Un articol scris de jurnalistul de investigații Dan Tomozei despre o presupusă homosexualitate a lui Klaus Iohannis revine în actualiate, mai ales după ce președintele s-a opus vehement demersului Coliției pentru Familie de revizuire a Constituției, care a depus la Senat o propunere legislativă ce prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie.

Dan Tomozei este jurnalist de investigații, fondator al Ligii Jurnaliștilor din Sibiu și al publicației Dacii Liberi. De-a lungul carierei, Tomozei i-a acordat o atenție deosebită lui Iohannis, primul articol despre președinte fiind scris în 1998.

„Câți dintre românii care au ales președintele  ar mai fi votat la fel știind că trimit în fruntea țării un candidat suspectat gay? Că anturajul acestuia, din mediul economic, politic și mass-media, este constituit din membri ai comunității gay?”, scrie Dan Tomozei, care locuiește actualmente în China.

„Câtă vreme este președintele tuturor românilor, în fața cărora nu ar trebui să aibă secrete, președintele Klaus Iohannis ar trebui să ofere un răspuns public și simplu la întrebarea: dacă este sau nu gay? Este o problemă pe care președintele Iohannis trebuie să o lămurească, la fel de simplu și de clar cum trebuie să lămurească problema implicării în adopțiile de copii și afacerile imobiliare”, continuă ziaristul.

Presa a amintit despre o serie de apropiați ai lui Klaus Iohannis, cunoscuți homosexuali.

Guido Westerwelle, fost vicecancelar, ministru federal de externe și fost președinte al Partidului Liberal Democrat din Germania, a fost un cunoscut homosexual care traia intr-un parteneriat oficial cu alt barbat. A vizitat Sibiul si a fost vizitat de Iohannis in Germania. Vestea morții l-a devastat pe Iohannis, care a publicat un mesaj de condoleanțe pe Facebook. Oficial, Guido Westerwelle a murit de leucemie.

Bernd Fabritius, saș din Agnita, unde Iohannis a fost profesor de fizică, ajuns parlamentar în Germania, este și președintele Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania. Bernd Fabritius este și el un homosexual care trăiește într-un parteneriat oficial cu alt bărbat și este un apropiat al lui Klaus Iohannis.