AFP.FUHRERUL ANGELA MERKEL”ACEA FATA DIN ESTUL GERMANIEI”,VREA AL PATRULEA MANDAT !

21 Noi

Update: Cancelarul german Angela Merkel și-a anunţat duminică oficial, într-o conferinţă de presă, candidatura pentru al patrulea mandat, la alegerile legislative de anul viitor, „pentru a apăra valorile democratice”, relatează AFP.

„M-am gândit la asta un timp nesfârșit de lung. Decizia (de a candida) pentru un al patrulea mandat, după 11 ani în funcție nu e nicidecum una obișnuită”, a declarat Merkel, după o reuniune a conducerii partidului său, Uniunea Creștin Democrată (CDU), subliniind că această candidatură trebuie aprobată de CDU la consiliul din decembrie.

Aliaţi bavarezi ai cancelarului german au salutat duminică decizia.

“Acum vrem încrederea populaţiei pentru încă patru ani, deci este bine că avem claritate”, a spus liderul formaţiunii CSU, Horst Seehofer, în drum spre reuniunea partidului său, la Munchen.

CSU şi Creştin-Democraţii (CDU) lui Merkel, care formează un bloc în Parlamentul german, au opinii diferite în legătură cu politica Guvernului faţă de migranţi.

DPA notează că ministrul economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, va candida probabil împotriva Angelei Merkel, din partea Partidului Social Democrat (SPD), rivalul politic tradițional al CDU.

Dacă va obţine încă un mandat la conducerea Guvernului, Merkel, cancelar din 2005, ar putea deveni liderul german cu cel mai lung mandat. Recordul este deţinut în prezent de Helmut Kohl şi este de 16 ani.

„Toată lumea știe că ea va candida din nou”, a spus sâmbătă eurodeputatul CDU, Elmar Brok. Liderul social-democraților, Sigmar Gabriel a afirmat: „Ne așteptăm ca Merkel să spună duminică ceea ce fiecare dintre noi știe deja și anume că ea va conduce CDU în viitoarea campanie electorală”.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: