SUPARARE MARE IN FAMIGLIA OANA STANCU & CATALIN DANIEL ZAMFIR,DEPUTAT PNL CARE CANDIDEAZA LA BRASOV: KLAUS WERNER JOHANNIS A RETRIMIS LA PARLAMENT LEGEA INSOLVENTEI PERSOANELOR FIZICE CARE NU MAI INTRA IN VIGOARE PE 31 OCTOMBRIE 2016!

31 oct.

Președintele Klaus Iohannis cere reexaminarea termenului de intrare în vigoare a legii insolvenţei persoanelor fizice

Parlamentul a stabilit data de 31 octombrie pentru intrarea în vigoare, în condiţiile în care Guvernul susținea prorogarea acestui termen până la data de 31 decembrie.

Astfel, Iohannis se opune intrării în vigoare a legii cu două luni mai devreme şi a trimis legea la parlamentul.

Într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, şeful statului susţine că nu este suficient termenul nu oferă posibilitatea procedurii constituţionale de adoptare, promulgare şi publicare, fiind prea rapid trecută prin Parlament faţă de momentul în care ar trebui să intre în vigoare, şi nici nu oferă suficient timp pentru pregătirea intrării în vigoare.

„Termenul de intrare în vigoare a unei legi trebuie astfel stabilit încât să permită tuturor autorităților publice și/sau instituțiilor publice să-și exercite atribuțiile constituționale și legale referitoare atât la respectarea procedurilor de adoptare, promulgare, publicare, cât și la stabilirea măsurilor ce decurg din aplicarea legii respective. Or, devansarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015, chiar și cu două luni, poate afecta procesul de asigurare a măsurilor concrete privind alocarea resurselor umane și bugetare necesare pentru organizarea și funcționarea comisiilor avute în vedere de Legea nr. 151/2015, cât și a completelor de judecată”, a explicat șeful statului în cererea de reexaminare transmisă președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Potrivit președintelui Iohannis, „în lipsa cadrului funcțional și organizatoric adecvat”, intrarea în vigoare a dispozițiilor Legii 151/2015 la data de 31 octombrie este de natură să facă inaplicabilă atât procedura administrativă de insolvență pe bază de plan de rambursare, cât și procedura simplificată de insolvență.

„Intrarea în vigoare a dispozițiilor ce reglementează procedura judiciară de insolvență prin lichidare de active are, de asemenea, impact și asupra activității de înfăptuire a justiției, impunând suplimentarea prealabilă și semnificativă a personalului instanțelor de judecată. Acesta este un proces complex, ce se desfășoară, de regulă, potrivit unui calendar, a cărui devansare poate impieta asupra aplicării legii. În acest sens, considerăm că în analiza deciziei de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015 ar trebui consultat Consiliul Superior al Magistraturii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 317/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a adăugat șeful statului.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: