ALO,JOHANNIS!,BUSTUL LUI AVRAM IANCU,EROUL NATIONAL DE LA CAREI ESTE PROPUS SPRE A FI DEMOLAT!

19 nov.

Imagini pentru IOHANNIS,AVRAM IANCU POZE

avram-iancu-carei-11

Bustul lui AVRAM IANCU din municIpiul Carei este propus încă de acum 3 ani spre a fi demolat și înlocuit cu un monument artistic la nivelul solului, înconjurat de arbori verzi aidoma celor din jurul Monumentului Ostașului Român. Îmi asum fiecare literă și virgulă scrisă precum și cele afirmate în filmarea lui Andrei Păunescu din data de 7 noiembrie. Afirmațiile lui Andrei Păunescu îi aparțin în totalitate și și le asumă. Ca artist consacrat Andrei Păunescu, lector universitar la una din universitățile din capitala României acesta se exprimă în mod elevat și nu la nivelul suburban al celor care îl denigrează!

Să îl învinuim pe Andrei Păunescu pentru faptul că nu toți au noțiunea cuvântului metaforă și nu cunosc existența în limba română a cuvintelor cu sens figurat este o exagerare.
Ca administrator al Buletin de Carei eu îmi asum doar ceea ce scriu și afirm personal, cu subiect și predicat!

Cei care mă consideră mincinoasă au acum ocazia să prezinte dovezi care să ateste falsul celor declarate de mine. Repet încă o dată – bustul lui Avram Iancu din Carei se dorește a fi dat jos împreună cu soclul pe care este așezat și înlocuit cu altul înconjurat de brazi și tuia.

Pentru cei care sunt deranjați de faptul că mă implic în organizarea manifestărilor dedicate comemorării lui Avram Iancu și întreabă pe la colțuri ce legătură am eu cu moții le răspund că prima legătură este cea că aparținem aceluiași neam românesc. Sper că nu e nevoie să dovedesc că Avram Iancu a fost român din Munții Apuseni. Dar ce este mai puțin cunoscut este faptul că Avram Iancu a fost și un vizionar și a știut că după încetarea luptelor de pe câmpul de bătălie, Cultura va fi cea care va duce la progresul şi propăşirea neamului său românesc!

Primul care a avut ideea înfiinţării unei Societăţi literare a românilor a fost Avram Iancu şi împreună cu Axente Sever şi Simion Bărnuţiu au propus înfiinţarea ei încă din 1852. Aşa a luat naştere Asociaţiunea Culturală ASTRA, „pentru a pune la lucru naţiunea română pe câmpul nesfârşit al culturii” …

http://www.buletindecarei.ro/2015/09/la-comemorarea-lui-avram-iancu-careiul-a-devenit-capitala-motilor-de-campie.html

Linșajul mediatic declanșat împotriva mea de presa din jurul primarului Kovacs are legătură și cu campania electorală din perioada în care ne aflăm.

Mânat de o foame de imagine motivată de frustrarea de a nu putea dovedi cele consemnate de Buletin de Carei primarul Kovacs plătește din banii careienilor mai mulți ,,comunicatori,, care să îl coloreze în roz. Cei doi consilieri personali de pe statul de plată al Primăriei la care are dreptul sunt doi redactori din presa maghiară. Aceștia sunt și la ora actuală activi în presa pe care o conduc concomitent cu statutul de consilieri personali ai primarului Kovacs.

Andrei Păunescu nu este singura personalitate românească invitată de către mine la Carei și totuși cei care acum încearcă să își facă reclamă gratuită promovând minciuni la fel de gratuite nu au reacționat la fel de agresiv.

Am avut ca invitați la Simpozionul din 15 mai 2015 organizat de ASTRA Carei şi închinat primului președinte al ASTRA Mitropolitul Andrei Șaguna distinse şi remarcabile personalităţi dintre care îi amintesc pe Mitropolitul Clujului și al Feleacului, ÎPS Andrei, pe PS Iustin Sigheteanul, pe prefectul dr. Eugeniu Avram, pe acad. Emil Burzo, președintele Filialei Transilvania a Academiei Române, cel mai mare fizician român din ultimii 150 de ani, pe acad. Marius Porumb, director al Institutului de Arheologie şi Artă Cluj Napoca, pe prof.univ.dr. Ioan Condor, fost președinte al Curții de Conturi a României, președinte al societății Avram Iancu filiala București, pe istoricul dr. Vasile Lechințan, pe dr.Ioan Lăcătușu, directorul Centrului European de Studii Covasna-Harghita din Sfântu Gheorghe și membru în comitetul director al societăţii civile a românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, dr. Teodor Ardelean director al Bibliotecii Județene Maramureș.
http://www.buletindecarei.ro/2015/05/ips-andrei-andreicut-parintele-mitropolit-si-ps-iustin-sigheteanul-au-devenit-membrii-de-onoare-ai-despartamantului-astra-carei.html
http://www.buletindecarei.ro/2015/05/momente-de-mare-si-aleasa-sarbatoare-la-carei-ips-andrei-andreicut-si-ps-iustin-sigheteanul-in-mijlocul-careienilor.html

Toți acești invitați au remarcat faptul că Monumentul Ostașului Român este înconjurat de tuia de peste 9 m înalțime, că nu au fost salutați de nimeni din conducerea municipiului Carei deși atât Primăria cât și CL au primit invitații la manifestrare. Au mai sosit în Carei la invitația ASTRA Carei și acad. Dan Munteanu, nepotul dascălului Gheorghe Pteancu Cetăţean de Onoare al oraşului Carei, decorat cu Steaua României în rang de cavaler, deţinător al titlului de Membru Onorar al învăţământului primar , membru pe viaţă al ASTRA, cu ocazia simpozionului organizat la aniversarea a 160 de ani de la nasterea sa.
http://www.buletindecarei.ro/2015/10/nume-sonore-la-simpozionul-omagial-george-pteancu-de-la-carei-sub-egida-astra.html

Și acea manifestare a fost una patriotică în care cei prezenti și-au afirmat dragostea de neam și țară si regretul că aceste personalități locale nu sunt apreciate de actuala administrație locală. Evenimentele nu a fost nici măcar menționate de cei care acum încearcă să își facă ori reclamă gratuită ori campanie electorală prin scandal și minciuni .

MINCIÚNĂ, minciuni, s. f. 1. Afirmație prin care se denaturează în mod deliberat adevărul; neadevăr. ◊ Expr. A da (sau a face) (pe cineva) de minciună sau a prinde (pe cineva) cu minciuna = a dovedi că cineva a spus un neadevăr.

Vă aștept dragi comunicatori legați de administrația locală careiană care mă acuzați de minciună să veniți cu dovezi concrete care să demonstreze că mint. Prezentați dovezi care să ateste că adminstrația Kovacs nu dorește demolarea ansamblului pe care este bustul lui AVRAM IANCU și nu dorește să îl înlocuiască cu un monument la nivelul solului în mijlocul unui spațiu verde pe locul platoului pe care desfășurăm activitățile de comemorare a eroului nostru național.

Daniela Ciută, Sursa: Buletin de Carei

PS: Nota red. Așteptăm implicarea președintelui Klaus Iohannis, a autorităților județene și judiciare  în rezolvarea gravei situații de la Carei privind bustul lui Avram Iancu, declarat prin lege  Erou Național.

avramiancu

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: