30 OCTOMBRIE 2016.ALEGERI PREZIDENTIALE IN REPUBLICA MOLDOVA:VA FI ALES UN PRESEDINTE PRO-UE SAU PRO-RUSIA!

30 oct.

 

Imagini pentru IGOR DODON,MAIA SANDU POZE

 

Republica Moldova are propriul destin în mâinile sale și duminică, 30 octombrie 2016, își va decide viitorul, în urma alegerilor prezidențiale. Sunt primele alegeri prezidențiale directe, din ultimii 20 de ani, iar marea bătălie se va da între Igor Dodon, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, și Maia Sandu, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate.

Candidatul de dreapta, Maia Sandu, este susținută de o coaliție de dreapta, formată din Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal Reformator, Partidul Verde Ecologist, Partidul Democrat. De asemenea, în cursă au mai rămas și alți candidați, care își propun să strângă voturi pentru a-l împiedica pe Dodon să câștige din primul tur.

Iurie Leancă, fostul premier al Moldovei și candidatul Partidului Popular European din RM, intenționase să se retragă pentur a o susține pe Maia Sandu, dar ulterior a decis să rămână în cursă: „Încă de alaltăieri am decis să mă retrag pentru a o ajuta pe Maia Sandu să aceadă în turul doi. Dar, după tot ce am văzut ieri (n.r. retragerea lui Marian Lupu) nu puteam. După decizia dlui Lupu și după reacția total emotivă a Maiei Sandu nu pot. Dna Sandu a dat cu piciorul la 15% din electorat. Maia Sandu i-a trimis pe acești votanți direct în brațele lui Dodon. De aceea, fac apel la ei și le ofer o a doua cale”, a spus Leancă, potrivit euractiv.ro

Retragerea lui Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat (PDM), în favoarea Maiei Sandu pare să aibă un alt rezultat, mai exact Dodon tinde să iasă câștigător din această mutare. Pe pagina sa de Facebook, Sandu a scris că nu crede în sprijinul pe care Lupu i l-ar oferi în această campanie și a precizat că nu are nevoie de ajutorul lui Plahotniuc, vicepreședintele PDM.

„Lui Plahotniuc i-a fost frică de faptul că votul oamenilor va arăta cît de puțină susținere are candidatul puterii, Marian Lupu. E un gest disperat care confirmă faptul că Dodon este candidatul dorit de Plahotniuc. Cu el se poate înțelege”, a scris Maia Sandu pe Facebook, imediat ce Lupu s-a retras din cursa pentru prezidențiale.

Ceea ce vrea să sublinieze Maia Sandu este faptul că șansele lui Dodon de a obține 50%+1 cresc pe parcurs ce alți candidați se retrag din cursă. Ori Maia Sandu miza pe un sprijin din partea celorlalte partide abia în turul doi al alegerilor prezidențiale.

În această campanie, Dodon s-a declarat deja un partener al Rusiei: „Voi semna un acord bilateral pentru ca toate plăţile sociale, toată vechimea în muncă a persoanelor care lucrează în Federaţia Rusă să se ia în calcul atunci când revin acasă, când vor ieşi la pensie”, precizează adevarul.ro.

Duminică, cetățenii Republicii Moldova au de ales între o țară cu o viziune pro-europeană sau o țară apropiată de Rusia.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: