PRENUMELE DE JULIEN A FOST ALES DE MAMA LUI DACIAN CIOLOS CARE CAND ERA GRAVIDA CU EL ,CITIND „ROSU SI NEGRU”DE STENDHAL ,S-O INDRAGOSTIT DE PERONAJUL JULIEN SOREL!

2 Noi

 

Imagini pentru DACIAN CIOLOS SI PARINTII POZE

Numele premierului Dacian Julien Cioloș are o adevărată poveste în spate. Nu este ales la întâmplare, prenumele Julien fiindu-i dat după un personaj important din cartea „Roșu și negru” scrisă de Stendhal.

Decizia a fost luată de către mama premierului, asta după ce, în timpul sarcinii, lecturând binecunoscuta operă „Roșu și negru” s-a îndrăgostit de personajul Julien Sorel. Pe de altă parte, Dacian a fost alegerea tatălui, mai adaugă prim-ministrul:

”Pur şi simplu, ceea ce mi-a spus mama – că după ce a născut şi discuta cu tata prenumele pe care să mi-l dea, tata avea o idee fixă cu Dacian. Auzise acest prenume şi voia neapărat să fie al meu. Mama a propus Julien pentru că în perioada sarcinii, stând mai mult acasă, mi-a spus că a citit citit «Roşu şi negru». Era perioada când era destul de dificil să faci rost de o carte bună. Făcuse rost de o carte bună şi a citit «Roşu şi negru», de Stendhal şi a marcat-o personajul Julien Sorel şi a propus Julien”, a dezvăluit Dacian Cioloş.

De observat că numele complet al premierului a fost utilizat în ultima perioadă, de diferiți lideri politici, mai mult în momentele în care i s-au adus critici. Printre aceștia îi regăsim pe Liviu Dragnea, președinte PSD și Traian Băsescu, lider PMP.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: