declară că după o zi două Meir Dagan a revenit la telefon și „mi-a precizat că a efectuat toate verificările în România. Și, într-adevăr, este vorba despre un proiect foarte important și sensibil pentru statul român și astfel vom fi protejați de către organizație. Vom funcționa ca celulă a SRI-ului și să avem succes, o misiune importantă”.

Klaus Iohannis consideră că acuzațiile conform cărora SRI și Administrația Prezidențială ar fi implicate în dosarul Black Cube sunt ”făcături” pentru cei cărora le plac filmele cu spioni.

STIRIPESURSE.RO a prezentat, în exclusivitate, un document în care se vorbește despre implicarea celor două instituții în acest dosar în care a fost spionată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Scandalul Black Cube:

Doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pe 3 aprilie. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti i-a arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Cum cei arestați și firma de intelligence susțineau public că au acționat legal și cu autorizare de la cel mai înalt nivel – DETALII, întreaga presă a solicita lămuriri acolo. Administrația Prezidențială s-a mulțumit atunci să transmită pe surse că o astfel de autorizare nu ar fi existat – DETALII. Au existat inclusiv documente care au apărut referitoare la posibile contracte cu oameni cu probleme din România – DETALII, dar omul de afaceri a negat că acest contract ar fi fost și semnat.

La doar o lună fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu susținea că nici o autoritate a statului român nu a INFIRMAT că operațiunea ar fi fost ilegală:

”Ei au acționat legal în România. Nimeni nu a spus nu oficial, pe surse a existat o reacție de la Administrația Prezidențială, dar nivel înalt poate însemna și altceva. E adevărat că au ajuns aproape de ceva dureros, vom afla. Black Cube este una dintre cele mai mari firme din lume, iar autoritățile române nu au negat în comunicatele lor oficiale că ar fi avut un acord de la cel mai înalt nivel, așa cum ei au afirmat.”, a spus Meleșcanu la Antena 3.

De aici încolo s-au făcut tot felul de ipoteze, iar DIICOT a continuat ancheta și s-a început o comisie rogatorie cu cei din Israel prin intermediul Poliției Israeliene. Iată documentul intrat in posesia STIRIPESURSE.RO:

DOCUMENTUL ÎN FORMAT PDF

content-imagecontent-image

”Au fost vehiculate anumite scenarii, care popular se numesc ”făcături”. Pot să vă lămuresc asupra rolului președintelui. Vreau să fiu foarte clar: președintele sau președinția nu au protejat, nu au fost implicate în această acțiune Black Cube, nici formal, nici informal. Acuzațiile care se aduc SRI sunt caraghioase. SRI nu doar că nu a apărat, ci a ajutat la prinderea infractorilor. Că ei s-au gândit că dă bine că SRI și Președinția îi apără, e treaba lor, pentru cine se uită la filme cu spioni. Acuzațiile sunt total nefondate. DIICOT își va face treaba. Singurul lucru pe care l-am spus, să nu vină cineva să zică că mă bag în treaba justiției, i-am zis lui Daniel Horodniceanu să facă ce vrea, când vrea, cum vrea, dar să lămurească defintiv aceasta speță. Eu nu am datele din dosar, ele sunt la DIICOT, dar pot să vă spun o părere personală: nu există instituţie din România care a protejat infractorii, că unii provin din instituţii şi poate s-au erijat în reprezentanţii acestor instituţii, asta am mai văzut-o, dar o instituţie a statului român să protejeze infractori, aşa ceva nu se poate.”, a spus Klaus Iohannis la Bruxelles.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstiripesurse.ro%2Fvideos%2F1232788413410487%2F&show_text=0&width=560
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstiripesurse.ro%2Fvideos%2F1232790930076902%2F&show_text=0&width=560
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstiripesurse.ro%2Fvideos%2F1232795133409815%2F&show_text=0&width=560

Întrebarea, marea întrebare e: Cu cine a vorbit Meir Dagan din România? Cu Klaus Iohannis? Cu Eduard Hellvig?

Nu putea să vorbească (mai precis să se intereseze off the reocrd, deoarece Operațiunea nu era autorizată oficial, ci neoficial, în genul operațiunilor cu cîntec ale CIA autorizate de președinte prin tăcerea cînd e întrebat dacă Agenția s-o facă sau nu) decît cu cineva cu care avea relații apropiate.

Nu-i exclus să fi vorbit cu MRU, care l-a asigurat că e o Operațiune dorită de Klaus Iohannis și de Eduard Hellvig, dar refuzată de Florian Coldea. Ipoteza ar fi confirmată de demisia mai mult decît misterioasă a lui MRU, și la ora actuală învăluită în mister.

Desigur, avem de a face cu punctul de vedere al unui inculpat care se apără susținînd că a inițiat Operațiunea avînd convingerea unei Operațiuni aprobate de statul român. Ca orice punct de vedere al cuiva care se apără într-o anchetă, Declarația nu poate fi luată drept adevăr absolut.

Asta nu înseamnă că un Istoric al Clipei, cum mă cred eu, trebuie s-o arunce la coș, luînd de bună rostirea lui Klaus Iohannis că totul e o făcătură), fără a încerca s-o verifice prin raportare la toate datele Scandalului.

Dan Zorella susține că l-a rugat pe fostul șef al Mosadului să verifice la București dacă Proiectul e guvernamental și că acesta a verificat. Ca fost șef al Mosadului pînă în 2011, Meri Dagan avea posibilitatea să verifice. Poate că a verificat sunîndu-l pe MRU, cu care se afla în relații excepționale. Poate că MRU l-a tras pe sfoară pe Meri Dagan și iată acum e demisionat și dispărut tocmai din cauză c-a pus proiectul pe seama lui Klaus Iohannis și a lui Eduard Hellvig. Oricum, luînd în considerare și pericolul întruchipat de o Operațiune fără aprobarea statului român, n-am nici o îndoială că lui Meri Dagan i s-a spus că-i vorba de un Proiect guvernamental. Acest lucru a fost susținut de Black Cube în presa israeliană imediat după declanșarea Scandalului. Pe 12 aprilie 2014, după arestarea în România a celor doi agenți, reprezentanții Black Cube spuneau că aceștia au acționat pe teritoriul țării noastre cu autorizație de la „cel mai înalt nivel posibil”:

„Fără îndoială, Black Cube a acţionat în România în conformitate cu legile locale şi avînd autorizația și permisiunea de la cel mai înalt nivel posibil.”

Liviu Dragnea consideră că președintele trebuie audiat în acest dosar și e de părere că e inadmisibil că nu s-a făcut acest lucru până acum.

”Mi-a arătat cineva ce a apărut în presă. Nu am alte informații. Dacă acel document e real, parte a unei declarații, la dosar, la DIICOT, prima întrebare e de ce nu a fost chemat președintele la audieri? Dacă era un alt cetățean, era chemat imediat. Mi se pare foarte grav, foarte greu de înțeles așa ceva, ca șeful statului să folosească acest tip de operațiune, profund ilegală. Ce reiese: că vrea să o dea jos pe Kovesi, că asta era ținta. Asta ar fi o dovadă maximă de ipocrizie, să vii la televizor să vii să spui că susții lupta anti-corupție și pe cea care conduce această luptă, și în subteran, în mod ocult, vrei sa o dai jos. Faptul ca nu a fost chemat la audieri e inadmisibil. Dacă e adevărat, avem o foarte mare problemă.”, a spus Liviu Dragnea.

Toată lumea s-a mirat de felul deschis în care au lucrat membrii echipei Black Cube. Explicația acestui fel de acționa, în conflict cu statutul de ofițeri de informații, ba chiar și cu statutul de detectivi poate fi dată de asigurarea de la conducerea firmei că e o operațiune care se bucură de protecția Serviciilor. Să nu uităm că membrii echipei au fost prinși nu de Poliția română, ci de SRI. Dacă nu intervenea SRI, Operațiunea ar fi rămas nedescoperită.

„I-am explicat sensibilitatea, să fie precaut cu treaba cu Coldea, și să nu-l abordeze pe Coldea din greșeală”. Aserțiunea dă o anume veridicitate Declarației. Florian Coldea a devenit legendar în România ca membru al Binomului SRI-DNA. Dacă alte persoane importante din statul roman aveau interesul unei Operațiuni de investigare a lui Kovesi, indiscutabil, acestea i-ar fi avertizat pe conducătorii Operațiunii Black Cube să se ferească de Florian Coldea.

Dezvăluirile din ultimul timp despre Codruța Kovesi (miș-mașul cu Plagiatul, existența unui e-mail privat, prezența sa la sindrofii cu cîntec) ne arată că despre șefa DNA se știau multe lucruri compromițătoare. Și mie mi s-au spus off the record lucruri care spulberă imaginea Codruței Kovesi de Maria Magdalena care n-a păcătuit înainte de a-l întîlni pe Iisus. Dacă existau astfel de informații, devenite lucruri comune pentru cei din Echipa Traian Băsescu, n-ar fi deloc surprinzătoare o Operațiune comandată de cei care știau cine e Codruța Kovesi în realitate.

„M-am consultat cu Udi Levi, dacă pot apela la Dagan pe acest subiect, iar Udi a spus că este o idee bună”. Un document din 29 mai 2008 (Programul unei reuniuni a Economic Club of Toronto) îl prezintă pe Udi Levi astfel :

„Dr. Ehud ( Udi) Levi world renowned expert on counter terrorism and former member of the Israel National Security Council, director

Counter Terrorism and Proliferation Finance Bureau

Officer of the Prime Minister, Government of Israel.”

O mai fi avînd Udi Levi înalta funcție ? Nu știm. Probabil că lucrează la Black Cube. Sigur e că Udi Levi, cel întrebat de Dan Zorella, confirmă că e o idee bună să apeleze la Meri Dagan pentru a verifica dacă Proiectul e guvernamental. Cum Udi Levi nu e un terchea berchea, înseamnă că Dan Zorella avea unele suspiciuni în legătură cu autorizarea Operațiunii la cele mai înalte nivele

Klaus Iohannis a încercat în chip penibil să nege documentul nu numai prin manevra simplistă a etichetării celor care-l susțin ca fiind infractori (pentru toți politrucii spînzurați în funcții înalte, cine îndrăznește să spună adevărul despre ei sînt infractori! Asta pînă se dau de a rostogolul din fotolii), dar și printr-un raționament de doi bani. Cum să fie părtaș SRI-ul la Operațiune cînd SRI-ul a fost cel care „a participat şi a contribuit decisiv la prinderea infractorilor”. Păi, așa cum dezvăluie Dan Zorella, Florian Coldea era considerat susținătorul Codruței Kovesi, cel care veghea la Onoarea șefei DNA. De ce n-am crede că o grupare din SRI a acceptat Operațiunea Black Cube, în timp ce o altă grupare a dat-o în gît?!”, scrie jurnalistul Ion Cristoiu pe blog.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nici el, nici Preşedinţia nu au fost implicaţi în acţiunea Black Cube, catalogând acuzaţiile aduse SRI drept caraghioase.

STIRIPESURSE.RO a publicat un document în care SRI și Președinția sunt acuzați că ar sta în spatele acțiunii Black Cube.

Discuția privind dosarul Black Cube, pe fondul demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu și a declarațiilor cum că agenții Black Cube au acționat autorizat, exceptând faptul că nu se știe cine a autorizat aceste acțiuni, continuă.

Cei care pun întrebări în legătură cu o posibilă autorizare de către el, președintele României, a Operațiunii Black Cube sunt ironizați că se uită  mult la filme cu spioni, în timp ce el, evident, se uită la filme de artă, dintre cele date de TVR pe programul 2!”, scrie Cristoiu pe blogul personal.

 

Toate aceste fapte aruncă o lumină aparte asupra depoziţiei lui Dan Zorella.
Dacă a vorbit cu cineva de la Servicii, Meir Dagan nu putea vorbi decît cu MRU.
Potrivit lui Dan Zorella, fostul şef al Mossad i-a zis că discuţia cu un şef de servicii secrete româneşti a confirmat autorizarea Proiectului la cele mai înalte nivele. Experienţa mea de studiu în materie de Servicii (inclusiv în materie de CIA) m-a încredinţat că la nivelul  cel mai înalt nu există autorizări exprese şi cu atît mai puţin scrise ale unor operaţiuni, vorba lui Dan Zorella,
„foarte sensibile, adaugă Cristoiu.

Jurnalistul vine cu câteva întrebări mai degrabă retorice, legate de MRU și Meir Dagan, proiectul de investigare a Codruței Kovesi, motivul pentru care a demisionat MRU și menționează că președintele Klaus Iohannis nu poate fi crezut până ce nu se află motivul din spatele demisiei Șefului de la SIE.

„Pe 26 septembrie 2016, opinia publică a fost informată că şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat.

Că a demisionat, n-ar fi cine ştie ce eveniment. Evenimentul e dat de maniera în care a demisionat.

Nu s-a dus la Cotroceni să-şi depună demisia. A trimis-o prin poşta secretă. Potrivit unor mărturii succesive ale lui Klaus Iohannis, nu i-a dat nici pînă acum preşedintelui o explicaţie pentru demisia sa. Lucru straniu în România membră a UE, firesc în Beleraus, membră a CSI, Klaus Iohannis, şeful CSAT, susţine şi acum la o lună de la demisie că n-a stat de vorbă nici telefonic cu MRU.

Toate aceste fapte aruncă o lumină aparte asupra depoziţiei lui Dan Zorella. Dacă a vorbit cu cineva de la Servicii, Meir Dagan nu putea vorbi decît cu MRU. Potrivit lui Dan Zorella, fostul şef al Mossad i-a zis că discuţia cu un şef de servicii secrete româneşti a confirmat autorizarea Proiectului la cele mai înalte nivele. Experienţa mea de studiu în materie de Servicii (inclusiv în materie de CIA) m-a încredinţat că la nivelul cel mai înalt nu există autorizări exprese şi cu atît mai puţin scrise ale unor operaţiuni, vorba lui Dan Zorella, „foarte sensibile”. Ce i-a spus MRU lui Meir Dagan? Că Proiectul de investigare a Codruţei Kovesi beneficiază de autorizarea tacită a Preşedintelui? Dacă da, a minţit MRU și de aia a demisionat? Sau cumva, ştiind despre ce-i vorba, i-a spus fostului şef al Mossad adevărul și de aia a demisionat? Nu-l putem crede pe Klaus Iohannis că n-a autorizat Black Cube pînă nu ne spune de ce a demisionat MRU”, spune Ion Cristoiu.

Liviu Dragnea consideră că președintele trebuie audiat în acest dosar și e de părere că e inadmisibil că nu s-a făcut acest lucru până acum.

”Mi-a arătat cineva ce a apărut în presă. Nu am alte informații. Dacă acel document e real, parte a unei declarații, la dosar, la DIICOT, prima întrebare e de ce nu a fost chemat președintele la audieri? Dacă era un alt cetățean, era chemat imediat. Mi se pare foarte grav, foarte greu de înțeles așa ceva, ca șeful statului să folosească acest tip de operațiune, profund ilegală. Ce reiese: că vrea să o dea jos pe Kovesi, că asta era ținta. Asta ar fi o dovadă maximă de ipocrizie, să vii la televizor să vii să spui că susții lupta anti-corupție și pe cea care conduce această luptă, și în subteran, în mod ocult, vrei sa o dai jos. Faptul ca nu a fost chemat la audieri e inadmisibil. Dacă e adevărat, avem o foarte mare problemă.”, a spus Liviu Dragnea.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: