REPUBLICANUL DONALD J.TRUMP O DEPASESTE PE CONTRACANDIDATA SA DEMOCRATA HILLARY CLINTON -BENGHAZI!,DONALD TRUMP VIITORUL PRESEDINTE AL USA!

1 Noi

 

Votul electorilor, și nu cel popular stabilește învingătorul. De regula, electorii urmează linia votului popular din statul respectiv. Însă nu la fel s-a întâmplat în 2000, când George W. Bush a pierdut clar votul popular, dar a devenit președinte. Cu aceasta precizare, prezentăm cel mai dur duș rece de care a avut parte Hillary Clinton în ultimele șase luni.

Pentru prima dată în ultima jumătate de an, un sondaj realizat de Washington Post și ABC News arată că Donald Trump a depășit-o pe Hillary Clinton în preferințele electoratului, cu 46% față de 45% pentru candidata democrată.

Vestea deschiderii unei noi anchete FBI în cazul e-mailurilor gestionate necorespunzător de Hillary Clinton în timpul mandatului de secretar de Stat au avut un impact însemnat, deoarece entuziasmul alegătorilor democrați a scăzut mult în ultimele zile.

Hillary Clinton stă mai bine în cazul voturilor exprimate anticipate, arată sondajul amintit. În Statele Unite alegătorii se pot prezenta fizic la urne înainte de ziua propriu-zisă a alegerilor, iar numărul nu este deloc neglijabil. La ultimele prezidențiale au votat astfel 19% dintre alegători, iar sondajul citat arată ca 21% dintre cei chestionați acum au votat deja. Circa 24% dintre respondenți au spus că urmează să voteze anticipat sau prin corespondență. În cazul votului anticipat, Clinton conduce cu 54%, fața de 41% pentru Donald Trump. Desigur, americanii care a votat deja nu au avut știintă de noua anchetă împotriva lui Hillary Clinton, însă nu puține state americane permit alegătorilor să se răzgândească, să-și anuleze votul exprimat anticipat și să se prezinte din nou la vot în ziua alegerilor, anul acesta pe 8 noiembrie.

În ce-i privește pe americanii care vor vota peste o săptămână, grosul electoratului, acestia par să-l prefere pe Donald Tump, care conduce în sondaj cu 50%, față de doar 39% pentru Hillary Clinton.

Căderea cea mai mare înregistrată de Hillary Clinton este la capitolul entuziasmului electoratului său. În doar câteva zile, Clinton a înregistrat o scădere considerabilă, iar sondajul citat arată ca 53% din electoratul lui Trump este ”foarte entuziast”,față de doar 43% in cazul lui Clinton.

Un alt avantaj al lui Donald Trump scos în evidență de sondaj ține de preferintele electoratului care până în acest moment nu are o opțiune limpede, electorat care poate ajunge până la 10% din total. Dintre aceștia, 53% spun că înclină către Donald Trump și doar 28% catre Hillary Clinton.

Aceasta este preferința electoratului american, cea care ne arată încotro se îndreaptă votul popular. Altul este însă votul electorilor, cel esențial. Colegiul electoral din SUA numără 538 de electori, unul pentru fiecare membru al Congresului, plus încă trei pentru Districtul Columbia. Sistemul votului prin electori este asemănător cu cel de la alegerile primare din cadrul fiecarui partid, numai că de aceasta dată impactul este uriaș – alegerea președintelui SUA, nu a unui candidat.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: