EVRIKA!REVOLUTIONARUL DE LA BARICADA IN DECEMBRIE 1989, DAN IOSIF „IOSKA”,DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA „KILLER DE PRESEDINTI!”

19 Noi

 Imagini pentru DAN IOSIF,PETRE ROMAN,ILIESCU POZE
 

 

L-am cunoscut destul de bine pe răposatul „bișnițar” Dan Iosif, care, înainte de ’89 nu s-a ridicat, din punct de vedere „profesional”,  nici până la nivelul genunchiului unuia ca Băsescu, nici măcar în visele lui.  L-am cunoscut cu mulți ani înainte de decembrie ’89. Un tip absolut haios, gălăgios și plin de viață! De multe ori toamna, când apele lacului Buftea secau până la nivelul gleznei, aduna peștii vii care se zbăteau prin mâlul și brădișul rămas sub cerul liber, îi curăță frumos și venea deseori cu ditai peștălăii și prin cabinele de montaj sau pe la sălile de post-sincron ale Studioului cinematografic, să câștige și el de la noi, ori de la cine mai era pe-acolo și era amator de-un pește mai ca lumea, de altceva decât stavrid congelat, care se găsea din belsug chiar și la unele benzinării. Era una din micile afaceri ale lui Dan, să câștige și el un ban muncit…

Altminteri, pe cât părea el de „Gigi duru”, Dan n-ar fi fost capabil nici măcar să gonească o viespe!

dan-iosif

L-am reîntâlnit, foarte repede după 22 deccembrie ’89, după isprăvile lui absolut extraordinare pe „Baricada” de la Intercontinental, ne-am văzut deseori și în perioada în care el era în celebrul CPUN, și când devenise Senator, și mai târziu, când era consilier al președintelui Ion Iliescu. Pentru mine, însă, Dan rămăsese neschimbat! Același „gură bogată”, același „Zorro” de Buftea, dar pe lângă care alți „revoluționarari” ai neamului, de genul Petrică de la „Apaca”, „disidenții-revoluționari”  Dinescu și Caramitru, „voice-over”-ul revoluției, Brateș ori „Mafalda” Brucan și alți „eroi” din tranșeele „anti-comuniste” n-au fost decât niște figuranți ridicoli! Figuranți într-un spectacol de „sunet și lumină” regizat de… nici ei habar n-aveau de cine anume, cu certitudine, ca mai toate marionetele! Printre acești figuranți jalnici, se ițiseră unii „repatriați” grabnic din „exil” și care au dat năvală înapoi în România, încă din primele zile de după 22 decembrie ’89, ca nu cumva să rateze momentul împărțelii „meritelor”, sinecurilor și a „bunurilor mobile și imobile”, agitați, nerăbdători și puși rău pe pricopsire și care azi, privindu-i din perspectiva trecerii anilor, sunt de un penibil devastator!

Or, să vrei să-l scoți, azi, pe Dan Iosif, care-i aproape „oale si ulcele” – Dumnezeu să-l ierte! – mare angajator de asasini plătiți…  Să vrei să-l scoți, în baza unor, cică, „stenograme”, reproduse într-o carte a unui „autor” probabil mitoman, „killer de președinți ai Romaniei”, un Bau-Bau care „umbla cu kalașnikovul sub haina lunga de piele”… deja este prea mult și prea ridicol!

Ca-n filmele americane, frate, alea cu buget redus și Al Capone cu mitraliere în amândouă mâinile pe afiș, mă determină să cred că nu e doar un zvon, ci, într-adevăr, pe deasupra României cineva a dat cu „praf de prostie”, care s-a lipit  de unii temeinic și durabil!

                                                                                                                                 Constantin VAENI

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: