KLAUS WERNER JOHANNIS INSTIGA LA ANARHIE SI REVOLTA PE ANGAJATII DE LA SRTV SI SRR NEFIIND DE ACORD CU ELIMINAREA TAXEI RADIO-TV,INTRUCAT ACEASTA INSTITUTIE ESTE OBIEDENTA PUTERII REGIMULUI NAZIST A LUI JOHANNIS!

4 nov.

Imagini pentru IOHANNIS,DRAGNEA POZE

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut vineri că SRTV şi SRR vor să fie obediente în faţa preşedintelui Klaus Iohannis şi resping propunerea PSD care le-ar asigura un buget ce nu le-ar afecta independenţa faţă de politic, afirmând că PSD va reacţiona dacă şeful statului retrimite legea în Parlament, scrie MEDIAFAX.

”Într-o strânsă colaboarea cu conducerile Radio-Tv, foarte obediente amândouă, le-a chemat la Cotroceni, nu ştiu de ce, de fapt nici nu mai contează în condiţiile în care Klaus Iohannis este în ziarul electoral al PNL, aruncând Constituţia la gunoi, că asta a făcut (…) şi le-a spus «revoltaţi-vă voi puţin ca să am eu motiv sau pretext ca să spun de ce vreau să întorc legea înapoi pentru că eu nu vreau să mai ajungă bani mai mulţi la români ». (…) Este o prostie. Bugetul TVR acum este alimentat cu cel puţin 30% din bugetul de stat, iar la Radio – care era cel mai revoluţionar acest independent politic pus politic sută la sută când a fost numit, domnul Miculescu, – 50% din buget este din bugetul de stat”, a declarat Liviu Dragnea, solicitat să comenteze retrimiterea în Parlament a legii privind eliminarea a 102 taxe, printre care cea radio-tv.

Liviu Dragnea a afirmat că posturile publice de radio şi televiziune vor să depindă ca şi până acum de Guvern şi să îi fie obedienţi lui Iohannis, pentru că altfel nu s-ar opune propunerii făcute de PSD.

”Ei nu vor asta (să aibă bugetul asigurat-n.r.). Ei vor să fie obedienţi la Klaus Iohannis. Le doresc succes şi dacă Klaus Iohannis vrea să întoarcă legea în Parlament, când o să vedem asta o să reacţionăm”, a mai spus el.

Președintele Klaus Iohannis a avut, zilele trecute, întâlniri cu şefii SRR și SRTV pe tema eliminării taxei radio-tv, aflată printre cele 102 taxe care vor fi eliminate dacă Legea Dragnea intră în vigoare.

Întrebat de jurnaliști, miercuri, la un eveniment public, dacă va promulga legea, președintele Klaus Ioahannis a afirmat:

„Nu am o abordare pauşală. De obicei promulg legile. Câteodată le trimit înapoi şi câteodată le trimit la CCR. Despre legea cu cele 102 taxe, legea este în analiză şi aici cred că trebuie să discutăm un pic mai nuanţat. În principiu este bine să se renunţe la unele taxe. Este un lucru pe care şi eu l-am spus, dacă vă amintiţi, în campania electorală, că avem pur şi simplu prea multe taxe. Dar de aici până la o procedură de ultraurgenţă, care nu permite nici o discuţie publică, nici o evaluare serioasă – este cale lungă. Şi dacă despre majoritatea taxelor am putea să discutăm şi probabil s-ar găsi soluţii să se renunţe la ele, au rămas două care, după părerea mea, încă trebuie bine discutate.

Am primit şi aţi urmărit, probabil, cu toţii, în ultimele zile, foarte multe solicitări de la entităţi europene, de la EBU, de la sindicate din media, de la asociaţii profesionale, care toţi îmi cer să nu promulg această lege, fiindcă televiziunea şi radioul publice nu e bine să funcţioneze pe bani de la buget, fiindcă ajung prea uşor să fie dirijate politic. Această chestiune trebuie mult mai bine discutată.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: