AMBASADA SUEDIEI CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU:”UN DESANTAT CULT AL PERSONALITATII PENTRU PENALA LULUTZA LASCU-KOVESI!”

4 nov.

Prima oară cînd am văzut clipul de pe YouTube am crezut că este vorba despre ceva fabricat de adversarii Codruţei Kövesi. Cînd am realizat că nu este aşa, ci este vorba despre o postare oficială a Ambasadei Suediei, mi-am dat seama în ce pericol se află mult trîmbiţatul nostru stat de drept! Oare cum este posibil aşa ceva?

Clipul acesta (sic!) este o manipulare ordinară pe care nici cei mai teribili activişti bolşevici nu şi-au putut-o imagina atunci cînd făceau cultul personalităţii lui Stalin! Ca să nu spunem că, pentru aşa ceva, s-ar fi ruşinat şi „cîntăreţii” lui Ceauşescu.

Prima manipulare apare chiar în cadrul 2 al clipului, în care pe ecran este scris: „Cu ocazia ceremoniei de decorare, şefa DNA a primit mesaje din partea românilor şi a unor ambasadori străini din Bucureşti”:

Ce porcărie este asta? Dacă nu m-ar mira că Moise Guran s-a dus cu mesajul în băţ la Kövesi, cum am putea să credem că „vînzătoarea din Obor” sau „ceasornicarul” i-au transmis astfel de mesaje? Se vede din elicopter că tot filmul acesta nu este un colaj din „mesajele primite”, ci o făcătură regizată, filmată de profesionişti şi montată în aşa fel încît să transmită un mesaj concret: toată România, de la vlădică la opincă, o sprijină pe Kövesi!

Băi, să moară Marea Neagră! Chiar aşa să fie? Tocmai acum, cînd Kövesi este în centrul a două uriaşe scandaluri: plagiatul tezei de doctorat şi Operaţiunea Black Cube?

Vă prezentăm mai jos capturile realizate de cotidianul.ro de pe clipul acesta (sic!) propagandistic pentru ca istoricii să reţină numele „actorilor”, astfel încît generaţiile viitoare să ştie cine sînt vinovaţii acestui început de „autoritarism” deşănţat:

Cele mai haioase momente ale clipul care definesc cultul personalităţii Laurei Codruţa Kövesi ni se par următoarele:

Antonia, studentă: „Nu doar să-i băgaţi în închisoare, ci să le luaţi tot pentru că sînt răi şi vor răul ţării ăsteia”.

Mariana, vînzătoare: „Mergeţi înainte! Noi, din Piaţa Obor, vă susţinem.

Moise Guran, jurnalist: „Aş vrea să-i mulţumesc doamnei Laura Codruţa Kovesi că ne-a salvat reputaţia.

Andreea Botoş, studentă: „Îi mulţumesc doamnei Codruţa Kovesi pentru că este Superman-ul României care salvează ţara asta!

Alexandru Neacşu, ceasornicar: „Trebuie şi ea susţinută de mai multă lume, pentru că singură nu poţi să faci în ţara asta nimic!”

Loredana Alexe, proiect manager: „Mă bucur nespus că avem printre noi o wonder woman autentică”.

Pentru ca şi cei mai tineri să înţeleagă mai bine ce este „cultul personalităţii” şi care sînt efectele lui imediate, reproducem cîteva poezii cretine despre dictatori. Mai întîi despre Lenin:

ÎN APRIL

„Vin acasă în april / Mii de rândunici. / În april, în april, / S-a născut Ilici.

Iese iarba în april, / Mugurii cei mici. / În april, în april, / S-a născut Ilici.

Joacă hora în april / Octombrei voinici. / În april, în april, / S-a născut Ilici”.

Iată încă două „poezii” despre Nicolae Ceauşescu şi despre „odioasa” Elena Ceauşescu:

Partidul, Ceauşescu, România

„Sunt zilele ce-n inimă aşteaptă / Şi care mărturii de timp rămân, / Căci ne conduce-o forţă înţeleaptă, / Partidul nostru Comunist Român.

Şi-n fruntea lui cea limpede veghează / Un înţelept şi ne-nfricat bărbat, / Inimă tânără şi minte trează, / În care ţara-ntreagă s-a-ntrupat.

E Omul – Ceauşescu Nicolae – / Iubit ca steagul nostru tricolor, / Ca steagul roşu, limpede văpaie, / În zborul liber către viitor”.

Odă Elenei Ceaușescu

„Urare de iarnă / Este fiica prea iubită / A acestui brav popor, / De luceferi străjuită / Și de steagul Tricolor / E Elena Ceauşescu. / Suflet nobil și vibrant. / Mama bună, om politic / Și prestigios savant. / Înțeleaptă-i este fapta / Năzuind spre viitor, / Tot cu cinste sta în dreapta / Marelui conducător”.

În clipul acesta (sic!) de preaslăvire a Laurei Codruţa Kövesi apar şi cîţiva ambasadori: Päivi Pohjanheimo (Finlanda), Hans Klemm (SUA), Werner Hans Lauk (Germania) şi Davor Vidiš (Croaţia). Sînt tare curios dacă acolo, în ţările lor, aceştia au îndrăznit vreodată să spună astfel de cuvinte despre şefii Parchetelor, aşa cum fac acum cu Codruţa Kovesi!

Ceva ciudat pare că se întîmplă, din moment ce faţă de şefa DNA se pogoară asemenea acţiuni internaţionale cărora noi, aici, în România, nu le găsim noima. Vă reamintesc că acum cîţiva ani, cînd ministrul Economiei din Germania, Theodor zu Guttenberg, a fost acuzat de plagiat, a pierdut nu numai fotoliul de ministru şi titlul de doctor, dar a fost nevoit să-şi dea demisia din Parlament, ieşind complet din sfera publică! În aceste condiţii, cum să înţelegem poziţia ambasadorului german care o ridică în slăvi pe plagiatoarea Kovesi, ştiind că la el în ţară faţă de plagiat este o toleranţă zero?

Clipul acesta (sic!), care poate fi numit „Odă pentru Kovesi”, nu intră deloc în limitele logicii. E ceva aici care ne scapă şi mi-e teamă de momentul în care vom înţelege ce este în spatele acestui „cult internaţional al personalităţii”! Pînă atunci, nu ne rămîne altceva decît să ne distrăm cu această parodie, cu totul şi cu totul penibilă, cretină şi, mai degrabă, batjocoritoare la adresa Laurei Codruţa Kövesi.

Reclame

2 răspunsuri to “AMBASADA SUEDIEI CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU:”UN DESANTAT CULT AL PERSONALITATII PENTRU PENALA LULUTZA LASCU-KOVESI!””

  1. oldpoet56 4 noiembrie 2016 la 4:45 pm #

    Great article, thank you for posting it. I am going to reblog it for you so that (hopefully) more people get a chance to see it and to read it.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: