FOSTUL PREMIER VICTOR PONTA SI CANCELARUL GERMANIEI ANGELA MERKEL DESPRE MAIA SANDU:”O VARIANTA LA FEL DE CIUDATA SI IPOCRITA A MONICAI MACOVEI!”

31 oct.

Imagini pentru MERKEL,PONTA POZE

Pe 14 septembrie, Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova și candidat la alegerile prezidențiale, se întâlnea cu cancelarul Angela Merkel la Berlin și apoi urma să se folosească de această vizită pentru a a-și alimenta campania electorală, unde sondajele nu-l ridicau la mai mult de 5% (la votul de pe 30 octombrie a luat doar 3,11%). Având în vedere că, la scurt timp, liderul Partidului Popular European, la care este afiliată formațiunea luiLeanca, îl critica pentru că nu se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, este foarte probabil ca la întâlnirea cu Merkel fostul premier de la Chișinău să nu fi fost susținut, ci mai degrabă urecheat.

Exact în aceeași zi, Victor Ponta a avut o postare extrem de dură pe pagina personală de Facebook, în 14 septembrie, în care își profunda nemulțumire pe faptul că în România se conturează un sprijin pentru candidatura Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Fostul premier era un puternic susținător al fostului premier moldovean Iulie Leancă în alegeri și cerea ca și autoritățile române să se pună în spatele său. Să ne amintim ca la alegerile prezidentiale din 2014, Iurie Leancă s-a declarat susținător al lui Victor Ponta, fapt care a răcit teribil relația cu presedintele de atunci, Traian Băsescu.

Victor Ponta oferea drept argument pentru ca toată lumea din România să îl sprijine pe acesta o întrevedere avută de Angela Merkel cu Leancă. În schimb, Ponta se lansa într-un atac foarte dure la adresa Maiei Sandu, referindu-se la ea, fără a îi folosi numele, drept „o variantă la fel de la ciudată și ipocrită a Monicăi Macovei”, care nu are nicio șansă și care aleasă „în funcție ar face mai mult rău decât Armata Roșie”.

Uite ca se intampla sa am si exact aceleasi opinii cu Doamna Merkel.

Si eu il sustin pe Iurie Leanca pentru multe motive politice si personale – dar mai ales pentru ca in functia de Prim-Ministru a aratat (cu toate riscurile) ca are o viziune moderna si corecta pentru Republica Moldova, ca iubeste Romania si Europa, pentru ca e un om onest si modest care a rezistat cu mare curaj oricarei presiuni si oricarui santaj al Rusiei si pentru ca a demonstrat in functie ca poata sa si „faca”, nu doar sa „spuna ca va face”!

Problema e alta – Romania pe cine sustine in Alegerile din Moldova? Avem si noi un Presedinte si un Prim-Ministru in functie? Ori Doamna Merkel s-a exprimat si in numele Dlui. Iohannis? Trebuie sa aflu pe cine sustine Francois Hollande ca sa ma prind pe cine sustine Dacian Ciolos?

Dincolo de vorbe (sau taceri) facem ceva concret pentru Moldova – asa cum am facut in toamna lui 2014 cand fara sprijinul Romaniei castigau alegerile socialistii si comunistii pro Moscova!?

Secta si Propaganda Talibana din Romania tot promoveaza o duduie (o varianta la fel de la ciudata si ipocrita a Monicai Macovei) – evident fara nicio sansa – care insa in functie ar face mai mult rau decat Armata Rosie! Presedintele Romaniei insa tace, Guvernul tace… Poate asa au primit „ordin”! Si alegerile sunt in cateva saptamani!

Si uite asa ne vom trezi in noiembrie cu Igor Dodon (admiratorul lui Putin si adversarul Romaniei) Presedinte al Moldovei – si o sa intelegem clar ce a vrut sa spuna Ambasadorul SUA la Chisinau cand a zis ca Moldova nu e Romania!” posta în septembrie Victor Ponta, pe Facebook.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: