REVOLUTIONARII ALATURI DE UNIONISTI:”NU PLECAM!”

23 oct.

Basarabenii care şi-au petrecut noaptea în corturile amplasate în Piaţa Universităţii au anunțat că vor rămâne şi duminică acolo. Liderul lor protestatarilor George Simion a anunţat „adunare generală” la ora 16.00.

UPDATE: Unioniştilor li s-au alăturat şi reprezentanţi ai Asociaţiei 21 Decembrie 1989, în frunte cu preşedintele asociaţiei, Doru Mărieş.

UPDATE: Demonstranții se întâlnesc azi cu politicienii. La ora 10.30 manifestanţii se aflau la sediul PNL, pentru a dialoga cu Cezar Preda. La ora 12.00, unioniştii vor fi la sediul Partidului Mişcarea Populară , iar o oră mai târziu la sediul ALDE. Conform programului anunţat de protestatari citat de Mediafax, la ora 17.00 va avea loc întâlnirea cu reprezentanţii USR.

„Am rămas la Universitate (fântâni) și nu plecăm până nu dialogăm cu factorii decizionali! NU PLECĂM! Azi(duminică) veniți de la 9 dimineața cu un ceai cald sau cu ceva de mâncare/încălzit(pătură). Și la ora 16:00 ne adunăm cu toții. UNIREA FACE PUTEREA!”, au scris pe Facebook organizatorii.

Pe parcursul nopţii trecute, manifestanţii au fost păziţi de echipajele de jandarmi, fără a mai exista incidente, a declarat liderul Platformei Unioniste „Acţiunea 2012” George Simion duminică.

Într-o postare pe Facebook din timpul nopţii, George Simion povestește că ideea instalării corturilor în piaţă i-a venit după ce filiala din Suedia a adunat de la un festival de muzică corturile rămase.

„Pe un drum anevoios (prima oară au ajuns la Iaşi, api la noi la sediu), le-am primit şi am zis că, în afară de marşul clasic vom face şi un sit-in (ăsta e cuvântul de prin vest) la Universitate. Iată veni ziua marşului, iată-ne pe noi într-o coloană mare, doar că jandarmii (sau alţii care comandă jandarmii – şi nu mă refer la Cioloş!) au avut alte planuri. Maaaaare lucru cred ei că au obţinut târându-ne, rupându-ne hainele şi amendându-ne….Noi ne-am luptat cu comuniştii în Moldova, nu ne speriem aşa uşor!”, scrie Simion.

El cheamă oamenii să vină cu ceaiuri şi cu mâncare în piaţă şi aminteşte că vor avea loc discuţii cu partidele politice, referindu-se la termenul dat acestora ca pana la ora 14.00 să spună dacă îşi asumă Unirea ca proiect de ţară.

„Mai apoi, la ora 16:00, dăm ADUNARE GENERALĂ. Ne regrupăm, ne schimbăm hainele şi ne dregem glasurile pentru a face Unirea”, anunţă Simion.

Demonstranții au transmis încă de sâmbătă seara un ultimatum către premier și liderii de partide, spunând că aşteaptă un răspuns până duminică, la ora 14.00 de la aceștia.

“Dacian Cioloş, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Călin Popescu-Tăriceanu, Traian Băsescu şi Nicuşor Dan sunt chemaţi de unioniştii din stradă să îşi asume Unirea ca proiect de ţară. Termenul-limită pentru un răspuns din partea liderilor principalelor formaţiuni politice din România anunţat de unionişti, este duminică, ora 14:00. Manifestanţii care au ridicat baricadă la Piaţa Universităţii din Bucureşti precizează că vor rămâne în stradă până când premierul României şi reprezentanţii partidelor politice îşi vor asuma clar că vor susţine o Declaraţie de unire cu Republica Moldova, adoptată de Parlamentul României şi că vor trata Unirea ca proiect de ţară cu toţi paşii concreţi aferenţi acestui proiect naţional”, se arăta într-un comunicat transmis de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

„Ne-am săturat ca Unirea să fie tratată demagogic și să fie folosită în campaniile electorale. Vrem fapte, nu vorbe ! În Republica Moldova va avea loc un referendum pentru Unire în anul 2018 și viitorul Parlament al României trebuie să vină în întâmpinarea acestei consultări publice prin adoptarea Declarației pentru Unire”, a declarat George Simion, citat în comunicat.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: