LA ORDINUL ASASINULUI CINIC SI AROGANT ,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS”MENGELE”,CARE SE FACE VINOVAT DE GENOCID IN CAZUL INCENDIERII CLUBULUI COLECTIV,ADEVARUL ESTE”ATAC TERORIST CU ARMA CHIMICA! TREBUIA SA CADA PONTA!,IAR TURNATORUL RADU TUDOR SI ANTENA 3 SE FACE PARTASA CU JOHANNIS LA CRIMA DE LA CLUBUL COLECTIV „

27 oct.

Iohannis e acuzat de crimă. Chilian: Președintele a dat ordin ca tinerii să fie arși de vii în Club Colectiv.

Imagini pentru KLAUS IOHANNIS ,CLUBUL COLECTIV POZE

Președintele României, Klaus Iohannis este acuzat de muzicianul Florin Chilian că s-ar afla în spatele tragediei din Club Colectiv. Artistul îl acuză pe Președinte de crimă și cere să fie anchetat penal.

In seara zilei de 30 octombrie 2015, aproape trei sute de tineri au fost prinsi intr-un incendiu izbucnit in clubul Colectiv din Bucuresti. Zeci si-au gasit sfarsitul – iar bilantul e provizoriu si la doua saptamani distanta, multi fiind inca in stare critica. Sapte marturii obtinute de Dela0.ro recompun, minut cu minut, infernul de pe Tabacarilor 7.

La două luni de la tragedia din Club Colectiv, se reaprinde scandalul național. După apariţia în presă a unor stenograme în care un colonel STS afirmă că incendiu din clubul Colectiv a fost provocat intenţionat, Chilian susţine că Iohannis a dat ordinul, iar Președintele României trebuie anchetat pentru crimă.

“‘A trebuit să moară oameni că să schimbăm Guvernul asta” a spus Klaus Iohannis pe 1 noiembrie 2015. În limba română ce a spus Iohannis înseamnă că pentru a schimbă Guvernul Ponta, el Iohannis a trebuit să apeleze la o varianta de a provoca demisia lui Ponta, varianta pregătită de multă vreme: Să ucidă tineri şi copii. Să ordone uciderea unor oameni nevinovaţi. Conform dicţionarului explicativ al limbii române acest verb, ‘A trebui’ este un imperativ care nu înseamnă nimic altceva decât: A TREBUÍ pers. 3 trébuie intranz. 1) (despre persoane, lucruri) A avea că necesitate; a-i fi necesar. 2) A constitui o necesitate. ◊ Cum trebuie cum se cuvine; cum se cade; bine. 3) A fi dator; a avea obligaţia… Adevărul este mereu ascuns chiar în faţă ochilor noştri. În lumina noilor mărturii ale ofiţerului activ, colonel Ştefan Enache în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului Cioloş, Klaus Iohannis trebuie anchetat pentru crimă! Ce a spus Victor Ponta se adevereşte până la ultima nuanţă! ‘Cei care doreau schimbarea guvernului erau dispuşi şi la propriu, dar şi la figurat să calce pe cadavre. Eu sunt un om construit altfel şi nu cred că merită să ţii de o funcţie călcând peste cadavre. Alţii au considerat că merită acest lucru’ – Victor Ponta 22 decembrie 2015″, scrie Florin Chilian pe blog.

Iată un fragment din stenogramele cu Stefan Enache, ofiţer activ cu gradul militar de colonel în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la data crimei din Clubul Colectiv.

Eu coordonez tot ce înseamnă activitatea de stenograme, documente secrete, bruiaj. Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la…poţi să spui…Eu ştiu ce a fost acolo la…când au dat ăia foc. Eu le-am spus „d-acolo nu scapă nimeni!” Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo. Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister…Şi Oprea… Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!”, unii… Şi eu am prieteni care au fost…specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor… Ce vorbeşti…Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen”, conform Adevarul.ro

O alta marurie a unui om care a fost acolo la clubul Colectiv, vine sa confirme toata aceasta nenorocire pusa la cale de catre Klaus Iohannis si serviciile secrete din Romania:

George Adrian Oancea:“Florin, eu am fost acolo in seara aia si am participat activ la scoaterea oamenilor de acolo. Dupa cum se vede si din poze au fost mult mai multi morti acolo decat ce se stie. Erau foarte multi oameni morti intisi peste tot. Mai mult decat atat, inainte sa plec au spus pompierii ca sunt 9-10 oameni carbonizati inauntru care, citez, “nu are rost sa ii scoatem acum”. Atunci cum doar 26 de morti in prima seara??? Au fost mult mai multi morti in prima seara, stiu pentru ca pe multi dintre ei i-am scos cu mainile mele din club.

Un pompier aruncă bomba. În Club Colectiv a fost atentat terorist. Au ars de vii ca la crematoriu

Un pompier, pe nume Ady Lupu, a publicat pe facebook concluziile incendiului din Club Colectiv, coroborând informaţiile din media, inclusiv cu documente oficiale, cum ar fi referatul procurorilor în vederea arestării preventive a patronilor clubului. Pompierul susține că în realitate incendiul din Club Colectiv a fost un atentat terorist.
Doar ca acest atac terorist a fost planuit de catre serviciile secrete romanesti, RSI, SIE si care or mai fi si executat la ordinul si sub supravegherea Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis.

”Asta a intesmnat acel “A trebuit sa moara oameni”! Iohannis Aceasta, cele 63 de morminte si sutele de raniti sunt opera ta si rezultatul direct al ordinului pe care tu l-ai dat pentru ca sa cada Guvernul Ponta si pentru tu sa ai Guvernul tau! Preşedintele Klaus Iohannis a ştiut numele noului premier înainte ca Ponta sa îşi dea demisia. Sunt convins ca Dacian Cioloş ştia demult ca va fi premier. Se aştepta doar momentul potrivit. Eu cred ca Dragnea a avut o înţelegere să scape de Ponta. Dacă nu era Colectivul, era altceva” Traian  Băsescu – 15 noiembrie 2015„, mai scrie Florin Chilian pe blog.

Conversatie între Andrei Mantog – ziarist – și cineva din guvern de pe 29 octombrie 2015, cu o zi inaite de tragedie.

“- Așteaptă-te să se întâmple un dezastru, un accident, ceva cu mulți morți. Trebuie să acopere mizeria asta cumva.
– Ă?!
– Da, crede-mă. Vor muri oameni. Nu-i cunoști!…
Am râs.
Acum juma de oră, un club arde în București și mor cel puțin 25 de oameni.”

Un pirotehnist a făcut declaraţii care aruncă totul în aer: “Nu se aprinde buretele. Nu artificiile au declanşat incendiul!”

Nu se vrea să se investigheze în detaliu? Fiecare pirotehnist a încercat de curiozitate asta. Nu se aprinde buretele. Nu artificiile au declanşat incendiul. Poate echipa n-a folosit banalele jerbe”, a declarat Ovidiu Suhan

In clubul Colectiv erau jerbe artificii de interior,  jerbe marca Enigma, sunt Bulgaresti de tip T1 (articole pirotehnice pentru utilizarea pe scenă care prezintă un risc scăzut, conform HG 1102/2014, si au 3m cu 15 sec (sau 10 sec). Cele LeMaitre sunt.ceva mai incandescente si din experienta unui profesionist una din 4 artificii bate mai mult de 3m , avand “scantei parazite” ce pot avea pana la 2000 de grade dar asta tot nu explica incendiul. Pentru ca temperaturile NU ajung in mod normal la acea temperatura.
Artificiile bateau la o distanta de maxim 3 metri.

Stalpul care a luat foc “de la artificii” se afla la o distanta de 4 metri fata de schela pe care au fost montate artificiile. Ca sa se aprinda acel burete de pe stalp era necesara o flacara deschisa, nu artificii. O bricheta de exemplu.

Pirotehnist Viorel Zaharia: Nu-mi explic cum s-a putut produce incendiul. Nu-mi explic cum a putut să ia acel stâlp foc din fotografiile pe care le-am văzut la televizor. Acelaşi tip de artificii au mai fost folosite de către mine şi cu alte ocazii în incinte închise, fără a se produce nici un incident. Distanţa maximă la care poate ajunge jerba pe care am instalat-o este de 3 metri distanţă şi 15 secunde timp de ardere. Acestea se înţeleg pentru că sunt nişte menţiuni pe ambalaj care pot fi deduse. (…) Nu cred că era posibil ca artificiile montate să se fi deplasat de la locul iniţial unde au fost amplasate.

4 minute au trecut de la stingerea ultimelor artificii pana la aprinderea focului! Anchetatorii spun, sub protectia anonimatului, ca sint din ce in ce mai multe marturi ale supravietuitorilor care confirma asta. Conform procurorului de caz tot tavanul clubului a ars in 10 secunde! Cateva sute de metri patrati de material au ars in numai 10 secunde!

Asa ceva este practic imposibil in conditii normale.

Focul nu a pornit de la artificii. A fost pus de o mâna criminală. Aşa cred eu şi dacă există o şansă, una singură la un milion că aceste lucruri să fie adevărate atunci avem obligaţia de a nu lasă lucrurile aşa;N-aş fi vrut că Preşedintele Iohannis să iasă înfierând corupţia care ucide atâta vreme cât el nu avea la primăria Sibiu aviz ISU, cât nici un club din Sibiu unde a fost primar nu avea autorizaţie de la pompieri, atâta vreme cât nu poate explică cum a luat cu acte false una dintre casele pe care ghinonistii nu le aveau, casă pe care Justiţia i-a luat-o înapoi deja;N-aş fi vrut să-l văd pe Iohannis la poză cu nuntaşii pe Valea Oltului;când se îngropau copiii pentru care se decretase doliu naţional nici pe nevasta-să nu aş fi vrut să o văd râzând cu buchetul de flori în braţe lăudând tinereţea de lângă ea când tinereţea murise arsă cu câteva ore înainte. În rochiţă aia adolescentină arată că un pitic de grădina sodomizat de un chihuahua încrucişat cu o veveriţa turbată. N-avea aripi. Aripile se frânseseră cu două seri înainte în clubul Colectiv din Bucureşti;Eu cred că focul de la clubul Colectiv a fost pus de o mâna criminală. Aşa cred eu şi tot ce vreau este că Procurorul General al României, Tiberiu Niţu să fac o investigaţie în sensul asta pentru că dacă este măcar o posibilate la o mie că acesta să fie adevărul atunci un criminal periculos este în libertate şi nu vreau că nenorocitul care a făcut sau a ordonat asta să mai trăiască nici măcar o secundă; Am căutat să înţeleg ce s-a întâmplat acolo în clubul Colectiv cu adevărat şi nu, Nu vreau să iau apărerea patronilor clubuluiAm văzut variantele oficiale şi mie unuia îmi pun mari semne de întrebare; Ştiu şi eu ce este acel burete folosit pentru insonorizare;Ştiu ce sînt artificiile de scenă şi acolo s-au folosit arificii reci cu scântei albe care nu scot fum. De la ele nu se poate aprinde acel burete, ce-l puţin nu de la aşa o distanţă. Am văzut manipularea grosolană făcută de Pro tv şi acel George Buhnici cu artificiile;Ce nu înţeleg eu este viteză cu care s-a propagat focul. Acel burete nu se putea aprinde de la nişte artificii profesionale de interior cu scânteie rece, la 3- 4 metri. Pur şi simplu eu nu cred că avea cum. La Colectiv a fost crimă cu premeditare. Focul nu a pornit de la artificii. A fost pus de o mâna criminală. Aşa cred eu.”, concluzionează Florin Chilian.

Până la ora publicării acestui articol, Administrația Prezidențială nu a avut nicio reacție la aceste acuzații extrem de grave.

Club Colectiv: „Atac terorist cu armă chimică! Trebuia să cadă Ponta!”. Iată tot adevărul…

Club Colectiv: „Atac terorist cu armă chimică! Trebuia să cadă Ponta!”. Iată tot adevărul…

 

Administratorul cladirii in care functiona clubul Colectiv: „Nu se cauta adevaratul vinovat!. Trebuia sa cada Ponta!”

„Pe cameră nu se vede cine a oprit curentul. Undeva… heblul e-n stânga! Au intrat în panică când s-au stins luminile. Au stat până când a curs buretele ăla pe ei. Fumul n-ajunsese jos. Dacă nu se oprea curentul mergea şi instalaţia de ventilare. Fumul era tras afară şi doar îi ardea”, mai spune administratorul,potrivit chilian.ro.

Raed Arafat a schimbat ordinul ministrului, seful lui direct din “Cod Rosu” in “Planul Rosu”. Acest “Plan Rosu” al IGSU insemna cu totul si cu totul altceva decat Cod Rosu si nici acest plan rosu nu a fost executat de catre Arafat lucru care a condus la moartea altor tineri prezenti in seara tragediei la clubul Colectiv, tineri care scapasera din inferm doar pentru a fi ucisi chiar de catre salvatorii lor prin nerespectarea protocolului care se impune odata intituit Codul Rosu.

Acest Cod rosu la o institutie militarizata cum este Ministerul de interne inseamna ca trebuiau sa se ia obligatoriu cateva masuri speciale cu ar fi interventia imediata a unitatilor special antrenate in razboiul chimic ale SRI, izolarea zonei si decontaminarea celor ajunsi acolo de la primul ranit la medic, infirmiere, locatarii din zona si pana la ultimul sofer de pe masinile de interventie ale pompierilor dar nu numai atat. Inca multe alte masuri trebuiau sa intre in viguare automat la instituirea acelui “Cod Rosu”

Refuzul lui Raed Arafat de a executa un ordin direct al ministrului Gabriel Oprea ascunde ceva mult mai grav. Odata activat “Codul Rosu” trebuiau sa intre in dispozitiv structurile specializate in terorism, anti terorism si atac cu arma chimica din SRI, DIICOT si nu numai. Cu alte cuvinte, prea multi ochi, prea multe structuri ale caror specialisti puteau intelege si spune adevarul despre ce s-a intamplat la colectiv dintr-o privire.

Faptul ancheta legata de tragedia din Clubul Colectiv este doar la nivelul organelor de anchetă obișnuite cu faptele „de drept comun” tradeaza ca totule trebuie pastrat “on the hause”, desi prin lege altcineva trebuie sa se ocupe de acesta ancheta!

Ancheta ar fi trebuit preluata de catre o echipa formata din: un procuror-specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Infractiunilor de Terorism din cadrul DIICOT, un procuror-specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Traficului de Droguri, Precursori si Culturi, din cadrul Diicot, si un procuror-specialist din cadrul Biroului de Combatere a Spalarii Banilor, din DIICOT! De asemenea, intregul perimetru trebuie inchis si probele trebuie sa fie culese de catre Serviciul Anti-Tero al Serviciului Roman de Informatii, singurul care detine aparatura specifica pentru depistarea probelor de cianuri! Absolut toti specialistii militari in arme si munitii neconventionale si in bio-terorism din Romania indica in mod clar si fara echivoc ca avem de-a face cu o arma chimica asa cum e ea definita de Conventia de la Geneva!

Uriasa masina de propaganda a serviciilor secrete a linsat mediatic un colonel STS, Stefan Enache, ofiter activ, seful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului Romaniei dar si pe toti cei care au pus in discutie stenogramele DNA pentru a face sa dispara din mentalul colectiv o singura fraza: “Gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.  I-a făcut ca la rotisor…”

Cu orice pret trebuie sa dispara din contextul crimei de la Colectiv declaratia paratului Iohannis Klaus Werner din 1 noiembrie 2015 – “A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta” – declaratie prin care se autoincrimineaza in mod direct si fara tagada paratul Iohannis Klaus Werner.

Din acesta fraza, rostita de colonelul Stefan Enache, o propozitie este mai periculoasa decat orice dovada sau argument pentru confortul celor care au dat ordinul si au executat misiunea “Reset” in obiectivul “Colectiv”

„Acela l-a dat din spray” [n.a. Gazul]

Pana in acest moment nici pompierii, nici anchetatorii, nici autoritatile nu au vorbit niciodata despre prezenta unei sau unor butelii cu o substanta periculoasa in Colectiv, in noaptea tragediei.

Stefan Enache, prin atributiile de serviciu avea acces la comunicatiile intre institutii si demitarii statului roman, care se afla inca din anul 1991 in punctul nodal de comunicatii din Palatul Victoria, intre demnitarii statului roman sau serviciile de informatii, conducand structura specializata pentru protectia comunicatiilor Guvernului ROMANIEI. Surprinzator, sau poate ca nu atat de surprinzator este ca nimeni din conducerea STS nu  a facut vreun demers public pentru a preciza pozitia Serviciului fata de gravitatea afirmatiilor colonelului Enache.

Secretizarea raportului specialiștilor din Petrosani – INSEMEX – în cazul incendiului din clubul Colectiv, al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – este un atatc la siguranta nationala pentru siguranta acestui individ pus presedinte de serviciile secrete din Romania si nu numai: Paratul Iohannis Klaus Werner.

Raportul INSEMEX este gata de o luna!

De o luna stiu eu ca se chinuie sa “aranjeze” rezultatele srl-ul asta din Petrosani. Toti ziaristii buni stiu asta, nu trompetele idioate ale SRI-ului care se iscalesc ca ziaristi. Nimic nu se “pupa” acolo. De la viteza de reactie a focului, 400 metri patrati in 12 secunde!, pana la substantele rezultate in urma acestuia, substante chimice carea au ucis mai multi copii si tineri decat focul propriu zis, nimic, nimic nu este pe placul sefilor care au comandat ancheta.

Aparent, lucrurile sunt simple: focul de pe buretele aflat pe stâlpul din fața scenei s-a propagat în sus și a aprins celălat burete, cu care era învelit tavanul. Numai că acești bureți, care au fost montați în club la momente diferite (circa un an distanță) nu au suprafețe tangente!

Raportul de constatare tehnico-științifică a cauzei probabile a incendiului, întocmit de Inspectoratul de Situații de Urgență „Dealu Spirii”

Conform procesului verbal întocmit de anchetatorii care au vizionat înregistrările camerelor de supraveghere video din club, „la ora 22:32:26 se observă, de fapt, cum tavanul situat între stâlpul de susținere al imobilului și scenă arde, iar din acesta încep să cadă bucăți incandescente.”
Martorii au declarat însă anchetatorilor că au văzut tavanul de deasupra scenei cuprins de flăcări concomitent cu momentul în care buretele de pe stâlp a fost aprins de scântei

Buretele a fost aplicat doar pe suprafața plafonului, nu și la baza superioară a stâlpilor verticali de susținere ai acestuia. Prin urmare, între acest burete, care a luat foc, și cel de pe plafon, care a provocat dezastrul, există un spațiu despărțitor. Și-atunci, cum de s-a propagat incendiul cu acea viteză nemaipomenită?  Buretele a fost aplicat doar pe suprafața plafonului, nu și la baza superioară a stâlpilor verticali de susținere ai acestuia.

Ȋntre buretele de pe plafon și șipcile de lemn ale tavanului fals există o distanță de circa 20-30 cm.

Deși „material combustibil”, sursă de propagare a incendiului, buretele de pe stâlp este parțial aprins. Ȋn schimb, tavanul aflat în partea stângă a scenei arde cu vâlvâtaie, iar focul intens este localizat în zone aflate la distanță de stâlp. Fără nicio îndoială, în acele zone exista nu doar buretele lipit pe plafon, ci și altfel de „materiale combustibile”.

Adevaratul motivul pt care vor sa schimbe șefii din justiție este acela ca vor sa controleze dosarele penale de după incendiu. Si asta deoarece expertizele vor arată clar ca buretele nu arde așa. La expertiza făcută la Petroșani, buretele nu a ars. Au reconstituit sala, au acoperit o cu burete, fix ca la colectiv si nimic, nimic.

Cel mai bine pazit secret al SRI: Martorul principal Florin Cristian Popescu – bodyguard in seara tragediei, traieste!

De ce martorul principal s-a dus să “moara” la SRI?!

Florin Cristian Popescu lucra ca bodyguard in seara tragediei la #Clubul Colectiv. Sunt mărturii că ar fi salvat viețile multor răniți în acele clipe groaznice, dar apoi a murit in Olanda, trecând prin spitalul SRI de la Balotesti.

Rănit, Florin Cristian Popescu, NU s-a dus cu salvarea, ci cu o mașină a SRI 30 de kilometri ca să ajungă la spitalul SRI „Agrippa Ionescu” din comuna Balotesti și, mai apoi, a murit. Rănit, NU a ales să meargă la spitalele din București care erau în apropiere, ci într-o locație la zeci de kilometri distanță, spitalul SRI care nu e cunoscut ca un spital de urgență. Nu a cerut să fie dus la un spital din București.

Cat se afla in spital, “foarte grav ranit”, a avut loc o spargere la domiciliul acestuia, spargere in urma careia nu s-a furat nimic dintr-un apartament aproape gol care numai camin nu se putea numit, fiind mobilat si utilat doar cu strictul necesar.

Decesul acestuia in Olanda. Nici un prieten apropiat, mai asa din copilarie, nici o iubita, nici un fel de ruda de nici un fel. Extrem de convenabil, mult prea convenabil.

Nimeni nu l-a vazut ranit pe Florin Cristian Popescu.
Nimeni nu l-a vazut decedat pe Florin Cristian Popescu.
Nimeni nu l-a vazut inmormantat pe Florin Cristian Popescu, iar acum sunt voci care spun ca acesta traieste bine merci, ca a fost vazut de romanii care traiesc in afara tarii la plaja.

Se pare ca nu a fost singurul angajat al SRI care a ajuns la spitalul SRI in noaptea tragediei. Despre nici unul dintre acestia nu se vorbeste in spatial public sau in rapoartele oficiale.

Nici un alt martor si participant la evenimentele din noaptea tragediei dintre acesti numerosi ofiteri SRI prezenti in Clubul Colectiv nu a fost “ranit” si nici nu a fost “omorat” in acte sau in presa. Numai Florin Cristian Popescu a “murit”. Un om fara prieteni apropiati, fara copilarie, liceu sau adolescenta, fara poze, fara identitate sociala, copilarie, fara iubita si fara nici un fel de ruda de nici un fel.

De ce este importata fraza rostita de colonelul Stefan Enache?
Pentru ca: Pana in acest moment,  nici pompierii, nici anchetatorii, nici autoritatile nu au vorbit niciodata despre prezenta unei sau unor butelii cu o substanta periculoasa in Colectiv, in noaptea tragediei.
Mai mult: Seful pompierilor, unul dintre primii salvatori care eu ajuns la locul tragediei, in clubul Colectiv, a fost data afara din cadrul IGSU, fiind facut tap ispasitor pentru… Cred ca pentru ca era pompier. Sau pentru ca vazuse ceva ce nu trebuia sa fie vazut sau pentru ca stia deja prea multe

In fotografiile prezentate este o butelie de oxigen. Nu stiu daca este singura sau daca oxigen a fost in ele sau in celelalte care nu apara in fotografiile facute in nopoatea concertului formatiei Goodbye to Gravity din 29 octombrie 2015 in clubul Colectiv

„Gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen. I-a făcut ca la rotisor…” – Ştefan Enache – Ofiter activ, colonel în cadrul UM 02999 – Seful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului Romaniei.

Scenariu, exercitiu de imaginatie, sugerat de catre un om care cam stie ce zice.

Nu toti ofiterii serviciilor secrete sunt de acord cu aceasta crima, cu acest genocid planuit si executat de colegii lor in numele acestui “Guvern al meu”

In curand vor iesi la lumina mult mai multe marturii ale acestora mai ales pentru ca Raed Arafat a schimbat ordinul ministrului, seful lui direct din “Cod Rosu” in “Planu Rosu”. Acest “Plan Rosu” al IGSU insemna cu totul si cu totul altceva decat Cod Rosu si nici acest plan rosu nu a fost executat de catre Arafat. Acest Cod rosu la o institutie militarizata cum este Ministerul de interne inseamna ca trebuiau sa se ia obligatoriu cateva masuri speciale cu ar fi interventia imediata a unitatilor special antrenate in razboiul chimic ale SRI, izolarea zonei si decontaminarea celor ajunsi acolo de la primul ranit la medic, infirmiere, locatarii din zona si pana la ultimul sofer de pe masinile de interventie ale pompierilor dar nu numai atat. Inca multe alte masuri trebuiau sa intre in viguare automat la instituirea acelui “Cod Rosu”

Refuzul lui Raed Arafat de a executa un ordin direct al ministrului Gabriel Oprea ascunde ceva mult mai grav. Odata activat “Codul Rosu” trebuiau sa intre in dispozitiv structurile specializate in terorism, anti terorism si atac cu arma chimica din SRI, DIICOT si nu numai. Cu alte cuvinte, prea multi ochi, prea multe structuri ale caror specialisti puteau intelege si spune adevarul despre ce s-a intamplat la colectiv dintr-o privire.

Faptul ancheta legata de tragedia din Clubul Colectiv este doar la nivelul organelor de anchetă obișnuite cu faptele „de drept comun” tradeaza ca totule trebuie pastrat “on the hause”, desi prin lege altcineva trebuie sa se ocupe de acesta ancheta!

Administratorul cladirii in care functiona clubul Colectiv: “Nu se cauta adevaratul vinovat!. Trebuia sa cada Ponta!”
“Pe cameră nu se vede cine a oprit curentul. Undeva… heblul e-n stânga! Au intrat în panică când s-au stins luminile. Au stat până când a curs buretele ăla pe ei. Fumul n-ajunsese jos. Dacă nu se oprea curentul mergea şi instalaţia de ventilare. Fumul era tras afară şi doar îi ardea”, mai spune administratorul,potrivit chilian.ro.

Raed Arafat a schimbat ordinul ministrului, seful lui direct din “Cod Rosu” in “Planul Rosu”. Acest “Plan Rosu” al IGSU insemna cu totul si cu totul altceva decat Cod Rosu si nici acest plan rosu nu a fost executat de catre Arafat lucru care a condus la moartea altor tineri prezenti in seara tragediei la clubul Colectiv, tineri care scapasera din inferm doar pentru a fi ucisi chiar de catre salvatorii lor prin nerespectarea protocolului care se impune odata intituit Codul Rosu.

Ar trebui anchetat Arafat pentru crima? Eu cred ca da!

Acest Cod rosu la o institutie militarizata cum este Ministerul de interne inseamna ca trebuiau sa se ia obligatoriu cateva masuri speciale cu ar fi interventia imediata a unitatilor special antrenate in razboiul chimic ale SRI, izolarea zonei si decontaminarea celor ajunsi acolo de la primul ranit la medic, infirmiere, locatarii din zona si pana la ultimul sofer de pe masinile de interventie ale pompierilor dar nu numai atat. Inca multe alte masuri trebuiau sa intre in viguare automat la instituirea acelui “Cod Rosu”

Refuzul lui Raed Arafat de a executa un ordin direct al ministrului Gabriel Oprea ascunde ceva mult mai grav. Odata activat “Codul Rosu” trebuiau sa intre in dispozitiv structurile specializate in terorism, anti terorism si atac cu arma chimica din SRI, DIICOT si nu numai. Cu alte cuvinte, prea multi ochi, prea multe structuri ale caror specialisti puteau intelege si spune adevarul despre ce s-a intamplat la colectiv dintr-o privire.

images23OP5DDU

Faptul ancheta legata de tragedia din Clubul Colectiv este doar la nivelul organelor de anchetă obișnuite cu faptele „de drept comun” tradeaza ca totule trebuie pastrat “on the hause”, desi prin lege altcineva trebuie sa se ocupe de acesta ancheta!

Ancheta ar fi trebuit preluata de catre o echipa formata din: un procuror-specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Infractiunilor de Terorism din cadrul DIICOT, un procuror-specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Traficului de Droguri, Precursori si Culturi, din cadrul Diicot, si un procuror-specialist din cadrul Biroului de Combatere a Spalarii Banilor, din DIICOT! De asemenea, intregul perimetru trebuie inchis si probele trebuie sa fie culese de catre Serviciul Anti-Tero al Serviciului Roman de Informatii, singurul care detine aparatura specifica pentru depistarea probelor de cianuri! Absolut toti specialistii militari in arme si munitii neconventionale si in bio-terorism din Romania indica in mod clar si fara echivoc ca avem de-a face cu o arma chimica asa cum e ea definita de Conventia de la Geneva!

Uriasa masina de propaganda a serviciilor secrete a linsat mediatic un colonel STS, Stefan Enache, ofiter activ, seful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului Romaniei dar si pe toti cei care au pus in discutie stenogramele DNA pentru a face sa dispara din mentalul colectiv o singura fraza: “Gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.  I-a făcut ca la rotisor…”

 

Cu orice pret trebuie sa dispara din contextul crimei de la Colectiv declaratia paratului Iohannis Klaus Werner din 1 noiembrie 2015 – “A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta” – declaratie prin care se autoincrimineaza in mod direct si fara tagada paratul Iohannis Klaus Werner.

Din acesta fraza, rostita de colonelul Stefan Enache, o propozitie este mai periculoasa decat orice dovada sau argument pentru confortul celor care au dat ordinul si au executat misiunea “Reset” in obiectivul “Colectiv”

“Acela l-a dat din spray” [n.a. Gazul]

Pana in acest moment nici pompierii, nici anchetatorii, nici autoritatile nu au vorbit niciodata despre prezenta unei sau unor butelii cu o substanta periculoasa in Colectiv, in noaptea tragediei.

Stefan Enache, prin atributiile de serviciu avea acces la comunicatiile intre institutii si demitarii statului roman, care se afla inca din anul 1991 in punctul nodal de comunicatii din Palatul Victoria, intre demnitarii statului roman sau serviciile de informatii, conducand structura specializata pentru protectia comunicatiilor Guvernului ROMANIEI. Surprinzator, sau poate ca nu atat de surprinzator este ca nimeni din conducerea STS nu  a facut vreun demers public pentru a preciza pozitia Serviciului fata de gravitatea afirmatiilor colonelului Enache.

 

 

Secretizarea raportului specialiștilor din Petrosani – INSEMEX – în cazul incendiului din clubul Colectiv, al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – este un atatc la siguranta nationala pentru siguranta acestui individ pus presedinte de serviciile secrete din Romania si nu numai: Paratul Iohannis Klaus Werner.

Raportul INSEMEX este gata de o luna!

De o luna stiu eu ca se chinuie sa “aranjeze” rezultatele srl-ul asta din Petrosani. Toti ziaristii buni stiu asta, nu trompetele idioate ale SRI-ului care se iscalesc ca ziaristi. Nimic nu se “pupa” acolo. De la viteza de reactie a focului, 400 metri patrati in 12 secunde!, pana la substantele rezultate in urma acestuia, substante chimice carea au ucis mai multi copii si tineri decat focul propriu zis, nimic, nimic nu este pe placul sefilor care au comandat ancheta.

Aparent, lucrurile sunt simple: focul de pe buretele aflat pe stâlpul din fața scenei s-a propagat în sus și a aprins celălat burete, cu care era învelit tavanul. Numai că acești bureți, care au fost montați în club la momente diferite (circa un an distanță) nu au suprafețe tangente! 

Raportul de constatare tehnico-științifică a cauzei probabile a incendiului, întocmit de Inspectoratul de Situații de Urgență „Dealu Spirii”

Conform procesului verbal întocmit de anchetatorii care au vizionat înregistrările camerelor de supraveghere video din club, „la ora 22:32:26 se observă, de fapt, cum tavanul situat între stâlpul de susținere al imobilului și scenă arde, iar din acesta încep să cadă bucăți incandescente.”
Martorii au declarat însă anchetatorilor că au văzut tavanul de deasupra scenei cuprins de flăcări concomitent cu momentul în care buretele de pe stâlp a fost aprins de scântei

Buretele a fost aplicat doar pe suprafața plafonului, nu și la baza superioară a stâlpilor verticali de susținere ai acestuia. Prin urmare, între acest burete, care a luat foc, și cel de pe plafon, care a provocat dezastrul, există un spațiu despărțitor. Și-atunci, cum de s-a propagat incendiul cu acea viteză nemaipomenită?  Buretele a fost aplicat doar pe suprafața plafonului, nu și la baza superioară a stâlpilor verticali de susținere ai acestuia.

Ȋntre buretele de pe plafon și șipcile de lemn ale tavanului fals există o distanță de circa 20-30 cm.

Deși „material combustibil”, sursă de propagare a incendiului, buretele de pe stâlp este parțial aprins. Ȋn schimb, tavanul aflat în partea stângă a scenei arde cu vâlvâtaie, iar focul intens este localizat în zone aflate la distanță de stâlp.  Fără nicio îndoială, în acele zone exista nu doar buretele lipit pe plafon, ci și altfel de „materiale combustibile”.

Adevaratul motivul pt care vor sa schimbe șefii din justiție este acela ca vor sa controleze dosarele penale de după incendiu. Si asta deoarece expertizele vor arată clar ca buretele nu arde așa. La expertiza făcută la Petroșani, buretele nu a ars. Au reconstituit sala, au acoperit o cu burete, fix ca la colectiv si nimic, nimic.

Cel mai bine pazit secret al SRI: Martorul principal Florin Cristian Popescu – bodyguard in seara tragediei, traieste!

De ce martorul principal s-a dus să “moara” la SRI?!

Florin Cristian Popescu lucra ca bodyguard in seara tragediei la #Clubul Colectiv. Sunt mărturii că ar fi salvat viețile multor răniți în acele clipe groaznice, dar apoi a murit in Olanda, trecând prin spitalul SRI de la Balotesti.

Rănit, Florin Cristian Popescu, NU s-a dus cu salvarea, ci cu o mașină a SRI 30 de kilometri ca să ajungă la spitalul SRI „Agrippa Ionescu” din comuna Balotesti și, mai apoi, a murit. Rănit, NU a ales să meargă la spitalele din București care erau în apropiere, ci într-o locație la zeci de kilometri distanță, spitalul SRI care nu e cunoscut ca un spital de urgență. Nu a cerut să fie dus la un spital din București.

Cat se afla in spital, “foarte grav ranit”, a avut loc o spargere la domiciliul acestuia, spargere in urma careia nu s-a furat nimic dintr-un apartament aproape gol care numai camin nu se putea numit, fiind mobilat si utilat doar cu strictul necesar.

Decesul acestuia in Olanda. Nici un prieten apropiat, mai asa din copilarie, nici o iubita, nici un fel de ruda de nici un fel. Extrem de convenabil, mult prea convenabil.

Nimeni nu l-a vazut ranit pe Florin Cristian Popescu.
Nimeni nu l-a vazut decedat pe Florin Cristian Popescu.
Nimeni nu l-a vazut inmormantat pe Florin Cristian Popescu, iar acum sunt voci care spun ca acesta traieste bine merci, ca a fost vazut de romanii care traiesc in afara tarii la plaja.

Se pare ca nu a fost singurul angajat al SRI care a ajuns la spitalul SRI in noaptea tragediei. Despre nici unul dintre acestia nu se vorbeste in spatial public sau in rapoartele oficiale.

Nici un alt martor si participant la evenimentele din noaptea tragediei dintre acesti numerosi ofiteri SRI prezenti in Clubul Colectiv nu a fost “ranit” si nici nu a fost “omorat” in acte sau in presa. Numai Florin Cristian Popescu a “murit”. Un om fara prieteni apropiati, fara copilarie, liceu sau adolescenta, fara poze, fara identitate sociala, copilarie, fara iubita si fara nici un fel de ruda de nici un fel.

De ce este importata fraza rostita de colonelul Stefan Enache?
Pentru ca:
Pana in acest moment,  nici pompierii, nici anchetatorii, nici autoritatile nu au vorbit niciodata despre prezenta unei sau unor butelii cu o substanta periculoasa in Colectiv, in noaptea tragediei.
Mai mult: Seful pompierilor, unul dintre primii salvatori care eu ajuns la locul tragediei, in clubul Colectiv, a fost data afara din cadrul IGSU, fiind facut tap ispasitor pentru… Cred ca pentru ca era pompier. Sau pentru ca vazuse ceva ce nu trebuia sa fie vazut sau pentru ca stia deja prea multe

In fotografiile prezentate este o butelie de oxigen. Nu stiu daca este singura sau daca oxigen a fost in ele sau in celelalte care nu apara in fotografiile facute in nopoatea concertului formatiei Goodbye to Gravity din 29 octombrie 2015 in clubul Colectiv

“Gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.  I-a făcut ca la rotisor…” – Ştefan Enache – Ofiter activ, colonel în cadrul UM 02999 – Seful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului Romaniei.

Scenariu, exercitiu de imaginatie, sugerat de catre un om care cam stie ce zice.

Nu toti ofiterii serviciilor secrete sunt de acord cu aceasta crima, cu acest genocid planuit si executat de colegii lor in numele acestui “Guvern al meu”

In curand vor iesi la lumina mult mai multe marturii ale acestora mai ales pentru ca Raed Arafat a schimbat ordinul ministrului, seful lui direct din “Cod Rosu” in “Planu Rosu”. Acest “Plan Rosu” al IGSU insemna cu totul si cu totul altceva decat Cod Rosu si nici acest plan rosu nu a fost executat de catre Arafat. Acest Cod rosu la o institutie militarizata cum este Ministerul de interne inseamna ca trebuiau sa se ia obligatoriu cateva masuri speciale cu ar fi interventia imediata a unitatilor special antrenate in razboiul chimic ale SRI, izolarea zonei si decontaminarea celor ajunsi acolo de la primul ranit la medic, infirmiere, locatarii din zona si pana la ultimul sofer de pe masinile de interventie ale pompierilor dar nu numai atat. Inca multe alte masuri trebuiau sa intre in viguare automat la instituirea acelui “Cod Rosu”

Refuzul lui Raed Arafat de a executa un ordin direct al ministrului Gabriel Oprea ascunde ceva mult mai grav. Odata activat “Codul Rosu” trebuiau sa intre in dispozitiv structurile specializate in terorism, anti terorism si atac cu arma chimica din SRI, DIICOT si nu numai. Cu alte cuvinte, prea multi ochi, prea multe structuri ale caror specialisti puteau intelege si spune adevarul despre ce s-a intamplat la colectiv dintr-o privire.

Faptul ancheta legata de tragedia din Clubul Colectiv este doar la nivelul organelor de anchetă obișnuite cu faptele „de drept comun” tradeaza ca totule trebuie pastrat “on the hause”, desi prin lege altcineva trebuie sa se ocupe de acesta ancheta!

Ancheta ar fi trebuit preluata de catre o echipa formata din: un procuror-specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Infractiunilor de Terorism din cadrul DIICOT, un procuror-specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Traficului de Droguri, Precursori si Culturi, din cadrul Diicot, si un procuror-specialist din cadrul Biroului de Combatere a Spalarii Banilor, din DIICOT! De asemenea, intregul perimetru trebuie inchis si probele trebuie sa fie culese de catre Serviciul Anti-Tero al Serviciului Roman de Informatii, singurul care detine aparatura specifica pentru depistarea probelor de cianuri! Absolut toti specialistii militari in arme si munitii neconventionale si in bio-terorism din Romania indica in mod clar si fara echivoc ca avem de-a face cu o arma chimica asa cum e ea definita de Conventia de la Geneva!
Dar sa revin asupra scenariului. Ce a fost de fapt in clubul Colectiv:
O butelie rezistenta la presiune mare, maxim patru, care au fost lasate deschise, permitand substantelor din interior sa iasa si sa se ridice in tavan imbibandu-se acolo in buretele fonoabsorbat, formand acolo o acumulare de substante gazoase pe tot perimetrul tavanului din club, cca 499 metri patrati, cu o grosime de minim un metru. Aceste gaze au ramas captive in buretele tavanului mai ales pentru ca, asa cum stie toata lumea, nu existau aerisiri sau aceastea fusesera blocate.
Asa se explica scenele relatate de catre cei care au reusit sa se salveze din club si sa iasa la timp. Bufnetul unei explozii, ca acela pe care il auzi cand intarzii sa aprinzi un aragaz si lasi mai mult gaz sa iasa, dar si limba de foc care a iestit din club odata cu bufnitura dar mai ales explica de ce lemnele de esenta moale – brad – care protejau tavanul nu au ars deloc. Nu a fost timp pentru asta cum nici pentru distrugerea obiectelor din club ramase dupa tragedie de la contractul evenimentului pana la telefoane si genti. Toate au ramas neatinse fiind impregnate doar un un miros chimic.

De aici judecati voi:

Un tub de oxigen, din acela obisnuit, pentru scafandri, are o capacitate ce poate fi cuprinsă între aproximativ 400 lN până la aproximativ 3 000 lN. la o presiune de 200 bar.
Ce se intampla daca un asemenea tub este incarcat nu cu oxigen ci cu o alta substanta?!
Repet:Pana in acest moment, autoritatile nu au vorbit niciodata despre prezenta unei butelii cu o substanta periculoasa in Colectiv, in noaptea tragediei.
Calculati voi ce volum are acest aer comprimat in extensie, cam cat spatiu ocupa odata eliberat. Cam cati metri patrati?!
Odata cu aparitia si plecarea pompierilor acele recipiente, ori care ar fi acelea, deghizate in extinctoare ar fi putut disparea extrem de usor, asta daca nu le-ar fi recuperat inca inainta concertului.
Poate fi si un butoi din acelea de bere, din otel sau aluminiu alimentar… Si ele rezista la presiuni mari.
In foarte multe moduri ar fi putut fi deghizat acel recipient care a adus moartea. In definitiv tot ce trebuia sa ramana in club ramasese deja acolo, strans sub tavan…
Clubul avea aerisirile astupate! Tot ce era inautru, acolo ramanea captiv in buretele de pe tavan si atunci:
Imaginati-va doua sau trei “extinctoare de incendiu” lasate peste noapte in club sa-si elimine continutul, indiferent care ar fi fost acela… Tot acel continut s-ar fi strans in tavan si cum nu se aerisea ar fi ramas acolo.
Un singur om putea face asta.
Eu as fi putut face asta.
Un copil de 15 ani ar fi putut cara cele aproximativ 16 kg cat cantareaste un astfel de recipient  si “rezolva” problema. Nu era nevoie de un muschiulos sa care o sacosa cu 16 kg de nenorocire.
O fata ar fi putut face asta! Tot ce lipsea era o flacara deschisa care sa aprinda si sa detoneze acele blestemate de substante. Si flacara a fost si nu de la artificii!

Specialistii sustin ca “oxigenul manifesta o mare reactivitate pentru majoritatea substantelor metalice sau nemetalice care ard intr-o atmosfera de oxigen daca sunt indeplinite conditii specifice necesare initierii. Fata de oxigen, aproape toate materialele devin combustibile, cele mai reactive fiind cele organize. In reactii de ardere, factorii determinanti sunt natura combustibilului, presiunea si temperatura. Pentru ca o reactie de ardere mai mult sau mai putin violenta sa se produca sunt necesar trei factori: carburantul, comburantul si initierea (o scanteie, temperatura ridicata, etc.)”.

Toti martorii spun ca tavanul era in flacari inca inainte ca focul de pe stalp sa ajunga la tavan.
La Petrosani, srl-ul INSEMEX nu a reusit sa aprinda stalpul cu artificii.
“Ultima scanteie, lunga de sase-sapte centimetri, se infige in buretele acustic montat pe unul din stalpii”. a declarat un martor ocular conform #reconstituirea Colectiv Apocalypse in Romania de la Zero.

La 22 si 25 de minute se postau pe Facebook poze de la concert. Atmosfera era albastra la propriu sub lumina reflectoarelor, iar cateva tonuri rosiatice se catarau pe tavanul acustic al clubului Colectiv. Intr-una din fotografii, solistul formatiei Goodbye to Gravity zambeste si pare sa se salute cu cineva din public. Vazuta din spate, asistenta e linistita – mainile stau jos, cuminti, iar in aer parca plutesc contururile plapande ale siluetelor desenate de pixelii camerei.

Rockerii de pe scena se pregatesc sa cante a cincea lor melodie din concert, un cover dupa Iron Maiden, „The evil that men do”. Titlul e din Shakespeare – „Raul ce oamenii il fac le supravietuieste, dar binele adesea-i insoteste-n groapa”.

 

In cateva minute, la finalul melodiei, doua jerbe se vor aprinde pentru a intregi spectacolul pirotehnic promis pe afisul concertului. „Artificii de tort” le descriu toate marturiile stranse de Dela0.ro – dar ultima scanteie, lunga de sase-sapte centimetri, se infige in buretele acustic montat pe unul din stalpii plasati in dreptul scenei. Materialul de poliuretan se aprinde cu o valvataie de dimensiunea unei flacari de bricheta, cam la un metru si 80 de centimetri deasupra podelei.

 

Oamenii din dreptul stalpului rad. Se agita mai mult de amuzament cateva sticle de bere, mimandu-se o stingere rapida a flacarii aparent inofensive. De la o secunda la alta, insa, neprevazutul isi intra in rol – in cinci secunde, flama de bricheta mananca un metru din buretele acustic si-si trimite avangarda limbilor de foc catre plafonul de deasupra tavanului acustic.

 

La Colectiv, indrumati de o firma specializata in domeniu, proprietarii au instalat pe plafonul de 400 de metri patrati un burete din spuma poliuretanica pentru a imbunatati acustica clubului. Peste acest burete, gros de 3 centimetri si lipit cu adeziv, au montat la distanta si un tavan de lemn, „calculat pentru intarzierile de sunet din locatie”.

 

Combinatia se dovedeste fatala – nu atat din cauza lemnului, cat din cea a poliuretanului, un compus din care se debiteaza o multitudine de produse, de la saltele si tapiterii pana la bureti de curatat. Unele din aceste produse sunt ignifugate, prin introducerea unor substante specifice in compozitie. Altele, insa, nu sunt – trec doar prin teste specifice de rezistenta la foc si primesc un standard care certifica faptul ca nu vor arde cu mai mult de 10 centimetri pe minut.

 

Testele de laborator nu se fac insa niciodata pe o suprafata de sute de metri patrati si, cel mai important, nu iau in calcul decat rapiditatea raspandirii flacarii, nu si toxicitatea sau volumul gazelor emanate in procesul de ardere. Un burete acustic profesional trece, teoretic, prin astfel de teste – la Colectiv, insa, n-a fost folosit unul, ci o solutie fonoabsorbanta primitiva.
666 Foto: Facebook / ColectivO solutie care in mod normal n-ar fi trebuit autorizata spre a fi folosita intr-un club, din moment ce pe site-ul producatorului se specifica clar ca acest tip de burete se foloseste industrial in medii lipsite de praf si alti contaminanti. Un alt tip de burete din poliuretan, cu o „jacheta” protectoare, se foloseste in spatii de tipul discotecilor si cluburilor, acolo unde tranzitul mare de persoane vine la pachet cu volume semnificative de praf.

 

Buretele de la Colectiv „zace” insa de aproape doi ani, de la deschiderea clubului, in conditii improprii, imbibat pana la refuz de praf. Pe deasupra, a mai si fost lipit cu un adeziv pe care firma specializata il promoveaza ca fiind „acustic profesional”, desi e un produs chimic destinat in principal industriei de mobila.

 

La ora 22:32 toate detaliile acestea se aliniaza precum planetele in previziunile astrologice si ultima scanteie plecata din jerba instalata pe scena aprinde buretele. Toate standardele de ardere ale materialului poliuretanic se dizolva rapid inaintea conditiilor nevazute si nestiute de nimeni – imbibat de praf si alti compusi, din cauza instalarii si exploatarii defectuoase, buretele fonoabsorbant de pe plafon se aprinde cu viteza benzinei.

 

Asta descriu toti martorii – o viteza uluitoare de propagare a focului, atat de mare incat practic nimeni n-a avut timp sa reactioneze.

 

In cateva secunde, zambetele celor care mimasera stingerea incendiului cu bere se transforma in tipete disperate. Multimea se contracta pe cei cativa metri patrati de la iesire. Cei care au avut inspiratia sa se retraga pana la extinderea flamei pe tavan sunt singurii care evadeaza prin containerul metalic de la intrarea in club. Restul se calca in picioare la singura iesire din Colectiv.

 

Au trecut doar 30 de secunde de la izbucnirea incendiului, iar clubul s-a transformat deja intr-o camera de gazare. Picaturi de spuma poliuretanica se desprind de pe intreaga suprafata de 400 de metri patrati a plafonului si ii desfigureaza pe cei prinsi inca in interior. Apoi o flacara teribila isi intinde bratele pana la iesirea din container, odata cu intrarea unei pungi de oxigen in incinta clubului.

 

Oamenii din dreptul caii de acces reusisera sa forteze deschiderea completa a usii de la intrare, care era pe jumatate inchisa – flama insa profita de gura de aer si se arunca peste multimea sufocata. In container, oamenii cad unii peste altii intr-o invalmaseala care pe unii ii salveaza, iar pe altii ii condamna la moarte.

 

Odata cu flama care prinde forte noi la primirea portiei de oxigen se prabuseste si tavanul acustic, de lemn, al Colectivului. Sunetul infundat ii face pe unii dintre cei prezenti sa creada ca s-a produs o explozie. Caderea tavanului e insotita de eruptia unei coloane de fum negru care ucide totul in cale.

 

Aerul e atat de toxic si de fierbinte incat, in primele momente de la bufnitura, nimeni nu poate sa stea nici macar in gangul pe care se afla intrarea in club. Norocosii care au reusit sa iasa cauta viata la zeci de metri de containerul metalic, caci orice e mai aproape trebuie sa supravietuiasca unor conditii de razboi chimic.

 

Fast forward

657 Foto: Facebook / Colectiv
C. era intr-un bar de langa Parcul Cismigiu, cu o prietena, cand a venit A. si le-a propus sa mearga la concertul celor de la Goodbye to Gravity. “Hai ca suntem mai multi” i s-a spus, era vineri seara, nu mai fusese oricum in Colectiv, asa ca a zis “hai, na!”. In serile de vineri, la douazeci si ceva de ani, toate lucrurile incep cu murmurul acesta – hai!

 

De-acolo totul s-a derulat parca pe repede inainte.

 

In Colectiv era destul de cald, desi nu foarte multa lume, au mers la bar, au luat o bere, apoi s-au asezat langa un stalp. Cine sa se gandeasca atunci la stalp? Era chiar cel pe care se montase buretele piramidal de la care a pornit incendiul.

 

Acest burete, spre deosebire de cel de pe plafon, era profilat si nu fusese instalat de firma specializata care se ocupase de solutia fonoabsorbanta de pe plafon. Aparent, patronii clubului il montasera ulterior, in regie proprie. Cert e ca la finalul anului 2013, la doua-trei luni de la deschiderea clubului, acest burete piramidal era deja prezent.

 

Cand jerba de la finalul coverului dupa Iron Maiden a aprins stalpul, C. s-a tras spre iesire, fiind impinsa practic afara de multimea care se pusese in miscare.

 

“Totul s-a desfasurat atat de repede.”

 

Dupa ce a iesit, naucita, cautandu-l pe A., C. a sunat la 112. Apelul e retinut de memoria telefonului. Era 22:40. Dispecera care a raspuns a repezit-o, asta e sentimentul pe care il descrie. I-a spus ca s-au trimis deja ambulante si ca trebuie sa astepte.

 

Apoi au inceput sa iasa din Colectiv, unul dupa altul, oameni arsi. Curgea pielea pe ei. Un baiat tinea pe gat o pereche de casti aproape topite. Era un film de groaza. Un alt baiat tipa ca il arde ceva pe spate desi nu avea nimic. Era in stare de soc.

 

La venirea salvarilor pe C., A. si altii care aparent scapasera nevatamati nu i-a intrebat nimeni nimic. Poate era normal asa, se scuza C. “noi nu aveam nicio arsura, prioritate aveau victimele.” La cateva zile au aflat, insa, ca oricine a inhalat fumul toxic de la Colectiv e in pericol si trebuie sa-si faca analizele. “Si acum prioritate au tot cei din spitale, eu o sa imi revin”, pareaza C.

 

In ziua urmatoarea incendiului a dormit doua ore. Apoi, cu fiecare ora s-a afundat intr-o stare grea, apasatoare. “Parca imi statea ceva in gat”. A vazut pe Facebook ca ofera cineva consiliere psihologica gratuita si s-a dus. O sa faca acum mai multe sedinte. Prietenul A. a gasit alta metoda ca sa treaca peste ororile vazute: in fiecare zi dupa Colectiv a fumat marijuana.

 

Nalucile

658

Sincer, pe B. au dezamagit-o artificiile. In definitiv, mersese in Colectiv pentru ca auzise ca va fi un show pirotehnic si de lumini. Concertul a inceput cu o oarecare intarziere, dupa 10 seara, dar si prima demonstratie a jerbelor – petrecuta la debutul evenimentului – si a doua – care a produs incendiul – i s-au parut total inofensive.

B. statea undeva mai departe de scena, in apropierea barului, pe centrul incaperii. Cand s-a aprins buretele de pe stalp, pana si solistul Andrei Galut de la Goodbye to Gravity a zis mucalit ca “asta nu era in program”, apoi a cerut linistit aducerea unui extinctor.

 

Cand flacara a inceput sa urce rapid spre tavan, B. a auzit un grup de oameni in spate spunand ca e nasol si ca mai bine ar lua-o din loc. Ceva i-a spus sa-i asculte. Pana la iesire erau doar cativa metri, dar pana ca B. sa-i parcurga tot tavanul luase foc deja. Atunci a inceput lumea sa strige pe nenumarate voci si sa se calce in picioare spre usa.

 

B. era deja in container, in primul grup care a fortat deschiderea larga a usii de acces. A mai apucat sa vada in spate o ploaie de foc cu bucati de burete lichid si oameni picurati pe haine si pe fata de parca ar fi cazut pe ei ceara de la o lumanare. Apoi a iesit si a auzit sunetul surd al tavanului prabusindu-se peste cei prinsi inca in Colectiv.

 

Reusisera sa evadeze doar vreo 30-40 de oameni. In spatele lor, iesirea din container se blocase de trupurile celor care, incercand sa scape, se impiedicasera unii peste altii.

 

Cei mai curajosi care iesisera de la inceput s-au intors la intrare si au inceput sa ii traga de maini pe cei de dinauntru. Haosul domnea peste tot – o coloana de fum negru continua sa iasa din Colectiv, oameni cu fetele acoperite de funingine alergau ca niste naluci, strigate deznadajduite se auzeau de peste tot, cu iubiti cautandu-si iubitii, prieteni cautandu-si prietenii.

 

Aproape toti cei care iesisera nevatamati in primul val au sunat la 112. Minute mai tarziu, cand altii si altii continuau sa sune, dispeceratele raspundeau deja agasate.

 

“Stim, vin, sunt pe drum.”

 

Ca sa intre primele ambulante, masinile particulare au trebuit mutate cu bratele.

 

Cand au venit pompierii, scena de la Colectiv a mai primit o doza de supra-realism: oamenii aveau un singur furtun cu apa, de stins nu prea mai era nimic de stins, iar tuburile cu oxigen nu faceau fata in pacla toxica din club. Pana si pompierii ieseau sufocandu-se de acolo.

 

Mainile lui D. 

659

Ceasul lui D. are ecranul spart. S-a oprit la 22.40. Pantalonii arsi si rupti ii are la prietenul lui. Nu s-a gandit ce va face cu ei, dar ceasul ar vrea sa il pastreze: “M-am gandit sa-l fac cadou presedintelui Klaus Iohannis. Sa nu uite ca din seara de 30 octombrie de la ora 22.40 nimic nu a mai fost la fel si nu va mai fi vreodata.”

 

D. are 34 de ani. Sapte ani a lucrat prin diferite institutii ale statului. Cunoaste bine sistemul, stie cat de corupt poate sa fie, dar nu si-a imaginat niciodata ca poate fi si criminal.

 

In seara de 30 octombrie D. a mers in Colectiv impreuna cu iubita lui si cativa prieteni. Stateau destul de aproape de stalpul care a luat foc. Unul dintre prietenii lui D. isi aminteste cum cei de langa el erau mai atenti la pahare sa nu li se verse bautura decat la flacara care urca cu repeziciune spre plafon. Cand si-au dat seama de pericol, timpul aproape ca expirase.

 

D. nu a iesit printre primii din club. Era in containerul metalic de la intrare, aproape de usa, cand a venit pe deasupra flama din interior. A cazut. S-a trezit pur si simplu pe jos. Era fum mult. Nici nu mai stie daca a cazut peste alti oameni, “chiar nu imi mai amintesc”. Ceva stie sigur insa: s-a tarat spre iesire. Asa s-a ales si cu niste rani pe picioare. Iesind s-a uitat in spate. Erau oameni unii peste altii. Cei de deasupra fumegau.

 

Si D. era ars pe spate de flama care il prinsese in container. Nu si-a dat seama initial ca e ranit. Era disperat ca nu-si gaseste prietena. A inceput sa o strige. A strigat dupa ea, bajbaind in intunericul toxic, pana a ramas fara voce. Prietena era bine, reusise sa iasa inaintea lui. Apoi D. a inceput impreuna cu altii sa ii scoata pe cei de la intrare, stransi intr-o piramida care bloca accesul.

 

“M-am specializat in stins focul cu mainile.”

 

Mainile lui D. nu sunt arse de la incendiu. Doctorii i-au spus ca are altfel de arsuri, chimice, de la hainele celor pe care i-a tras din pragul containerului.

 

Cat supravietuitorii-salvatori au scos oameni de la intrare nimeni nu a ajuns din partea fortelor de interventie. Cand au sosit pompierii intrarea in Colectiv era deblocata. D. isi stapaneste greu nervii pentru ca a auzit pe cineva de la pompieri spunand ca au scos 30 de oameni din club. “Care 30 de oameni?”

 

La spital s-a dus cu un taxi impreuna cu un prieten care a remarcat ca e ars pe spate. Ajuns la urgente, a primit o masca de oxigen si a fost pus pe un scaun langa alti raniti. A insistat sa plece acasa. Era convins ca nu are nimic in comparatie cu cei de langa el. “Nu aveau masti de oxigen pentru toti cei care erau in salonul respectiv, intelegi?”. D. a vrut sa ii dea masca lui unei tinere intinse pe o targa langa el.

 

Medicii si asistentele care au ingrijit victimele sunt niste eroi – asa crede D. “Erau socati de ce se intampla, dar faceau tot ce era posibil sa salveze vieti”. “Tot ce era posibil” nu includea insa chiar tot ce ar trebui sa fie la dispozitia unui spital. Cand a fost sa isi schimbe pansamentele, cateva zile mai tarziu, nu mai aveau Kanamicina. Asistenta a vrut sa mearga sa ia “de altundeva”. De altundeva insemna de la un alt pacient.

 

Pana si pansamentele erau numarate, spune D. Si-a cumparat singur unguentele pentru arsuri. I-a recomandat doctorita ce sa ia. Spitalul nu dispune de ele pentru ca sunt prea scumpe.

 

Evadarea dintre morti

660

M. si-a dat intalnire cu prietenul F. la 21:30. Au ajuns in Colectiv, si-au lasat hainele la garderoba, apoi au mers la bar dupa cate o bere. Concertul intarzia putin, ar fi trebuit sa inceapa pe la 9. Abia dupa 10 insa s-au auzit primele acorduri de la Goodbye to Gravity. Inainte de ele, M. a apucat sa mai bea o ultima bere cu Claudiu Petre.

 

M. si amicul F. s-au pus chiar in dreptul draperiilor, la intrarea in incinta Colectiv. Erau la vreo trei metri de stalpul de pe care a pornit incendiul.

 

Dupa prima piesa s-a dat si primul foc de artificii, unul micut, abia ce-au apucat scanteile sa depaseasca scena. Dupa a cincea piesa, cover-ul dupa Iron Maiden, s-au mai pornit o data tasnitoarele celor doua jerbe instalate. De data asta jetul de scantei a fost mai puternic, fara a impresiona insa pe nimeni. Jerbele isi consumasera munitia cand ultimele doua scantei propulsate s-au infipt in buretele de pe stalp. Cinci secunde au trecut pana cand flacara s-a intins pe aproape un metru.

 

In momentul acela, vazand rapiditatea cu care se extinde focul, prietenul F., care avea ceva experienta de pompier, i-a zis scurt: “Iesi afara acum!” Cand M. a parasit incinta, nimeni nu incepuse sa se agite inca. In container, chiar la iesire, era garderoba.

 

“Nu stiu ce a fost in capul meu, aveam eu o geaca la care tin foarte mult, si nu stiu ce a fost in capul meu, dar m-am oprit la garderoba sa mi-o iau. Am si tipat la baiatul de acolo ‘Da-mi, bai, geaca!’, dar cand mi-a intins-o a facut o expresie de aia de groaza si uitandu-ma in spate am vazut o multime de oameni napustindu-se spre iesire.”

 

M. a fost aruncat pur si simplu de forta degringoladei in garderoba. Containerul se umpluse de oameni. Multi, multi oameni si-aproape niciun centimetru de spatiu intre ei. Nu se mai putea iesi.

 

M. s-a dus din instinct in garderoba, unde se facea un culoar. Mai erau doi baieti cu el, nu-i cunostea pe niciunul. S-a dus cu ei pe culoarul acela, tipand mai mult pentru el “e vreo iesire?”. Nimeni nu stia daca e. S-au oprit brusc intr-un zid. Nu era nicio iesire. Deja panicat, M. s-a intors in container, la intrarea garderobei. Aici multimea nu avansase aproape deloc, oamenii doar se impingeau unii in altii. Din club deja incepusera sa apara arsii, picurati cu buretele incandescent. M. era prizonier.

 

In secunda urmatoare s-a stins lumina in Colectiv si din interior a venit un fum puternic. M. s-a asezat dupa o boxa care era la garderoba. S-a asezat acolo pe jos si a inceput sa planga. “M-am gandit, am simtit ca o sa mor acolo. Pentru prima oara in viata mea am zis ca sunt neputincios, ca nu am cum sa ies si ca nu am ce sa fac.”

 

Intr-un fel, insa, avusese noroc: toata lumea din Colectiv incerca sa ajunga la usa de iesire, asa ca nu a mai venit nimeni in spatiul de garderoba. Doar M. gasise ungherul de dupa boxa care l-a adapostit in prima faza de fumul toxic.

 

Peste alte cateva secunde multimea adunata in container a reusit sa deschida de tot usa de acces. Prietenul F., care iesise deja, isi aminteste cum flama s-a repezit prin container afara. In momentul in care iesirea s-a deschis de tot, o parte din fum s-a retras, iar M., deja in picioare din nou, a apucat sa vada flacara cum vine deasupra. A mai avut timp doar sa se lase din nou jos. Plafonul containerului era acoperit de o vapaie care nu crutase in calea sa zecile de oameni prinsi in usa. Apoi, flama s-a retras si din nou a pasit in scena coloana de fum negru, parca si mai toxica decat inainte.

 

M. nu mai plangea. Si-a scos hainele de pe el, avea doua tricouri, si le-a infasurat in jurul capului, apoi si-a turnat peste cateva beri – una o avea in mana, alte trei le-a gasit la garderoba. “Cand mi-am pus hainele ude si geaca de piele, am putut sa respir iar si mi-am zis ca nu mor in garderoba, sub nicio forma.”

 

In container, dupa flama care a urmat deschiderii usii de acces, oamenii erau deja lesinati claie peste gramada, arsi. M. s-a aruncat peste cei de deasupra si a inceput sa se tarasca pe ei. Era o movila de un metru si jumatate de oameni, unii peste altii, in straturi. Langa M., tarandu-se si ea peste corpuri, era o fata. Ii ardea capul. I-a stins parul cu mana si cu tricourile ude de bere.

 

Iesirea, mai precis fanta lasata la intrare de piramida umana, era la un metru de M. Cand a ajuns in prag, a intins o mana si cineva l-a tras afara. Prietenul F., care iesise primul, spune ca in timp ce M. aparea pe deasupra, altii veneau pe dedesubtul gramezii, disperati sa ajunga la aer. Cand a iesit, M. era buimac, fumega, iar pe fata i se  scurgea berea. Supravietuise.

 

“Eu ma numar printre cei carora alcoolul le-a salvat viata.”

 

Odata iesit afara, M. si-a luat in brate prietenul, care l-a pus apoi sa se dezbrace pentru a vedea daca e ars. Au tras dintr-o tigara, apoi s-au apucat impreuna cu altii sa-i scoata pe cei de la intrare. Au facut un sir de oameni si dadeau din mana in mana ranitii. M. si F. au ramas in fata, chiar in dreptul containerului.

 

Acesta mai avea o usa pe lateral care s-ar fi putut deschide, dar era blocata cu un lacat. S-a gasit un butoi si, doi cate doi, cei de afara au incercat sa rupa cu el lacatul. N-au reusit, desi – rememoreaza M. – s-a lovit cu disperare, pana s-a indoit si o parte din tabla containerului.

 

Abia dupa toata desfasurarea asta de evenimente au aparut si primii doi politisti. Unul dintre ei avea o agenda in mana si se uita socat, fara sa stie exact ce sa faca. M. avea inca butoiul in brate si privea la cei doi politisti cum stateau incremeniti pe gangul de la Colectiv.

 

661 Foto: ISU Bucuresti

“Pompierii au venit in 20 de minute. Nimeni nu a venit in 11 minute, cum s-a anuntat. Salvarile veneau cu cate un medic sau doi medici, nici macar cu targa, erau total debusolati. Pompierii nu au avut oxigen, intrau inauntru si ieseau ca nu aveau oxigen.

 

Noi am scos toti oamenii. Ii puneam pe strada, in fata containerului. Unde puteam. Important era sa ii scoatem de acolo, sa nu mai stea unii peste altii.

 

Ma enerveaza ca nu am reusit sa spargem un cacat de lacat. Imi amintesc ca l-am auzit pe unul spunand atunci admirativ ‘da, uite un lacat bun!’

 

Pompierii ce au mai putut sa faca a fost sa intre cu mastile sa ii scoata pe cei dinauntru.

 

In seara aia am auzit tipete cum nu am auzit in viata mea. Era un alt tip de tipete. Tipete de deznadejde, de moarte. Era un tip care ardea si isi intreba prietena ‘sunt ok?’ Si lui ii curgea carnea de pe fata.

 

A fost carnagiu.”

 

Epilog

662 Foto: Facebook / Colectiv

Niciunul dintre martorii gasiti de Dela0.ro n-a fost contactat de politie inainte ca fiecare dintre ei sa instiinteze din proprie initiativa organele de cercetare. La doua saptamani de la tragedia produsa in clubul Colectiv, statul roman nu dispune de o evidenta completa a celor prezenti la concert. Nu stie, cu alte cuvinte, cine a fost acolo decat in masura in care persoana respectiva e fie o victima spitalizata, fie un participant care s-a prezentat de buna voie la politie.

 

Niciunul dintre martori n-a fost instiintat de vreo oficialitate responsabila cu situatiile de urgenta ca e necesar un examen medical complet, chiar daca nu prezinta arsuri, rani sau alte simptome. Cei care au avut nevoie de asistenta psihologica au aflat de pe Facebook ca unii specialisti din mediul privat isi ofera voluntar serviciile.

 

Reprezentantii firmei care a comercializat si instalat buretele acustic de la Colectiv au sustinut, atat public, cat si in declaratiile date procurorilor, ca vina le apartine integral patronilor clubului. Acestia ar fi ales, potrivit surselor indicate, cele mai ieftine solutii. Nimeni n-a explicat, insa, intr-un mod credibil si coerent de ce a fost posibila, in prima instanta, utilizarea acestei solutii de imbunatatire a acusticii salii – solutie recomandata ca “profesionala” de o firma specializata in domeniu, desi toate indiciile arata ca buretele respectiv lipit cu adeziv de plafon era, inca de la instalare, o bomba cu ceas.

 

In dosarul penal constituit pentru elucidarea circumstantelor care au determinat sau favorizat incendiul de la Colectiv se afla in diferite stadii de cercetare si adoptare a unor masuri preventive:

 

  • patronii firmei care a furnizat artificiile si un pirotehnician;
  • fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a autorizat functionarea localului;
  • doi angajati ai ISU Bucuresti care ar fi controlat activitatea de la Colectiv, ignorand incalcarea normelor de siguranta la incendiu.

 

#colectiv. marturii de pe facebook

 

663 Foto: Facebook / Colectiv

A.: Stateam si beam o bere.

 

Membrii trupei au spus la misto ca avem un mic incendiu, unul din stalpi ardea usor, s-a aruncat cu bere pe el, in doua secunde focul s-a extins la tavan, care a inceput sa arda rapid, atunci am inteles ca trebuie sa iesim repede, eram la circa 30 de metri de iesire, am alergat spre iesire. La 5 metri de usa s-au produs haos si panica oamenii au inceput sa cada si sa se calce in picioare, am reusit prin forta sa iesim. Ne-am tras in partea dreapta sa tragem o gura de aer dupa care am mers pe gang spre iesire.

 

Pe gang era parcat un camion, era un fum gros ca de napalm ars, nu se vedea nimic, nu stiam cat mai era de mers am inceput sa trag fum, nu mai aveam oxigen, am reusit sa iesim tusind si cu ochii lacrimand abundent. Pe gang am simtit suflul exploziei, unei fete de langa mine ii luasera foc hainele. Mi-a luat zece minute sa mi revin. Au inceput sa iasa oameni arsi cu hainele zdrentuite. M-am dus pe gang sa incerc sa ajut.

 

Erau multi oameni arsi pe marginea gangului, multi oameni arsi care zaceau pe jos in fata intrarii. Usa de acces se blocase, cei ramasi inauntru bateau in usa incercand sa iasa. Am sunat la 112 la 10:41, mi s-a spus ca au trimis un echipaj, am injurat si le-am spus ca-s zeci de oameni arsi, mi-au facut legatura la pompieri care mi-au spus ca sunt pe drum. Dupa alte 5-7 minute a aparut primul echipaj de pompieri, au vrut sa intre pe o poarta care era inchisa.

 

Trebuie ca lumea sa stie ca pompierii erau ingroziti si neechipati cand au ajuns acolo si ne intrebau pe noi ce trebuie sa faca, incendiul se stinsese singur si oamenii dinauntru petreceau ultimele secunde intoxicati cu fum, lumea trebuie sa stie ca prima salvare a ajuns dupa 20 de minute si a vrut sa plece cu un singur pacient. Probabil multi nu va puteti imagina cum a fost acolo, nici mie nu-mi vine sa cred ca am trecut prin asta.

 

D.T.: Nu mai fusesem in Colectiv.

Nu stiam nici unde e. Am ajuns cu GPS-ul. Nu aveam de unde sa stim cate iesiri de urgenta au sau nu au. Cate alarme de incendiu au sau nu. Nici macar nu am retinut de pe afis ca vor avea show de artificii. Ne-am dus la un concert. Atat. Cand a izbucnit incendiul si am auzit pe cineva din spatele meu spunand „Trebuie sa iesim”, m-am uitat la Vali. Si el s-a uitat la mine. Am vazut cum l-a luat pe fii-miu de mana si mi-a facut semn cu capul sa ies.

M-am intors catre usa. Am facut trei-patru pasi si am iesit pe prima usa, cea care dadea in vestibul. In momentul acela, tavanul era deja in flacari. Toata lumea a pornit, panicata, catre iesire. Am fost impinsa foarte violent si lipita de perete, chiar in cadrul din dreapta al usii. Am crezut ca ma vor strivi. Am aruncat o privire rapida in spate, chiar inainte de a fi luata pe sus de puhoi si i-am zarit pe baieti in dreapta mea, un pas mai in spate. Am crezut ca vor iesi imediat dupa mine. Cineva, care statea cu fata catre bar si cu spatele catre iesire, incercand sa dirijeze iesirea oamenilor, m-a impins afara, zicand: „Fiti calmi, altfel murim cu totii!”

Am iesit afara. Am facut 2 pasi.

 

„Doamne, ce nebunie!”

 

Apoi am auzit o bufnitura infundata si am fost lovita de flacari din spate. Am simtit ca imi arde parul in moalele capului si am dus instinctiv mana in par sa sting focul. Apoi, bezna. Nu imi venea sa cred, doar eram afara si strada era luminata. Am tras aer in piept si am simtit ca ma arde pana in maduva oaseleor. O gura, atat am luat. Apoi am paralizat. Am intins mana in fata bajbaind dupa un reper. M-am prins de geaca cuiva din fata mea. Parea o geaca de piele. Persoana respectiva alerga si m-a tarat dupa ea cativa pasi, dupa care i-am dat drumul. Apoi s-a facut lumina. Si aer.

 

M-am uitat in jur dupa baieti. Nu se vedeau nicaieri. Alergam doi-trei pasi si ma opream, iarasi si iarasi sa ma uit in jur dupa ei. Din spate m-a ajuns un baiat cu un tricou alb din care mai ramasesera doar manecile si gulerul din jurul gatului. Pielea de pe pieptul lui era arsa si avea bucati de tricou arse lipite de piele. In cap nu mai avea nici un fir de par si era ars pe fata. Apoi m-a ajuns un altul care alerga disperat fara sa isi dea seama ca avea glezna de la piciorul drept in flacari. L-am oprit si i-am spus: „Vezi ca arzi!” S-a mai oprit cineva si l-a ajutat sa isi stinga blugii care ardeau.

 

Am ajuns pana la iesirea din gang. Mi-am dat seama ca baietii nu ar fi plecat asa departe fara mine si m-am intors in fuga inapoi. M-am intersectat cu alti raniti, dar nu am mai observat detalii. Nu imi venea sa cred ca baietii mei nu au iesit. Am ajuns la intrare si am vazut un morman de oameni, claie peste gramada, blocati in usa. Am incercat sa ajut o fata care era prinsa sub toti ceilalti. Era bruneta, cu parul lung. Avea picioarele inauntru si bustul afara, era pe burta si cu mainile intinse in fata. Se uita fix la mine, facand eforturi sa isi tina capul ridicat. Cineva striga: „Nu trageti ca le rupeti mainile! Luati-i mai intai pe cei de sus.”

 

M-am invartit buimaca in loc, incercand sa ii zaresc pe ai mei printre cei din gramada. Am mai alergat o data pana la colt, m-am intors. Ma uitam in toate partile. Apoi l-am zarit pe Vali. Era negru la fata, plin de funingine si avea ochii rosii. Statea aplecat, cu palmele pe genunchi si gafaia, tusea si scuipa. S-a prabusit in fund, langa un perete. Fii-miu era langa Vali, in picioare, negru si el la fata, dar nevatamat. L-am luat in brate si l-am intrebat apoi, uitandu-ma in ochii lui: „Esti bine?” Mi-a zis atat: „Am crezut ca o sa murim.”

 

E.B.: De cateva zile ma gandesc

ca poate avea doua prenume sau ca poate Ciprian era cineva apropiat. Cel mai mult sper ca e gasit si ca cei dragi stiu de el. Oriunde ar fi. Nu te cunosteam, dar am stat cu tine cum am putut. Sper ca ai simtit cumva ca nu esti singur. Ti-am dat genunchii mei si mana ti-am pus-o pe spate. Atat am avut atunci, acolo, in minutele alea. Poate ar fi trebuit sa iti cer telefonul, poate nu erai in stare sa imi raspunzi. Stiu ca te-au luat medicii. Atat stiu. Eu inca sunt cu tine.

667 Foto: Facebook / Colectiv

E lesne de aranjat o artifica de tort asa cum spun toate marturiile ca au fost pentru a da foc, asta daca nu este doar iluzia unei flacari de 6/7 cm ce pleaca dintr-o artifica.
Daca aceste randuri sint scoase dintr-un raport al unu ofiter de servicii secrete romanesti si nu doar o ipoteza de lucru, ipoteza pe care anchetatorii refuza cu inversunare sa o ia in calcul?!
Daca acest ofiter ce doreste sa ramana anonim deocamdata nu vrea ca mainile lui sa fie patate de sangele copiilor ucisi cu sange rece in Clubul Colectiv in noaptea de 29/30 octombrie 2015 pentru a fi instalat “Guvernul meu” sau pentru a reseta intreaga clasa politica romaneasca astfel incat Alianta NATO sa-si asigure tot sprijinul si concursul romanilor pentru protejarea frontierei de Est din flancul Aliantei, inclusiv trecerea sub tacere a sosirii in Romania a armamentului greu NATO, imediat in zilele care au urmat tragediei din clubul Colectiv si incartiruirea acestuia la granita de rasarit.
Scutul de la Deveselu a devenit operational la nici o luna de la masacrul din Colectiv. NATO a activat sistemul defensiv antirachetă cu tot ce poate insemna asta pentru Rusia, Romania si Alianta Nord Atlantica in sistemul geo politic actual.
Daca adevarata miza a cumplitei tragedii care a ucis 63 de copii si tineri in clubul Colectiv este de fapt aceasta?!

De ce afirmatiile a patru oameni de stat incepand cu presedintele Romaniei Klaus Iohannis,  Calin Popescu Tariceanu, nimeni altul decat seful Senatului Romaniei, al doilea om in stat dupa Iohannis, Traian Basescu, fost presedinte al Romaniei, Victor Ponta, prim minitru al Romaniei, Melescanu, fost sef al SIE – Serviciul de nformatii Externe al Romaniei,dar si declaratia d.nului Andrei Mantog, ziarist nu se iau in sema?!

Ce inseamna de fapt ce a spus fostul sef SIE – serviciul secret de informatii externe al Romaniei – Teodor Melescanu.

Asa cum spune Radu Tudor la Antena 3, fara insa a avea decenta sa imi rosteasca numele, nu sunt altceva decat un cantaret expirat de mana a treia. Sint perfect de acord cu el. Nu am o problema cu asta dar acesti patru oameni de stat, primii oameni din conducerea tarii ce sunt domnule Radu Tudor daca spun acelas lucru pe care il sustin eu?

Toate declaratiile acestora se regasesc pana la nuante de interpretare in interceptarile facute scapate de DNA in dosarul sefului STS din Guvernul Romaniei.

 

Andrei Mantog ziarist – 29 octombrie 2015.

“– Așteaptă-te să se întâmple un dezastru, un accident, ceva cu mulți morți. Trebuie să acopere mizeria asta cumva.
– Ă?!
– Da, crede-mă. Vor muri oameni. Nu-i cunoști!

Am râs.

Acum juma de oră, un club arde în București și mor cel puțin 25 de oameni.”

Klaus Iohannis –  presedintele Romaniei – 1 noiembrie 2015

“A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta”.

Călin Popescu Tăriceanu – seful senatului Romaniei – 5 noiembrie 2015

“Consultările de la Cotroceni au fost formale. Klaus Iohannis avea deja soluția cu Guvernul Dacian Cioloș”

Victor Ponta – prim ministru romaniei – 22 decembrie 2015

“Cei care doreau schimbarea guvernului erau dispuși și la propriu, dar și la figurat să calce pe cadavre. Eu sunt un om construit altfel și nu cred că merită să ții de o funcție călcând peste cadavre. Alții au considerat că merită acest lucru”

Traian  Băsescu – fost presedinte al Romaniei – 15 noiembrie 2015

“Preşedintele Klaus Iohannis a ştiut numele noului premier înainte ca Ponta sa îşi dea demisia. Sunt convins ca Dacian Cioloş ştia demult ca va fi premier. Se aştepta doar momentul potrivit. Eu cred ca Dragnea a avut o înţelegere să scape de Ponta. Dacă nu era Colectivul, era altceva”

Ştefan Enache – Ofiter activ, colonel în cadrul UM 02999 – Seful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului Romaniei

„Eu coordonez tot ce înseamnă activitatea de stenograme, documente secrete, bruiaj.
Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la…poţi să spui…Eu ştiu ce a fost acolo la…când au dat ăia foc. Eu le-am spus „d-acolo nu scapă nimeni!” Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo.
Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister…Şi Oprea… Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!”, unii… Şi eu am prieteni care au fost…specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…
Ce vorbeşti…Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.”

Teodor Meleşcanu  – Fostul şef SIE [serviciu secret de informatii externe] – 3 dec 2015

“Sigur, eu nu am informatii decat cele care provin din spatiul public, dar nu e prima oara cand apare un asemenea scenariu, insa trebuie facuta o ancheta serioasa asupra dramei de la Colectiv si daca noi nu avem instrumentele necesare se poate apela la experti internationali. O ancheta nu poti pur si simplu sa o pornesti de la ideea ca nu este adevarat”

 

*COD ROSU:

“Acidul cianhidric este gaz de lupta folosit in razboi! Acidul cianhidric este catalogat drept gaz toxic de luptă prin Convenţia privind interzicerea dezvoltării, producerii, stocării şi folosirii armelor chimice precum si a distrugerii acestora, convenţie deschisă spre semnare la Paris în 1993. În domeniul militar, acest acid este considerat STL cu acțiune generală, din cauza gradului mărit de toxicitate și efectului letal imediat (cu ajutorul acidului cianhidric se pot realiza încărcături mixte incendiar-STL, care pot avea acțiune atât incendiară cât și toxică, mai ales că sub acțiunea căldurii și a undei de șoc, aburii de acid cianhidric sunt transportați de aer cu rapiditate putând fi inhalați de către persoanele care NU AU FOST AFECTATE DE EFECTUL INCENDIAR!).

Deci el insusi, singur, este GAZ DE RAZBOI (gaz de lupta, 300 mg / metru cub de aer, timp de 10 minute = Doza Letala pentru om!). Amestecul de acid cianhidric, acid clorhidric si acid sulfuric (gasit in cadavrele de la Colectiv) este ARMA CHIMICA, asa cum o defineste atat Conventia de la Geneva si Tratatul de la Paris, cat si SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII! Cazul Colectiv, asa cum il defineste si Centrul de Operare Anti-terorista din SRI – si conform si raportului TESAT – este TERORISM CHIMIC (din categoria terorism CBRN)!

De asemenea: ANCEX defineste armele chimice ca fiind orice substanta chimica toxica şi precursorii ei care pot cauza moartea! Toti cei care ne-am specializat (atat in mediul militar cat si din cel al serviciilor secrete) in antiterorism CBRN, va putem da definitiaTerorismul CBRN: inseamna “folosirea violenţei, utilizând armele nucleare, biologice, CHIMICE şi radiologice sub diferite forme şi prin intermediul diferitelor mijloace, în locuri populate, cu scopul de a ucide cât mai mulţi oameni într-un timp cât mai scurt, pentru a crea panicăşi derută, a înfricoşa, a induce şi menţine o stare de teroare în rândul populaţiei vizate şi a atrage atenţia mass media şi opiniei publice internaţionale!”.

In cazul Colectiv vorbim despre atat o arma chimica (acid cianhidric, acid clorhidric, acid sulfuric – “coctail” descoperit prin arderea in laborator al unei probe de burete expandat luat din clubul mortii de catre biochimistii Catedrei de Chimie din cadrul Politehnicii Bucuresti) cat si despre folosirea unui gaz clasic de lupta (acidul cianhidric), care a fost letal pentru victime, asa cum au aratat autopsiile de la IML! In consecinta vorbim despre un ATAC TERORIST cu arma neconventionala (chimica) si despre RAZBOI (folosire de gaz de lupta clasic!). Cred ca a venit timpul ca domnul Raed Arafat, singurul RESPONSABIL, prin fisa postului (secretar de stat in MI, cu post de EXECUTIE in situatii de urgenta si ANTI-TERORISM) sa explice acestui popor si, mai ales, procurorilor DIICOT (procurori cu competente in Siguranta Nationala) DE CE nu a dus la indeplinire ORDINUL dat de Ministru si DE CE si CU CE SCOP domnul Raed Arafat a incalcat cu buna stiinta Codul Rosu. prin fisa postului si prin schema operativa fiind SINGURUL care trebuia sa il puna in aplicare? Daca l-ar fi pus, acum nu mai murea nimeni dintre cei raniti in EXPLOZIA de la Colectiv si nici sute de oameni care au venit in seara aceea in contact cu ranitii nu ar fi acum CONTAMINATI!” – Maior in retragere Raisa Ekaterina Ivatenko – Serviciul de Informații al Armatei.

sursa

Sursa: frip.ro

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: