OFENSIVA USA.TRAFICANTUL DE COPII,NAZISTUL KLAUS WERNER JOHANNIS „DER TEUFEL”,DACA NU SCOATE 1,1 MILIARDE DE DOLARI PENTRU NATO,VA TREBUI SA PLECE DE LA COTROCENI!

10 Noi

Viitorul președinte al SUA, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri ca membrii NATO să își îndeplinească cerințele minimale impuse acestora prin Tratatul Alianței și să aloce cel puțin 2% din PIB pentru acoperirea cheltuielilor militare. România este unul dintre statele care încă n-a ajuns la acest nivel, fiind undeva în jurul a 1,5%, conform cifrelor NATO. Asta înseamnă în jur de 11 miliarde de lei pentru 2016. Ca să ajungă la 2%, țara noastră va trebui să suplimenteze cheltuielile militare cu încă 5 miliarde de lei, adică 1,1 miliarde de euro în 2017. Conform Financial Times, citat de Profit.ro, în 2015, cheltuielile militare ale membrilor europeni ai NATO au fost de doar 253 miliarde de dolari, în comparație cu cele 618 miliarde de dolari ale Statelor Unite. Nivelul de anul trecut al cheltuielilor militare ale statelor europene s-a situat doar la 1,43% din Produsul lor Intern Brut (PIB), cu peste jumătate de procent sub ținta de 2% asumată a Alianță. Pentru a atinge această țintă, statele europene membre NATO ar trebui să majoreze cheltuielile militare cu alte 100 de miliarde de dolari anual.

În acest moment, există doar cinci state care depășesc pragul de 2%, și anume SUA, Grecia, Marea Britanie, Estonia și Polonia. România respectă însă regula de 20% din cheltuielile militare alocate pentru achiziția de echipamente militare.

În cadrul unui interviu privind politica externă, Donald Trump a spus că va forţa aliaţii să-şi asume costurile de apărare, pe care Statele Unite le-au suportat timp de zeci de ani, va anula acele tratate de lungă durată pe care le consideră ca fiind nefavorabile şi va redefini ce înseamnă să fii un partener al Statelor Unite. Viitorul președinte a pus sub semnul întrebării garanţiile de securitate care le oferă membrilor NATO asigurarea că forţele armate ale Statelor Unite le vor sprijini în mod automat în cazul unui atac.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: