GRIGORE I.CULIAN:”HARTIE IGIENICA PENTRU MANCATORII DE RAHAT DIN PRESA ROMANEASCA MERCENARII LUI GEORGE SOROS,PRO-GLOBALIZARE,ANTI-TRUMP:”DONALD TRUMP ESTE PRESEDINTE SAU „MELANIA ,DRAGOSTEA MEA!”,E O GLUMA DESIGUR!

9 nov.

Acum trei zile scriam în cotidianul.ro că Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale din America, invocând şi câteva argumente care m-au determinat nu numai să votez cu candidatul republican, dar să-i ofer şi sprijinul ziarului pe care l-am fondat şi îl conduc, “New York Magazin”. Am făcut-o transparent şi necondiţionat, înfuriat pe propaganda mincinoasă din mediaamericană (cu excepţia FoxNews şi AmericaOne), dar şi românească, ambele fruntaşe pe ramură la linsul părţii dorsale a candidatei democrate Hillary Clinton. Interpretările tendenţioase ale declaraţiilor lui Trump umpleau sticla, aerul, Internetul şi/sau hârtia cu minciuni greu de digerat pentru orice jurnalist care îşi face meseria cu onestitate şi a învăţat la şcoală ce înseamnă cuvântul ETICĂ. Românii care au citit acel articol m-au înjurat ca lauşa cortului la secţiunea “Comentarii”, dar nu m-am supărat, fiindcă ştiam cât de uşor e să speli creierele unor oameni neinformaţi şi manipulaţi de purtătorii de pix sau de vorbe. Deh, după atâţia ani de presă, am stomac de politician.

Dar să vedem de ce a câştigat Donald Trump alegerile prezidenţiale dinAmerica, bătând toate calculele hârtiei şi ale sondajelor mincinoase favorabile rivalei democrate. Din sculare în culcare auzeam că miliardarul american a dat mai multe falimente. Adevărat, dar nimeni nu a spus/scris că patru dintre cei mai buni manageri de la cazinourile din Atlantic City deţinute de Trump au murit într-un “accident” de elicopter. Maeştrii manipulării spuneau că miliardarul american e xenofob, rasist şi împotriva nou-veniţilor în America. Fals! Trump s-a declarat ferm împotriva emigranţilor ILEGALI! Am mai aflat de la televizor că Trump nu şi-a plătit taxele de mai mulţi ani. Fals! Falimentul, prin capitolele 11 şi 13 (reorganizare), îţi oferă posibilitatea de a deduce pierderile pe cale legală.

Propaganda mincinoasă ne “informa” că Donald Trump ar fi afemeiat. Fals! O fi avut omul aventuri în tinereţe, dar acum are o soţie superbă, o familie unită şi nişte copii educaţi. Nu în ultimul rând, gogomanii din presă susţineau că Donald Trump ar fi omul ruşilor. Nu am auzit o prostie mai mare! Aş putea continua, dar mă opresc aici.

Donald Trump a câştigat alegerile pentru că Administraţia Obama a fost un dezastru pentru America, atât în plan intern, dar, mai ales, extern. În ultimii opt ani americanii s-au trezit mai săraci, deşi munceau mai mult, cu preţurile dublate la asigurările medicale şi serviciile înjumătăţite (ObamaCare), fără locuri de muncă bine plătite, dar şi fără speranţa ca lucrurile s-ar putea schimba. În plan extern, prestaţia sub orice critică a lui Hillary Clinton în vremea când era secretar de stat a lăsat urme adânci, crizele prost gestionate din Egipt, Algeria şi Siria aruncând în aer Nordul Africii, Orientul Mijlociu şi Apropiat. Dintr-un popor cândva respectat şi admirat, americanii au devenit cea mai hulită naţiune de pe planetă, riscând să-şi piardă rolul de lider mondial.

În aceste condiţii, o eventuală victorie a lui Hillary Clinton ar fi însemnat continuarea unor politici falimentare în toate planurile, fiindcă America are nevoie de o schimbare reală, nu de vorbe şi minciuni. Donald Trump a câştigat aseară o bătălie cu un sistem corupt şi ineficient, nu cu Hillary Clinton, iar americanii nu sunt proşti şi au înţeles asta. De aceea l-au votat pe Trump.

P.S. Traian Băsescu şi ambasadorul american Hans Klemm sunt în avion, în drum spre America. Vin să schimbe rezultatul alegerilor: “Melania, dragostea mea”! E o glumă, desigur…

De ce voi vota cu Donald Trump pe 8 noiembrie
Grigore L. Culian

Grigore L. Culian

Au mai rămas 2 zile până când americanii îşi vor alege noul preşedinte. Toată lumea face calcule, mass-media aruncă pe piaţă tot felul de sondaje în care nu mai crede nimeni, analiştii politici se ceartă pe sticlă, cei doi candidaţi finalişti încearcă să-şi vândă marfa la ultimele mitinguri electorale, sperând să convingă un electorat aflat în derivă şi, mai ales, electorii, cei care vor decide, în final, cine va ocupa Biroul Oval de la Casa Albă pentru următorii patru ani. “Numărul magic” este 270 şi primul care va atinge această cifră va fi declarat învingător, indiferent de votul popular, conform unei reguli cel puţin ciudate.

Pentru candidata democrată Hillary Clinton, victoria în alegerile din 8 noiembrie este crucială, fosta Primă Doamnă a Americii având de înfruntat acuzaţii grave de corupţie în dosarul Fundaţiei Clinton (sute de milioane de dolari sifonaţi în campania electorală printr-o inginerie financiară care ridică multe semne de întrebare), folosirea ilegală a unor informaţii clasificate în scop personal (vezi dosarul e-mailurilor din timpul mandatului de secretar de stat, redeschis de FBI cu câteva zile înaintea alegerilor) sau prestaţia sa în crizele din Egipt, Libia şi Siria, în vremea când conducea Departamentul de Stat al SUA, şi responsabilitatea deciziilor luate în acea perioadă, care au condus la moartea ambasadorului american în Libia, John Christopher Stevens, şi a 4 agenţi lăsaţi descoperiţi în faţa gloanţelor. O eventuală victorie a candidatei democrate ar putea amâna toate aceste dosare grele şi ar scăpa-o, temporar, de rigorile legilor americane. Iată şi de ce: preşedintele SUA va fi şi premier, poziţie din care va putea numi ministrul Justiţiei, procurorul general al SUA, al nouălea judecător la Curtea Constituţională (post vacant, deşi administraţia democrată Obama a încercat să şi-l adjudece, fără succes, în ultimele luni de mandat). Dacă adăugăm şi faptul că există posibilitatea ca democraţii să controleze şi Congresul SUA în urma alegerilor din 8 noiembrie, avem tabloul aproape complet al unui scenariu greu de imaginat într-o democraţie în care alternanţa la putere a făcut legea – cel puţin în ultimii 24 de ani. Îşi pot permite americanii să pună atâta putere în mâinile unui singur om? Eu cred că nu.

De partea cealaltă, candidatul republican Donald Trump nu face parte din Sistem şi vine cu o platformă ultra-naţionalistă, încercând să convingă electoratul că ţara se află în mare pericol de a-şi pierde rolul de lider mondial. Economia americană scârţâie din încheieturi, politica externă e un dezastru, securitatea naţională se află în pericol, preţul asigurărilor de sănătate a scăpat de sub control prin programul ObamaCare, cam acesta ar fi mesajul transmis de miliardarul newyorkez celor care vor vota pe 8 noiembrie. Un mesaj întors pe toate feţele de analiştii politici şi interpretat de propaganda bine finanţată a taberei opuse drept un pericol pentru democraţia americană. Donald Trump are păcatele lui, dar cred că a candidat pentru că vrea să schimbe ceva în politica de la Washington, chiar dacă excentricitatea şi discursul pe alocuri populist nu plac multora. Rămâne de văzut dacă va reuşi, dar pronosticul meu îl dă ca favorit pe Donald Trump în faţa lui Hillary Clinton. De altfel, respectând regulile eticii profesionale şi transparenţei în jurnalism, publicaţia pe care o conduc, “New York Magazin”, a anunţat oficial susţinerea pentru Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, ţinând cont (şi) de faptul că peste 80 la sută dintre românii cetăţeni americani votează cu Partidul Republican. În plus, nu am uitat că democrata Hillary Clinton a intervenit brutal, în 2012, când era secretar de stat, la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, trimiţându-l la Bucureşti pe emisarul Philip Gordon, omul care a ordonat CCR acea “erată” care a aruncat la gunoi votul românilor. A fost încă o palmă dată democraţiei româneşti de către o “democrată”!

Aşadar, pe 8 noiembrie, americanii au de ales “răul cel mai mic”, mergând, parcă, pe urmele românilor la alegerile din ultimii 24 de ani. Vor opta pentru un preşedinte cu puteri depline şi pentru “partidul unic” din vremea comuniştilor (în cazul victoriei lui Hillary Clinton) sau îi vor oferi lui Donald Trump patru ani în care să arate ce poate? Eu aleg a doua variantă şi cred că şi americanii vor face alegerea corectă, fiindcă varianta Clinton e prea riscantă!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: