CA URMARE A SEMNARII ACORDULUI CETA,S-O DECIS!,CANADA ESTE DISPUSA SA ACORDE ROMANIEI RIDICAREA VIZELOR IN 2018 SI NU IN 2017!

28 oct.

Imagini pentru JUSTIN TRUDEAU,IOHANNIS,CIOLOS POZE

 

Dupa mai multe luni de negocieri, Romania a ajuns la un acord cu Canada pe tema vizelor pentru romani, de care depindea votul Romaniei pe acordul CETA, de liber schimb intre UE si Canada.

Astfel, toti romanii vor putea intra in Canada fara vize de la 1 decembrie 2017, fata de 1 mai 2018, cat era prevazut initial,scrie ziare.com.

Iar romanii care au mai calatorit deja in Canada scapa de vize de la 1 mai 2017.

„In aceasta dimineata s-a ajuns la un acord cu partea canadiana, un acord foarte rezonabil pentru ambele parti. Suntem in situatia foarte potrivita sa ne retragem rezerva pe care am declarat-o fata de CETA. Romania nu mai are niciun fel de obiectiuni fata de acordul cu Canada”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, prezent la Consiliul European, de la Bruxelles.

Acordul nostru pe vize cu Canada va pica, daca toate statele UE nu semneaza acordul CETA. Belgia ramane singura tara care inca nu a decis ce va face in acest sens.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, ca „e imposibil” ca tara noastra sa accepte acordul de liber schimb pe care UE vrea sa il semneze cu Canada, daca Guvernul de la Ottawa nu se angajeaza sa ridice vizele pentru romani in 2017, nu in 2018, cum se preciza in cea mai recenta oferta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: