FEDERATIA SANITAS A DECLANSAT GRVA GENERALA!

31 Oct

Nemulţumiţi de „atitudinea indiferentă a guvernanţilor” faţă de problemele din sistemul sanitar, sindicaliştii din Federaţia Sanitas au anunţat că declanşează, în această dimineaţă, greva generală, în toate spitalele din ţară.
„Având în vedere atitudinea cel puţin indiferentă a guvernanţilor şi în acelaşi timp creşterea nivelului de nemulţumire a colegilor nedreptăţiţi ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20 şi 43/2016, Consiliul Naţional a decis respectarea calendarului de acţiuni stabilit la şedinta din septembrie. Astfel, luni 31 octombrie 2016, membrii noştri de sindicat vor intra în grevă generală”, se arată într-un comunicat de presă al sindicaliştilor.
Aceştia sunt nemulţumiţi de inechităţile din ordonanţele de urgenţă 20/2016 si 43/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru acest an.
„Ne cerem scuze anticipat faţă de toţi pacienţii care într-un fel sau altul vor fi afectaţi de acţiunile noastre şi facem apel la fiecare dintre aceştia să aibă minimă răbdare şi înţelegere faţă de colegii noştri care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat. În acelaşi timp facem un nou apel către toate partidele politice parlamentare să dea dovadă de maturitate şi să îşi asume repararea inechităţilor şi nedreptăţilor inacceptabile generate de cele două Ordonanţe de urgentă criticate – 20/2016 si 43/2016, în cel mai scurt timp posibil”, au precizat membrii Federaţiei Sanitas.
Potrivit acestora, doar prin repararea inegalităţilor salariale din cele două ordonanţe reclamate poate fi deblocată activitatea în sistemul sanitar public de stat.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: