CONFERINTA NATIONALA EXTRAORDINARA A UNPR,AL CARUI PRESEDINTE ESTE SENATORUL MARIAN VASILIEV A ANULAT FUZIUNEA DINTRE PMP SI UNPR,DAND O LOVITURA DURA LUI TRAIAN BASESCU CARE SE VEDE SCOS DIN JOC INTRUCAT PMP-UL NU ESTE PARTID PARLAMENTAR!

3 Noi

image

Fostul președinte, Traian Băsescu, încasează o lovitură grea înaintea alegerilor parlamentare.

Fuziunea cu cei de la UNPR se va rupe.

Totul s-a întâmplat la apelul lui Ion Răducanu, titrează debanat.ro.

Mai mulți progresiști nemulțumiți au votat anularea fuziunii cu partidul lui Traian Băsescu.

La întâlnirea convocată la București au fost prezenți 428 de „progresiști”, în condițiile în care cvorumul era de 420.

S-a votat anularea fuziunii cu PMP în unanimitate și s-a luat act de plecarea din partid a fostului președinte Valeriu Steriu.

În locul lui a fost numit senatorul de Constanța, Marian Vasiliev. Acesta atacase de mai mult timp în instanță fuziunea dintre PMP și UNPR. Secretar general al noului UNPR a fost ales senatorul de Maramureș Nuțu Flonta, conform debanat.ro.

Ion Răducanu rămâne vicepreședinte național și președinte al organizației Timiș. Săptămâna trecută, după ce se retrăgea de pe lista de candidați a PMP, Răducanu afirma că se va lăsa de politică începând cu data de 1 ianuarie 2017, mai spune sursa citată.

Peste 400 de reprezentanți ai organizațiilor județene, printre care și cea de la Galați, au participat marți la Conferința Națională Extraordinară a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), în cadrul căreia a fost denunțată fuziunea cu Partidul Mișcarea Populară (PMP) și au fost excluși din UNPR atât artizanul acestei fuziuni, fostul președinte al UNPR Valeriu Steriu, cât și pe cei care au trecut la PMP.

O conferință extraordinară a UNPR convocată tot pentru anularea fuziunii cu PMP a mai fost organizată pe 24 octombrie, dar acea tentativă a eșuat pentru că au participat reprezentanți ai 11 organizații UNPR, nefiind asigurat cvorumul. De această dată a fost asigurată reprezentativitatea și deciziile Conferinței Naționale Extraordinare a UNPR sunt statutare și în consecință au valoare juridică.

Fuziunea PMP – UNPR, „în favoarea exclusivă a PMP”

Potrivit unui comunicat al UNPR, în cadrul Conferinţei a fost prezentat Raportul privind stadiul și consecințele fuziunii prin absorbție cu PMP.

Concluzia a fost că „fuziunea dintre PMP și UNPR s-a realizat în mod defectuos, în favoarea exclusivă a PMP, încălcându-se principiile stabilite la Congresul de fuziune și la primul Consiliu Executiv Național al PMP, atunci când au fost numiți președinții interimari ai organizațiilor județene”.

La conferința extraordinară a UNPR a fost supusă la vot şi aprobată în unanimitate decizia de eliberare din toate organele de conducere ale UNPR, de la toate nivelurile, a celor trecuți la PMP.

Eugen Chebac a redevenit președintele UNPR Galați

Președintele de ședință a propus Conferinței Naționale Extraordinare anularea tuturor deciziilor de schimbare din funcție a președinților și a altor organe de conducere emise de fostul președinte Valeriu Steriu, precum şi repunerea în funcțiile de președinți ai organizațiilor județene aleși, precum și a celor numiți interimar de către actuala conducere  UNPR. Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

În aceste condiții, este nulă de drept și decizia de zilele trecute a lui Valeriu Steriu, care îl numea președinte al UNPR Galați pe Victor Malinovici, președinte al Organizației Județene UNPR Galați redevenind Eugen Chebac.

A fost anulată fuziunea PMP – UNPR

Cea mai importantă decizie a Conferinței Naționale Extraordinare a UNPR a fost anularea fuziunii cu PMP:

„Totodată, s-a luat decizia de revocare a Hotărârii Conferinței Naționale Extraordinare a Uniunii Naționale pentru Progresul României din 20 iunie 2016, prin care s-a decis fuziunea prin absorbție a UNPR de către PMP şi s-a aprobat continuarea activității de sine stătătoare a Uniunii Naționale pentru Progresul României, potrivit statutului și în baza prevederilor Legii partidelor politice nr. 14/2003”.

Demersuri pentru anularea fuziunii în instanță

În cadrul Conferinței Naționale Extraordinare, deputatul UNPR Marian Vasiliev a fost ales preşedinte al UNPR și a fost mandatat să facă toate demersurile necesare și să semneze toate documentele ce se impun pentru a interveni în calitate de petent, direct sau indirect, prin avocat în procesul în apel în Dosarul nr.287115/3/2016, ce se desfășoară în 03 noiembrie 2016, la Curtea de Apel București, pentru a prezenta instanței decizia Conferinței Naționale Extraordinare a UNPR, de anulare a fuziunii PMP – UNPR.

„De asemenea, a fost împuternicit Biroul Politic Permanent Național să prezinte în fața Completului Curții de Apel București manifestarea lipsei de voință și dorință a UNPR de concretizare a fuziunii cu PMP, pentru încălcarea flagrantă a prevederilor protocolului de fuziune și să prezinte renunțarea expresă la cererea de înregistrare a fuziunii, solicitând instanței de judecată să ia act de încălcările protocolului prezentate în raportul supus dezbaterii în Conferința Națională Extraordinară din 01.11.2016, precum și de faptul că procesul verbal încheiat la precedenta Conferință nu este valid, având în vedere faptul că respectivul forum suprem de conducere al partidului nu a aprobat prin vot fuziunea așa cum se specifică în acest document”, se spune în comunicatul UNPR.

UNPR Galați, prima organizație din țară care a rupt fuziunea cu PMP, susținând necondiționat PSD

Reamintim că UNPR Galați este prima organizației din țară care a denunțat fuziunea PMP – UNPR. La ședința Comitetului Executiv Județean UNPR Galați de pe data de 22 octombrie a fost votată în unanimitate de către cei 200 de participanți la ședință o rezoluție prin care se aproba ruperea protocolului de fuziune cu PMP:

„Comitetul Executiv Județean al UNPR Galați, întrunit în ședință statutară pe data de 22 octombrie, adoptă următoarea rezoluție: Analizând activitatea liderilor PMP de la data încheierii protocolului de fuziune, s-a constatat o totală lipsă de interes pentru a realiza fuziunea la modul real. Organizația Județeană UNPR Galați denunță fuziunea cu PMP și mandatează președintele organizației județene, pe domnul deputat Eugen Chebac să realizeze demersul pentru păstrarea identității UNPR”.

Atunci s-a mai luat decizia ca UNPR Galați să susțină necondiționat PSD la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: