LEGEA PRIVIND CRESTERI SALARIALE IN SANATATE SI EDUCATIE ADOPTATA!

7 nov.

Imagini pentru CAMERA DEPUTATILOR POZE

Modificarea Ordonanței 20/2016 privind creşterea salariilor din Sănătate și Educație a făcut luni obiectul unor discuţii aprinse în Camera Deputaţilor.

În timp ce Dragoș Pîslaru, ministrul muncii, a susţinut că aceste măriri nu se pot susţine financiar, liderul PSD Liviu Dragnea l-a contrazis acuzându-l că ține banii necheltuiți la buget în loc să mărească salariile şi că răspândește știri false, lucru pedepsit de Codul Penal.

„Guvernul a venit cu OUG 20 pentru a face corecții în sectorul public, în două sectoare. În sănătate avem o grilă de salarizare care repune ordine și oferă creștere medie de 15%.

În ceea ce privește educația, a oferit o creștere medie de 10% – 5% din august şi 5% de anul următor. Ca pas următor, guvernul a început să lucreze cu partenerii sociali la proiectul unei legi de salarizare unitar”, a declarat Pîslaru în plenul Parlamentului.

Ministrul a acuzat că prin măsurile ce vor fi luate acum, dacă sunt votate modificările la ordonanță în plen, în loc să se corecteze inechitățile din sistem se vor crea altele mai mari.

„În prag de alegeri este ilegal să se adopte asemenea creșteri”, a acuzat Dragoș Pîslaru, care a mai adaugăt că „nu s-a învățat nimic din lecțiile anterioare, despre echitate”, potrivit b1.ro.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: