GREVA IN SPITALE CONTINUA PE TERMEN NELIMITAT!

1 nov.

Protestele din spitale continuă pentru a doua zi consecutiv şi nu vor înceta dacă astăzi nu va trece ordonanţa 20, astfel ca amendamentele cerute să treacă de plen.

Negocierile dintre reprezentanții Federației Sanitas și cei ai Ministerului Sănătății au eșuat luni, după ce nemulțumirile transmise au rămas fără răspuns, iar în Parlament au fost respinse toate amendamentele privind OUG nr. 20/2016 depuse de reprezentanții Federației.

„Facem greva pentru echitatea salariilor. În momentul în care s-au tăiat salariile cu 25%, de fapt nu a fost 25 %, a fost 50%, nu s-au mai recuperat nici până în ziua de astăzi. S-au tăiat sporuri. Preţurile au crescut, s-au dublat între timp. Chiar dacă se spune că s-au recuperat salariile, nu s-au recuperat. Cu 1.700 de lei pe luna nu poţi să trăieşti decent. Supravieţuieşti, atât. Condiţiile de lucru sunt ca peste tot în ţară, dar nu asta e problema, ci că nu sunt angajaţi suficienţi. Sunt blocate toate angajările de personal TESA, sanitar. E greu”, spune un protestatar, potrivit Mediafax.

Sindicaliştii cer introducerea personalului TESA, respectiv 23.000 de angajaţi, în corpul ordonanţei 20, privind salarizarea. De aceeaşi ordonanţă cer să se ţină cont şi în cazul a 1.500 de salariaţi din creşe şi grădiniţe. De asemenea, aceştia solicită ca plata sporurilor să se facă la nivelul anului 2016 şi medicii şi asistentele din asistenţă socială să fie plătiţi pe grila spitalelor neclinice.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că instituţie se va adresa instanţei pentru a se stabili dacă greva este legală.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: