NE-A PARASIT LEGENDARUL MUZICIAN,POET SI ROMANCIER CANADIAN,LEONARD COHEN!,DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

11 Noi

 

Celebrul artist canadian Leonard Cohen, care a încântat cu muzica sa toate generațiile, a murit la vârsta de 82 de ani.

Tristul anunț a fost făcut pe pagina de Facebook a artistului.

„Cu mare durere vă anunţăm că legendarul poet, compozitor şi artist Leonard Cohen a decedat. Am pierdut unul dintre vizionarii cei mai prolifici și respectați ai lumii muzicii. O ceremonie va avea loc la Los Angeles, la o dată ce urmează să fie anunţată”, a scris pe pagina de Facebook a muzicianului agentul său.

Muzician, poet și romancier, Leonard Cohen a sărbătorit pe 21 septembrie anul acesta împlinirea a 82 de ani, anunțând lansarea unui nou album, cel de-al 14-lea, ”You Want It Darker”.

Luna trecută, artistul declara, într-un interviu, că își dorește să încheie proiectele muzicale și literare începute, dar că este pregătit să moară.

”Îmi place să închei lucrurile dacă pot. Dacă nu, e OK. Dar felul meu de a fi este să termin lucrurile pe care le-am început”, mărturisea Leonard Cohen.

Ulterior acesta a spus că afirmaţia conform căreia este pregătit să moară a fost ”exagerată”.

”Am spus recent că sunt gata să mor și cred că am exagerat. Tot timpul m-am autoironizat. Intenționez să fiu nemuritor”, a declarat artistul canadian, care a adăugat că plănuieşte să lanseze cel puţin încă două albume până va muri. Muzicianul a ţinut să lămurească faptul că acea afirmaţie a fost mai degrabă una filosofică şi nu un raport de sănătate.

În interviul citat, acesta a vorbit și despre relația cu Marianne Ihlen, personajul-cheie al unor piese ale sale, care a decedat anul acesta, în iulie. În ultima scrisoare a lui Cohen către muza sa, adresată cu câteva zile înainte ca aceasta să moară, artistul descria atitudinea de resemnare și de împăcare față de moarte.

„Scria: ‘Marianne, am ajuns în acest moment când suntem foarte bătrâni, iar corpurile noastre cedează. Cred că te voi urma foarte curând. Sunt în urma ta, atât de aproape, încât dacă ți-ai întinde mâna, cred că m-ai putea atinge. Știi că te-am iubit întotdeauna pentru frumusețea și înțelepciunea ta, dar nu trebuie să mai spun nimic despre asta, pentru că știi deja. Însă, acum, vreau doar să îți urez o călătorie foarte frumoasă. La revedere, prietenă dragă. Cu dragoste infinită, pe curând”, a prezentat un prieten vechi al Mariannei Ihlen, Christian Mollestad, un fragment din scrisoarea lui Leonard Cohen.

Marianne Ihlen, căreia Leonard Cohen i-a dedicat piese precum „So Long, Marianne” și „Bird on a Wire”, l-a întâlnit pe artist pe insula grecească Hydra, în anii 1960, când cei doi au început o poveste de dragoste.

„Muzica lui Leonard Cohen a fost ca a nimănui altcuiva. Canada și lumea toată plânge plecarea lui”, l-a omagiat pe artist premierul canadian Justin Trudeau.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: