O INTREBARE PENTRU JULIEN CIOLOS:ESTE REPREZENTANTUL ROMANIEI SAU AL COMISIEI EUROPENE PENTRU CA INTERESELE SUNT DIVERGENTE ,INTRUCAT ACEST CETATEAN FRANCEZ AJUNS PREMIER ,PRIMESTE SALARIU SI DE LA C.E.!

3 nov.

Cioloș nu vede care e problema dacă este premier al României și primește salariu și de la CE

Dacian Cioloș primește un salariu de la Comisia Europeană, în timp ce este premier al României.

 

Întrebarea este următoarea: Dacian Cioloș este reprezentantul României sau al Comisiei Europene pentru că interesele sunt divergente.

Pozițiile din instituțiile europene sunt plătite foarte bine, dar de „alocația de tranziție” românii nu știau. Foștii comisari europeni, la doi ani după ce și-au încheiat mandatul, mai primesc cel puțin 8.300 de euro pe lună ca să nu fie tentați să se angajeze în posturi bine plătite, unde să dezvăluie secrete din timpul activității la Comisia Europeană. Scopul acestui salariu este de a evita conflictul de interese și de a preveni ca aceștia să nu se angajeze imediat în ramura industriei unde sunt specializați. Chiar și așa, majoritatea foștilor comisari europeni s-au întors la joburile foarte bine plătite ca manageri.

Pe lista publicată de Politico.eu figurează și Dacian Cioloș care primește după cum am precizat anterior peste 8.300 de euro în timp ce este premier al României.

La începutul anului, perioada maximă a beneficiilor care erau acordate în baza unei legi din 1967 a fost scurtată de la trei la doi ani.

 

„Am văzut lucrurile acestea prezentate ca o surpriză, ca un șoc. Dacă vă uitați în declarațiile mele trecute, veți vedea că am spus încă de când am terminat mandatul că există această indemnizație pentru toți foștii comisari europeni. Este o indemnizație de tranziție care durează trei ani după mandat care se acordă pentru că există și niște restricții profesionale pentru foștii comisari. Ea se acordă automat fără nicio obligație din partea persoanelor respective față de CE și se acordă tuturor foștilor comisari europeni. Voi primi acești bani până în noiembrie 2017. Apare în declarația mea de avere. Nu sunt bani care vin de la firme private care să aibă contracte cu guvernul, nu sunt bani care să vină din partea unora care au interese la guvern. Sunt bani pe care îi am de la o instituție publică și vin pe baza unui regulament european care nu au nicio legătură cu responsabilitatea pe care o am în momentul de față. Este vorba de jumătate din salariul net de comisar.

Poziția mea ca premier față de Comisia Europeană a fost foarte clară de la început. Atunci când au fost lucruri de criticat am criticat, atunci când a trebuit să susțin puncte de vedere ale României le-am susținut. Nu am nicio obligație față de CE. Independența mea este totală! Sunt conștient de responsabilitatea pe care o am în calitate de premier. Îmi dau seama că persoana mea va fi ținta a tot felul de informații. Eu am fost și voi rămâne onest. Nu am nimic de ascuns”, a zis Dacian Cioloș.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: