AFACERILE ILEGALE ALE CLANULUI ISKANDARANI INFLORESC IN TIMISOARA SUB OBLADUIREA TIGANULUI LIBERAL AFACERISTUL PRIMAR IOAN ROBU!

18 Noi

(Articol apărut în ediţia tipărită a ziarului Cotidianul de miercuri, 16 noiembrie)

Primăria Timișoara, ISU, ANAF și Direcția sanitar-veterinară sunt de câțiva ani într-o competiție continuă care să dovedească la final care dintre ele i-a ajutat cel mai mult pe membrii clanului Iskandarani să facă bani din afaceri ilegale. Fabrica de bani, cea care produce sute de mii de euro, anual, este un club primit cadou de Rami Iskandarani de la tatăl său. Numit Swiss House, clubul nu există în acte și, implicit, nici autorizație de funcționare de la primărie nu are. Oamenii fiscului n-au trecut pe la club de peste 6 ani, iar reprezentanții ISU se ascund după ultimele prevederi legislative. Miza întregii afaceri o reprezintă terenul pe care este situat clubul și care valorează peste 10 milioane de euro.

Zaher în Liban

Clubul Swiss House a fost ridicat de Zaher Iskandarani, actualmente fugit în Liban, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală pe mai vechile construcții situate pe malul Begăi și aflate în administrarea Clubului Sportiv Banatul Timișoara. Sirianul nu avea autorizație de construcție și, de-a lungul timpului, a fost amendat, în mai multe rânduri, de fosta administrație Ciuhandu. Zaher și-a văzut, însă, liniștit de treabă. El a inaugurat Clubul Swiss House în luna august 2010 și l-a făcut cadou fiului său,Rami, la împlinirea vârstei de 21 de ani. Clubul care se afla în administrarea firmei Repulse Bay, unde fiul sirianului era asociat unic, se compunea dintr-un restaurat, un bar, o sală de biliard, grădină de vară și o parcare. Pușcăriașul-fugar se lăuda că a investit, în cei peste 1.000 mp de construcții, peste 1 milion de euro.

Finanțele nu dau relații, ISU e confuz

Chiar dacă nu avea autorizație de funcționare, clubul a mers din plin ani de zile fără ca inspectorii fiscului să treacă pe acolo. ”Nu vă putem oferi relații despre rezultatele eventualelor controale pe care finanțele publice le-ar fi efectuat la firma Repulse Bay, pentru că ele intră în categoria secretului fiscal”, ne-a transmis Cristian Mocanu, șef administrație adj. Inspecție fiscală, din cadrul DGRPF Timișoara. Conform datelor existente pe site-ul Ministerului de Finanțe, în ultimii ani firma Repulse Bay a înregistrat doar profituri, însumând sute de mii de euro, numai din exploatarea Clubului Swiss House. Dacă finanțele au uitat adresa firmei Repulse Bay, reprezentanții ISU și-au adus aminte că pe malul canalului Bega, în plin centrul municipiului Timișoara, un club funcționează fără autorizație. Fenomenul s-a produs abia anul trecut, după tragedia din clubul bucureștean Colectiv, dar numai la o sesizare și nu din proprie inițiativă.

25,3%
România va afla luna viitoare verdictul în privinţa intrării în Spaţiul Schengen. Dincolo de „fumigenele“ lansate de olandezi, ce acuză corupţia şi problemele de la frontieră, adevărata miză pentru obţinerea vizei o const.

Descinderea inspectorilor ISU, din data de 18 decembrie 2015, scoate la iveală următoarele: ”În urma controlului efectuat au fost constatate o serie de nereguli, printre care și funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu, contrar prevederilor art. 30, alin.1,din Legea nr. 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare. Pentru neregulile constatate, operatorul economic, Repulse Bay, a fost sancționat contravențional cu 60.000 lei”, se precizează în raportul de control, care mai cuprinde o frază: ”…menționăm faptul că pe timpul controlului nu a fost aplicată sancțiunea complementară de oprire a funcționării, ori utilizării spațiilor ”!!! Ulterior, în 16 iunie 2016, reprezentanții ISU, cei care ani de zile s-au făcut că uită de existența Clubului Swiss House efectuează un nou control în timpul căruia ”nu constată nereguli astfel încât să fie întrunite criteriile pentru oprirea funcționării clubului”, iar firma care-l administrează a primit termen până în luna iunie a anului viitor să intre în legalitate, conform OG nr. 17, din 25.08.2016.

Primăria și Direcția Sanitar Veterinară

Administrația Robu trece cu vederea de aproape 5 ani ceea ce se întâmplă la Swiss House, deși primarul trece zilnic pe lângă restaurantul cu pricina. Pentru că nu au intrat în legalitate în toți acești ani, clubul ar fi trebuit dărâmat, iar terenul, care se află în administrarea Primăriei Timișoara, adus la starea sa inițială. La care se adaugă, obligatoriu, plata chiriei către primărie, pe întreaga perioadă a funcționării ilegale. Ceea ce spunea Robu, nu de mult, întărește concluzia că în afară de un anumit interes față de clanul Iskandarani, el rămâne cel mai mincinos primar pe care l-a avut Timișoara în ultimii 27 de ani. ”Noi ducem o campanie pentru a aduce în legalitate, tot ce este acum în oraș în ilegalitate”, se lăuda edilul șef. Direcția Sanitar Veterinară Timiș le răspunde, șablon,celor care au sesizat, în mai multe rânduri, că siguranța alimentelor nu este asigurată la Swiss House, că, în urma controalelor efectuate ”nu au fost găsite neconformități în unitate ”.

Rami îi transferă folosința clubului tot lui Rami

Pentru ca firma Repulse Bay să iese o perioadă din vizor, o altă societate a preluat și utilizează spațiul clubului ”ctitorit” de pușcăriașul Zaher Iskandarani. Ea se numește SKA&Invest și-l are ca administrator și asociat majoritar, tot pe Rami, fiul sirianului. Practic SKA și-a deschis un punct de lucru pe adresa clubului și a încheiat un contract de comodat cu firma Repuse Bay. Deci, Rami i-a predat lui Rami folosința spațiului și clădirilor de la Swiss House, așa pentru derutarea controalelor, des îmblânzite de o prezență feminină din anturajul fiului lui Zaher.

La club, mai fiecare sfârșit de săptămână e presărat cu mese festive, la care participă sute de persoane și care aduc o grămadă de bani în buzunarele sirienilor. Întrebat cum explică faptul că patronează și dezvoltă firme care-și desfășoară activitatea ilegal, Rami Iskandarani a răspuns scurt : ”N-avem ce discuta”, după care a întrerupt convorbirea telefonică.

Zaher vrea să cumpere 10 milioane de euro cu 500.000 de euro

Cheia întregii afaceri de la Clubul Swiss House o reprezintă intenția lui Zaher Iskandarani de a pune mâna pe terenul pe care a fost ridicat clubul de fițe. Terenul aparține statului român, iar imobilele peste care s-a ridicat clubul sunt în administrarea Asociației Sportive Banatul. Aceasta din urmă a și cerut în justiție drept de proprietate asupra terenului și construcțiilor. Zaher pe de cealaltă parte a obținut, în scris, o promisiune de vânzare din partea asociației contra sumei de 700 de mii de euro. Ulterior suma a fost modificată și este acum de numai 500 de mii de euro. Deși a încheiat o promisiune de vânzare/cumpărare cu sirianul, președintele Asociației Banatul se plânge că firma Repulse nu i-a mai plătit chiria de peste doi ani. Cu toate acestea și-a pus semnătura pe promisiune. Dacă reușește să pună mâna pe afacere pușcăriașul-fugar, care s-a refugiat în Liban de frica celor 5 ani de închisoare pe care trebuie să-i execute, ar câștiga cel puțin 10 milioane de euro. Cam la atât se ridică prețul terenului, în suprafață de cca 10.000 mp, în zona în care este situat

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: