PE 30 OCTOMBRIE SE IMPLINESTE UN AN DE LA LOVITURA DE STAT IN CARE DEMOCRATIA A DECEDAT SI A FOST INSTAURATA DICTATURA NAZISTA CU AJUTORUL ATACULUI TERORIST CU ARMA CHIMICA IN CARE AU FOST ARSI CA IN LAGARUL DE LA AUSCHWITZ,TINERII NEVINOVATI DE LA CLUBUL COLECTIV,LA ORDINUL CRIMINALULUI KLAUS WERNER JOHANNIS-HITLER, CARE TREBUIE ANCHETAT PENAL PENTRU CRIMA SI INALTA TRADARE DE TARA AVAND CA SCOP CADEREA GUVERNULUI VICTOR PONTA SI INSTAURAREA PRIN AGENTII TINERI SI IDIOTI DE LA MULTINATIONALE A GUVERNULUI LUI SOROS CARE SA DISTRUGA GEOPOLITIC ROMANIA,LA CARE SE FACE PARTASA PE FATA ANTENA 3 CU DIVERSIUNEA FEDERALIZARII ROMANIEI SI „TRANSILVANIA CA STAT INDEPENDENT!”

27 oct.

Imagini pentru klaus iohannis ,clubul colectiv poze
MEDICII NU AU NICIO VINA!
De ce victimele de la Colectiv au murit cu zile la Spitalul Floreasca
Tratamentul arșilor cu echipament anti îmbătrânire!

Secția de arși de la Spitalul Floreasca, dotată doar pentru terapie antiîmbătrânire. Declarația îi aparține ministrului sănătății Vlad Voiculescu și a fost făcută astazi într-o conferință de presă citat de digi24.ro.

Ministrul a spus că, de fapt, barocamera de la Secția de Arsuri Grave de la Floreasca a fost concepută pentru tratamente antiageing sau pentru tonifierea pielii și în niciun caz pentru tratarea arsurilor grave, scopul pentru care a fost de fapt cumpărată.

”Barocamera de la unitatea de arși din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca nu poate fi folosită pentru tratamentul marilor arși. Nu cred că a fost acesta cu adevărat niciodată scopul. Barocamera poate fi folosită înțeleg pentru tratamentele anti-aging sau alte lucruri. Barocamera este la Spitalul Floreasca, în apropiere secției de mari arși. Încercăm să eliberăm spațiul în acest moment și să o mutăm într-un loc unde nu ne încurcă. Barocamera a costat mulți bani, nu a fost folosită niciodată, nu trebuie să ne încurce să dezvoltăm secția respectivă și noi asta intenționăm: să dezvoltăm secția de mari arși de la Spitalul Floreasca”.

Barocamera a fost livrată la începutul lunii decembrie 2013 și achitată după zece zile și cu toate acestea până acum nu a fost folosită niciodată. Prețul său a 3,4 milioane de lei.

Barocamera nu a fost nici măcar instalată în 3 ani de zile deși există un proces verbal de punere în funcțiune și unul de predare primire așa cum reiese dintr-un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

În opinia ministrului achiziționarea barocamerei a fost o greșeală.

”Îmi închipui că a fost o greșeală, nu aș putea să spun mai multe. Din punctul meu de vedere, așa cum am fost informat de specialiști în domeniu, nu poate fi folosită pentru pacienții cu arsuri grave și aceasta este prioritatea noastră. (…) Cu siguranță cineva a aprobat, sunt sigur că a făcut-o cu cele mai bune intenții”, a declaratVoiculescu pentru Agerpres.

Raportul Corpului de control a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care a deschis o anchetă pentru a determina cum a fost achiziționată această cameră care ar fi trebuit folosită pentru tratamentul marilor arși.

Ce se va întâmpla cu barocamera? Momentan ea va fi mutată de acolo pentru a face loc unor dotări necesare secției de mari arși, iar aparatura potrivită pentru tonifierea organismului, pentru tratamente antiaging, sau cel mult pentru tratarea arsurilor uşoare, va rămâne pe inventarul Spitalului de Urgență Floreasca până i se va găsi vreo întrebuințare.

”Grija noastră este să o mutăm de acolo, pentru că avem nevoie de spaţiul respectiv. Ce se întâmplă cu barocamera? Ne-ar plăcea să fie folosită, înţelegem că poate fi folosită pentru alte scopuri, nu pentru pacienţii cu arsuri grave, ne-ar plăcea ca spitalul să-i găsească o utilizare la un moment dat. Dacă mă întrebaţi pe mine, vă răspund că sunt uşor sceptic. Barocamera este a spitalului, sper să o poată folosi cumva. În rest este o chestiune care ţine de o investigare a Parchetului”, a precizat ministrul, citat de news.ro

Voiculescu a mai adăugat că speră ca până la finalul acestui an secția pentru mari arși de la Floreasca va fi dezvoltată prin adăugarea în spatiul eliberat de barocameră a unei secții pentru pacienții post critici cu șase paturi și a unei secții pentru spitalizare de zi pentru răni ușoare de încă șase paturi.

Asociatul lui Oprescu și banii publici

Barocamera de 3,4 milioane de lei a fost achitată în timp record de spital. Pe 3 decembrie a fost livrată, iar peste doar zece zile pe 13 decembrie furnizorul și-a încasat banii.

Barocamera a fost achiziționată de la firma Gemedica SRL condusă de Cătălin Galea. Acesta a fost asociat cu Sorin Oprescu la Clinica Medicală ”Academica”, până în 2007. La acea dată Oprescu era primarul general al Capitalei, iar Galea era încă asociat cu membrii familiei primarului în mai multe societăți comerciale.
Raportul corpului de control al Ministerului Sănătații afirmă că s-a încercat crearea unei aparențe de legalitate la momentul plății, prin întocmirea unor documente nereale care să justifice achitarea banilor.
Conform legislației barocamera ar fi trebuit pusă în funcțiune de furnizor înainte de achitare, ori ea nu a funcționat nici o zi din decembrie 2013 până în octobrie 2016. În concluzie plata nu ar fi trebuit efectuată.
Ministerul a trimis raportul corpului de control la Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 pentru întocmirea nereală a procesului-verbal de punere în funcţiune a barocamerei de la Unitatea de Arşi a Spitalului Floreasca şi pentru plata contravalorii acesteia către furnizorul SC Gemedica SRL. Doasarul a ajuns la procurori încă din 24 mai.
Trei zile mai târziu aceștia au deschis urmărirea penală in rem în cazul Secţiei de Arşi de la Floreasca.
Raportul Corpului de control al ministrului Sănătăţii a descoperit și alte nereguli la secția de mari arși. Astfel, conform raportului la secția de arși o parte din personalul angajat era distribuit pe alte secții, cum ar fi ATI sau chirurgie reparatorie, secția nu avea o ieșire de urgență în caz de incendiu, aerul condiționat nu funcționează, iar unele saloane erau folosite ca depozite pentru materiale medicale.

Concluziile finale au fost că Unitatea de îngrijire a arşilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenţă nu este încă funcţională, în ciuda celor declarate de conducerile anterioare ale spitalului şi a inaugurărilor oficiale din ultimele luni”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: