PLANGACIOSUL ROBERT NEGOITA AUDIAT LA PARCHETUL GENERAL!

2 nov.

Robert Negoiţă

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță este audiat la Parchetul General pentru în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu și instigare la fals în legătură cu teza de doctorat.

Pe 12 octombrie, Robert Negoiță a fost pus sub urmărire penală de procurori, fiind suspect în acest dosar.

Coordonatorul lucrării lui Negoiţă, Ioan Dascălu, este şi el acuzat de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual și uz de fals, fiind urmărit penal.

Robert Negoiță a devenit doctor în Științe Juridice în anul 2012, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, cu teza de doctorat „Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social”.

Ministerul Educaţiei anunţa, la data de 24 iunie, că CNATDCU a primit cererea Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” privind retragerea titlului de doctor în cazul primarului Sectorului 3, instituţia de învăţământ constatând că lucrarea de doctorat este plagiată.

Dosarul a fost deschis ca urmare a autosesizării procurorilor de la Serviciul pentru coordonarea activităţii Ministerului Public, în domeniul drepturilor de proprietate intelectuala, din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistica a Parchetului General, au declarat surse judiciare pentru agenția citată. Ulterior, cauza a fost înregistrată pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, nefiind începută urmărirea penală „in personam”.

La scurt timp după ce a primit verdictul de plagiat, Robert Negoiţă a reacţionat pe pagina sa de Facebook: „Singurul lucru pe care îl regret este acela de a mă fi lăsat tentat, în trecut, de această <<modă>> a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o baza sănătoasă! Mi-am asumat acest principiu în calitate de primar dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectiva academică. Tocmai de aceea, mă voi supune deciziei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), dacă acesta va decide să îmi retragă titlul de doctor”.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: