ALEGERI PREZIDENTIALE IN REPUBLICA MOLDOVA:DEZASTRUL PENTRU CANDIDATA MAIA SANDU PRO-UE,VICTORIE PENTRU CANDIDATUL PRO-RUSIA!

30 oct.

Așa cum estimam de săptămâna trecută, oligarhul Plahotniuc și-a pus aparatul de partid în slujba rusului Igor Dodon, iar de la primele ore ale dimineții, democrații din teritoriu fac o poliție electorală, merg din casă în casă, scoțând oamenii la vot, pentru a-l vota pe socialistul Igor Dodon.

La ora 12:30, în întreaga Republică Moldova votaseră cu puțin peste 700 000 de cetățeni (25 la sută). La aceeași oră a scrutinului din 2014, prezența la vot era mai mică cu 150 000 de voturi.

Ori dacă facem o algebră simplă a rezultatului din 2014, în sensul că la rezultatul comuniștilor și socialiștilor mai adăugăm 9 procente ale partidului fantomatic Comunist Reformator și ale retrasului de pe listă, Partidul Nostru, descoperim că, de fapt, tabăra pro-rusă din Moldova câștigase acele alegeri la 7 procente.

Analizând compoziția participării la votul de astăzi, unde persoanele peste 40 de ani depășesc 70 la sută din cei care și-au exprimat deja preferințele electorale, și combinând această analiză sumară cu demersul PDM de a-l sprijini pe Dodon, putem spune fără să greșim că, la această oră, omul lui Putin este, de departe, câștigător al alegerilor prezidețiale încă din primul tur.

Aici, în Moldova, nu se fac sondaje Exit-poll, de aceea mi-am ales câteva secții reprezentative, iar cea mai grăitoare secție se află undeva la nord, pe drumul ce leagă Bălțiul de Chișinău.

Această secție e într-o comună ce are un primar PDM, iar ponderea cetățenilor moldoveni vorbitori de limbă rusă nu depășește 5 procente. La ora unu, în această secție votaseră peste 700 de alegători, duși aproape cu forța la vot de membrii Partidului Democrat. Mâine am să vă povestesc cât a luat Dodon acolo, dar presimt că acesta va avea peste 60 de procente.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: