FOSTUL PECERIST , PENALUL EUGEN NICOLAESCU,FOST CONTABIL DE I.AS.,DEVENIT „MARE LIBERAL”SI VINOVAT DE GENOCIDUL DIN SPITALE A ANUNTAT CA PNL”CE A MAI RAMAS DIN EL”:VA CONTESTA LEGEA MAJORARII SALARIALE LA CCR!”

9 Noi

Liderul deputaților PNL Eugen Nicolăescu a anunțat că liberalii fac plângere în justiţie în condiţiile în care, spun liberalii, actul normativ privind majorările salariale a fost votat marţi prin fraudarea votului.

Plângerea este îndreptată împotriva celor care au condus şedinţa de plen din Camera Deputaţilor, în care a fost adoptat proiectul de lege privind adoptarea OUG 20/2016 cu amendamente.

De altfel, PNL a cerut marţi ca parcursul proiectului de lege privind adoptarea OUG și al celorlalte proiecte adoptate luni în ședința de plen să fie stopat.

„În ciuda probelor zdrobitoare pe care le-am pus la dispoziție, majoritatea din Biroul permanent, PSD — ALDE, a refuzat măcar să se uite pe ele, nici nu a vrut să ia în considerație faptul că sunt puși în fața unor documente pe care să le analizeze și să ia o decizie în cunoștință de cauză. Această atitudine arogantă trebuie dezavuată de toată lumea. Le-am atras atenția în cadrul ședinței Biroului permanent că în Regulament nu se specifică faptul că se supune la vot solicitarea unui lider de grup de a se verifica cvorumul prin apel nominal și cu toate astea s-a încălcat Regulamentul și s-a supus la vot. În consecință, cred că este un abuz îngrozitor de grav pe care l-au făcut PSD și ALDE în această ședință. Le-am comunicat oficial de la microfonul Bp că noi, grupul parlamentar PNL, ne vom adresa justiției pentru a se verifica dacă a fost sau nu a fost cvorum la această ședință la care ne referim și faptul că s-au adoptat acte normative prin fraudarea votului”, a precizat Nicolăescu la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.

Liderul liberal a menționat că a solicitat Biroului permanent să pună la dispoziția grupului PNL înregistrările audio și video de la ședința de plen de luni, iar aceste documente vor fi atașate, alături de cele pe care le dețin liberalii, la dosarul cu care vor merge în instanță.

Eugen Nicolăescu a arătat că plângerea penală pe care o vor face liberalii va viza trei persoane: președintele de ședință și cei doi secretari, „pentru că ei sunt cei care și-au asumat public și legal această situație”. Cei trei sunt președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, și secretarii Marcel Ciolacu și Dragoș Zisopol.

De asemenea, PNL sesizează CCR cu privire la OUG 20/2016

„PNL nu poate ignora faptul că votul exprimat în plenul Camerei Deputaților nu a fost dat în conformitate cu prevederile regulamentare și că încalcă jurisprudența constituțională”, a explicat Nicolăescu, într-un comunicat de presă.

În opinia liberalilor, lucrările Camerei Deputaților au fost deschise luni în mod ilegal, la fel și ședința de vot final.

„Potrivit actualei structuri a Camerei Deputaților, cvorumul legal de ședință este de 177 de deputați, condiție care nu a fost întrunită nici la deschiderea ședinței de dezbateri (cităm din declarația președintelui Camerei Deputaților, domnul Florin Iordache: ‘din totalul celor 353 de deputați, și-au înregistrat prezența 152 de deputați’), nici la începutul ședinței de vot final, conform înregistrărilor video captate de sistemul audio-video propriu al Camerei Deputaților”, se arată în comunicatul citat.

PNL consideră că actele normative dezbătute și votate în ședința de luni au fost „în mod ilegal” declarate adoptate, prin încălcarea dispozițiilor constituționale și regulamentare.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: