PENALUL JULIEN CIOLOS PREMIERUL LUI GEORGE SOROS SI DECLARATIA SA DE AVERE!

3 nov.

Dacian Cioloș, fost comisar european pentru Agricultură în Comisia Barroso, a dat câteva explicaţii după controversele apărute în presă cu privire la declaraţia sa de avere.

Cioloș a explicat că sursa banilor din declaraţia sa nu este una privată, de la firme interesate de contracte cu statul, ci de la o instituție publică pe baza unor regulament european.

Premierul a explicat că foști icomisari europeni încă primesc indemnizații lunare de aproximativ 8.300 de euro, deși au terminat mandatul încă din noiembrie 2014.

Această plată, spune Cioloş, este,de fapt, o compensaţie, având în vedere că are restricţii pe piaţa muncii, pentru a fi evitat conflictul de interese şi pentru a se preveni angajarea pe joburi plătite de companii în care ar putea să folosească informații pe care le știu din instituția europeană.

„Am văzut și eu lucrurile astea prezentate ca o noutate șoc supriză. Dacă vă uitați în declarațiile mele din trecut am spus încă de când am terminat mandatul că există această indemnizație care se dă pentru toți comisarii pentru că sunt restricții profesionale pentru foștii comisari. Se dă fără nicio obligație pentru foștii comisari față de Comisia Europeană, se dă pentru 3 ani, noiembrie 2014-noiembrie 2017.

Ea apare în declarația de avere, totul a fost făcut transparent, nu sunt bani de la firme private care să aibă contracte cu guvernul, nu sunt bani care să vină din partea altora care să aibă anumite interese, sunt banii care vin de la o instituție publică pe baza unor regulament european.

Poziția mea ca prim-ministru față de Comisia Europeană a fost foarte clară de la început, când a fost de criticat, am criticat, când am avut de susținut puncte de vedere ale României, am susținut. Nu am nicio obligație, față de Comisia Europeană. Pentru că văd tot felul de comentarii din partea unora, nu eu sunt premierul care a primit un „to do list” de la Comisia Europeană care să îi spună ce să facă.

Eu sunt cel care a spus clar foarte ferm atunci când a fost cazul că România nu acceptă cotele de migranți, eu sunt cel care am negociat și am insistat pentru implicare Comisiei Europene pentru eliminarea vizelor pentru Canada.

Nu am absolut nicio problemă și vreau să fie foarte clar pentru toți cetățenii că indepedența mea este totală și sunt foarte conștient de responsabilitatea pe care o am în calitatea actuală”, a declarat Dacian Cioloș.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: