ARIADNA COMBES,FIICA LUI DOINA CORNEA A DECEDAT PE 9 NOIEMBRIE 2016,LA VARSTA DE 53 DE ANI!,DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA !,CONDOLEANTE FAMILIEI INDURERATE!

11 Noi

 

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc deplânge stingerea din viaţă, pe 9 noiembrie 2016, în Franţa, a Ariadnei Combes, fiica Doinei Cornea, simbol al disidenţei anticomuniste.

Ariadna Combes a fost una dintre personalităţile foarte active în lupta pentru drepturile omului din România în perioada comunistă. Refugiată în Franţa în anul 1976, şi-a finalizat studiile universitare şi a devenit profesor de limba engleză. A fost Vicepreşedinte al Ligii pntru Apărarea Drepturilor Omului din România de la Paris şi fostă membră a Consiliului de Garanţie Morală al Institutului pentru Memoria Exilului Românesc. A fost unul dintre cei trei români implicaţi activ în Opération Villages Roumains, acţiune declanşată împotriva proiectului comunist de sistematizare a satelor în perioada 1988-1989, alături de Mihnea Berindei, decedat şi el de curând, şi Dinu Zamfirescu, actualul Preşedinte al Consiliului Ştiinţific al IICCMER. Ariadna Combes a facilitat transmiterea de mesaje ale mamei sale în străinătate, fiind colaborator al posturilor de radio care emiteau în limba română, Radio Europa Liberă şi BBC.

Pe 19 noiembrie 2016 Ariadna Combes ar fi împlinit 54 de ani.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: