INTAIUL CORUPT CARE UCIDE,KLAUS WERNER JOHANNIS A RETRIMIS LA PARLAMENT,SPRE REEXAMINARE LEGEA PRIVIND SANCTIONAREA SI PREVENIREA CORUPTIEI!

4 Noi

Klaus Iohannis, a trimis joi, 3 noiembrie Parlamentului, spre reexaminare, legea privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.

Textul de lege ar conține inadvertențe. Partea cu care președintele nu este de acord se referă la noile prevederi care  lărgesc sfera societăților comerciale la care alesul local poate avea calitatea de reprezentant în adunarea generală a acționarilor.

Modificarea propusă ar permite interpretarea că alesul local poate avea calitatea de reprezentant în adunarea generală a acționarilor unei societăți comerciale reglementate de Legea nr. 31/1990, fără vreo distincție în ceea ce privește interesul colectivității locale.

Legea, în actualul text ar fi generat incertitudine juridică și practică instituțională inconsecventă, după cum se arată în cererea de reexaminare trimisă președintelui Senatului.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: