JUDECATOAREA COTOFANA „MITA BICICLISTA”DE LA SRI EXCLUSA DIN MAGISTRATURA!

2 nov.

Judecătoarea Lavinia Nicoleta Coţofană de la Judecătoria Arad a fost exclusă din magistratură, după ce, luni, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis în parte, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva acesteia, informează un comunicat de presă al CSM.

Judecătoarea era cercetată de CSM pentru că i-a permis soțului său, un avocat condamnat pentru corupție, să vină în biroul de la judecătorie, unde i-a acordat acces la date confidențiale.

Fost angajat al SRI, judecătoarea Coțofană a intrat în atenția publică astă vară, după ce și-a anunțat intenția de a candida pentru un post în cadrul CSM. Dar, tot atunci s-a aflat că, anterior, doamna Coțofană a făcut niște declarații care o plasau direct în galeria unor personaje celebre pe vremea când Bucureștiului i se mai spunea și ,,Micul Paris”.

Demnă urmașă

Cândva, pe la începutul sec. XX, celebra ,,Mița Biciclista” făcea furori prin lumea bună din ,,Micul Paris”. Avea amanți celebri și generoși, care făcuseră din ea o femeie bogată: trăia într-un palat, avea trăsură la scară, dar și un automobil ,,coupe”, frecventa cele mai luxoase localuri ale vremii sale… ce mai, era bună!

Era cea mai bună! Sau, după cum o descrie venerabilul Neagu Djuvara, era ,,o curvă de lux”. O fi avut ea vreo legătură cu serviciile secrete care mișunau și pe atunci, peste tot? Habar nu avem: poate că da, poate că nu! Dar un lucru este cert: Miței ,,Biciclista” nu i-a trecut niciodată prin cap să se ocupe de soarta și destinul justiției din vremea ei.

Ei, vremurile trec, regimurile politice se tot schimbă, dar unele năravuri rămân aproape neschimbate. Iar modelul Coanei Mița ,,Biciclista” funcționează la fel de bine și în zilele noastre.

În vara acestui an, judecătoarea Lavinia Coțofană, de la Judecătoria Arad, și-a anunțat intenția de a candida pentru un post în CSM. Da, exact CSM-ul care a anunțat acum excluderea ei din magistratură. Ei și, ce-i cu asta? Era dreptul ei!Era dreptul ei, chiar și dacă, într-o perioadă a vieții sale, a fost angajat al SRI!

Dar hai să ne reamnitim că, anul trecut, toată lumea s-a dat cu capul de pereți după ce gen. Dumitru Dumbravă a declarat că Justiția face parte din ,,câmpul tactic” al SRI. Mda… ,,nasol momentul, mișto coliva!”: iată că, spusele lui păreau a fi confirmate prin candidature doamnei foste SRI-ste. Iar asta pentru că, după cum se spune, ,,din servicii nu ieși nici măcar după ce ajungi în copârșeu”.

Dar, probabil că nici asta nu contează prea mult: în fond, Coțofană nu este singurul magistrat român care are legătură cu ,,serviciile”. Altceva atrage atenția în cazul ei.

În declarația sa de avere se menționează: ,,Bijuterii de circa 248.000 de euro, două masini (Honda și LEXUS), imobile, conturi bancare cu mari sume de bani.” Chestionată de către jurnalistul Ondine Gherguț în legătură cu acest aspect al vieții sale, judecătoarea Coțofană și-a oferit propriul ei punct de vedere:

,, (…)Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri. Mi-au făcut cadouri bărbații, apoi soțul meu”.

În cursul acelei conversații jurnalistul a întrebat-o pe Coțofană dacă poate să redea în articol spusele ei. Judecătoarea a afirmat clar și apăsat: ,,Da!” După un asemenea răspuns categoric, madam Coțofană se putea numi, la fel de bine, și ,,Pupăza din Tei”, că era tot un drac. Mda, totuși… interesant ,,palmeres”! Cu siguranță că, spre deosebire de Coțofană, Mița ,,Biciclista” nu a primit niciodată, drept ,,cadou”, un inel din platină cu diamante de 70.000 de euro. Iar asta nu pentru că iluștrii ei amanți ar fi fost mai zgârciți decât cei ai judecătoarei, ci doar pentru că, pe vremea ,,Micului Paris”, euro încă nu fusese inventat.

În rest…nici o deosebire! Totuși, ceva tot nu pricepem: frumoasa și inteligenta Coțofană a ,,prestat” pentru cadourile cu pricina în timpul său liber, ori ,,în misiune”, ca sarcină de serviciu trasată de șefii săi de la SRI. Iar în cazul că varianta din urmă este cea reală, sugerăm niște ,,nume conspirative” pe care distinsa le-ar putea prelua fără nici o problemă: ,,Foamea Neagră”, ,,Lica Geamantan” , ,,Napoleon” sau, de ce nu, ,,Lulu Curdefier”. Ce-i drept, acestea nu mai trăiesc în zilele noastre dar, la vremea lor, în ,,Micul Paris”, respectivele doamne s-au bucurat de un mare ,,succes de public”.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: