BLAGA-BOC-VIDEANU TRIADA MAFIOTA PEDELISTA ,DEVENITA PENELISTA AUDIATA LA DNA PLOIESTI!

3 nov.

Fostul premier Emil Boc, foştii miniştri ai Economiei Adriean Videanu şi Ion Ariton au ajuns joi la DNA Ploieşti pentru audieri, în calitate de martori, în dosarul lui Vasile Blaga, în care acesta este urmărit penal pentru trafic de influență, dosar ce vizează modul în care ar fi fost finanțat PDL.

Ariton a spus la intrarea în sediul DNA Ariton , răspunzând unei întrebări, că a venit în calitate de martor.

Potrivit DNA, Blaga ar fi primit în mod repetat în perioada 2011-2012, prin interpus, 200.000 de euro, iar de la Gheorghe Ștefan, 500.000 de euro, bani despre a căror proveniență avea cunoștință. La data faptelor, Blaga era secretar general al PDL.

Marţi, procurorii l-au anunţat pe Blaga că i-au pus un sechestru de 700.000 de euro pe avere.
Inculpat în aceaşi dosar, şi lui Gheorghe Ştefan „Pinalti”, fost primar în Piatra Neamţ, i-a fost instituit sechestru pe avere.

În aceeaşi cauza este anchetat omul de afaceri Horaţiu Brună Berdila.

Potrivit DNA, între Blaga şi Ştefan a existat o înţelegere pentru obţinerea de bani pentru partid prin numirea de persoane agreate în conducerea de instituţii şi companii de stat care să atribuie contracte firmelor dispuse să cotizeze la PDL.

„La nivelul anului 2009, în cadrul formaţiunii politice aflate la guvernare a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere şi anume secretarul general Blaga Vasile şi vicepreşedintele Ştefan Gheorghe, în sensul obţinerii de bani pentru partid.

Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către firme dispuse să,,cotizeze￯ pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: